Luftige gulerodsboller med solsikkekerner

5.0 from 1 vote

Luftige gulerodsboller med solsikkekernerLuftige gulerodsboller med solsikkekerner


opskrift på luftige boller

Hop til opskrift

Opskriften på gulerodsboller med solsikkekerner kom sig af et indkøb ved den lokale bager på lækre luftige gulerodsboller, uden mælkeprodukter. Jeg fik straks lyst til at prøve at gøre bageren kunsten efter, for hvem elsker ikke luftige gulerodsboller med tandsmær. Og resultatet er altså lynhurtigt blevet et hit herhjemme hos både store og små. Opskriften er let og ligetil, så alle kan være med og få et godt resultat.

Hvordan bager man luftige gulerodsboller?

Det vigtigste, når du bager, er at få en god fornemmelsen af din dej og at give den god tiden til at hæve. Dit vand må ikke være for varmt, da det kan tage livet af din gær og uden aktivt gær, ingen luftig dej. Så gæren skal vi værne om og give de bedste betingelser.

For at opnå et luftigt og let resultat er det også vigtigt at du ikke bruger for meget mel. For meget mel i dejen giver nemlig et tungt og tørt resultat. Det er derfor jeg bruger cirka foran mængden af mel. Det er nemlig altid vigtigere at du får en god føling med din dej end at følge mængdeangivelserne i en opskrift. Hellere lidt for lidt mel og en lidt for klistret dej end at komme for meget mel i med en tør dej til følge.

Sidst men ikke mindst er det selvfølgelig også vigtigt ikke at bage bollerne for længe, så hold øje med dem. Ovnen er forskellige og det betyder at bagetiden også kan være forskellig i din og min ovn.
Herhjemme bruger vi plantesmør, men hvis du i bruger almindeligt smør, så er det slet ingen hindring, at bruge det i stedet.

Rating: 1 out of 5.

Luftige gulerodsboller med solsikkekerner

Recipe by Nanna Marie Pretzmann
5.0 from 1 vote
Course: BollerCuisine: DanskDifficulty: Let
Antal

12

styk
Forberedelse

1

hour 
Tilberedelse

20

minutes

Ingredienser

  • 25 gram gær
    4 dl lunken vand
    50 gram smeltet plantesmør (jeg bruger naturli’s vegan block)
    2 æg
    1/2 tsk salt
    2 tsk rørsukker
    100 gram gulerødder
    1 dl solsikkekerner
    Cirka 12 dl hvedemel

Sådan gør du

  • Start med at røre gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt herefter æg, salt, rørsukker, det revne gulerod, solsikkekerner og (det afkølede) smør. Rør ingredienserne godt sammen og tilsæt hvedemelet lidt efter lidt indtil dejen har den rette konsistens. Drys lidt mel på bordet og ælt dejen godt igennem. Den skal ikke være for klistret, men heller for lidt end for meget mel. For meget mel giver et tungt og tørt resultat.
  • Kom dejen i en skål med klæde over og lad den hæve til tredobbelt størrelse på køkkenbordet. Det tager en til to timer. Men kig hellere på dejen end klokken.
    Del dejen i 12 stykker og rul til boller. Dejen kan godt klistre lidt, men kom lidt mel på hænderne, når du ruller bollerne. Hvis du ønsker firkantede høje boller sættes gulerodsbollerne tæt i et ildfast fad (husk bagepapir i bunden), således at de vokser sammen, når de hæver. Mit fad er 25×30 cm.
    Ellers kommes de blot på et bradepande med bagepapir.
  • Tænd ovnen på 200 grader og lad gulerodsbollerne hæve til dobbeltstørrelse.
  • Bages i cirka 20 minutter til at de er gyldne.

Noter

  • Vi bruger plantesmør, men almindelig smør fungerer selvfølgelig også.

Har du prøvet opskriften?

Følg @NannaPretzmann på Instagram

Kan du li’ opskriften?

Følg @NannaPretzmann på Pinterest

Følg Nanna Pretzmann på Facebook


FØLG OGSÅ MED PÅ INSTAGRAM


Luftige Gulerodsboller med solsikkekernerFind også opskrift på // Sandwich klemmer // Grove Spinatboller med chiafrø // Squashboller // Verdens bedste hvidløgsflutes //

Follow:
Share:

Leave a Reply


Looking for Something?