Opskriften på pestoflutes med ost & squash opstod, da vores køkkenhave begyndte at bugne med squash. Efter jeg havde bagt squashbrud, squashboller og osteboller med squash i lange baner var det tid til lidt fornyelse. Og resultatet var et lækkert luftige brød med skøn smag af både pesto og ost!!
Opskrift på pestoflutes med ost & squash
4 flutes
25 gram gær
5 dl lunken vand
3 spsk olie
1 tsk honning
2 tsk salt
250 gram revet squash
200 gram durummel
Cirka 600 gram hvedemel
Fyld til pestoflutes med ost & squash
2 håndfulde basilikum
50 gram parmesan
60 gram pinjekerner
6 spsk olie
4 fed hvidløg
2 mozzarellabøffer á 125 gram
100 gram feta (eller salattern)
50 gram revet mozzarella
Rør gæren ud i det lunkne vand. Pas på at vandet ikke er for varmt – det dræber nemlig gæren, således at dejen ikke vil hæve op.
Kom de resterende ingredienserne i, på nær hvedemelet. Hvedemelet kommer du i til sidst, lidt efter lidt til dejen er mættet. Det er bedre at bruge lidt for lidt, end lidt for meget. Vær obs på at dejen er meget våd. Det skyldes squashen og er i sidste ende med til at give en luftig og lækker dej.
Nu ælter du dejen grundigt og længe. Gerne i 10 minutter på høj hastighed på din røremaskine. Herefter skal dejen hæve under klæde, i minimum halvanden time, på køkkenbordet. Har du god tid, så brug eventuelt en lille ært gær og lad dejen hæve et par timer i stedet.
Imens forbereder du fyldet. Kom ingredienserne pånær feta, mozzarella og revet mozzarella i en minihakker og kør det til en pesto.
Feta smuldres og mozzarella bøffen skæres i mindre stykker
Drys mel på bordet. Del dejen i fire med en dejskære. Dyp dejskæren i en smule lunken vand, så hænger dejen ikke ved. Dejen er våd og klistret. Det skal den være!
Hver del trækkes ud til en firkant. Fordel 1/4 af fyldet på hver dejstykke. Drys feta og mozzarella over stykkerne. Rul til en pølse på den lange led. Skær igennem med dejskære (på nær et par centimeter) og drej de to pølser om hinanden. Lad “mønstret” vende opad og træk det gerne lidt ud, så mønstret bliver tydeligere. Se video nedenfor.
Kom på bageplader med bagepapir. Drys med revet mozzarella.
Lad efterhæve en halv times tid.
Bages cirka 15-20 minutter ved 225 grader (alm ovn).
Kan med fordel fryses. Når de skal bruges lader jeg dem tø på køkkenbordet og luner dem herefter igen.
Find også opskrift på // Squashbrud // Gulerodsbrud med skinke // Linseboller med squash // Osteboller med squash og krydderurter //