Alle ungerne er kæmpe fan af bondebrød og det er forældrene egentligt også. Men det er først for ganske nyligt, at jeg selv er begyndt at bage bondebrød. Hvorfor aner jeg ikke, for det er ganske let og smager forrygende.
Hvis du ikke får spist et helt brød kan du snildt skære det i skiver og fryse. På den måde kan du tage op lidt efter lidt.
Opskrift på bondebrød
1 stort brød
25 gram gær
5 dl lunken vand
1 tsk honning
1 tsk salt
1/2 dl olie
9 dl sigtemel
Cirka 3 dl fuldkornsspeltmel
2 spsk aktiv surdej (kan undlades)
Start med at opløse gæren i det lunkne vand. Tilsæt de øvrige ingredienser, pånær speltmelet. Det gemmer du tilsidst og tilsætter lidt efter lidt til dejen har den rette konsistens. Ikke for tør og ikke for klistret. Ælt dejen grundigt.
Lad dejen hæve i mindst en time. Form et bondebrød og kom på en bageplade med bagepapir.
Lad hæve under et klæde i en god halv time inden du bager ved 200 grader i cirka 20 minutter til brødet er gyldent og lyder hult, når banker under det.
Find også opskrift på // Grove Spinatboller med chiafrø // Sandwich klemmer // Luftige gulerodsboller med solsikkekerner //