Sandwich klemmer – perfekte til madpakken – Nanna Pretzmann
Hjemmebagte hveder (uden mælkeprodukter)

Sandwich klemmer – perfekte til madpakken

Sandwich klemmer opskriftSandwich klemmer opskriftSandwich klemmer opskrift

Sandwich klemmerne her har taget vores familie med storm. Både børn og voksne synes, at de er et kæmpe hit i madpakkerne.
De er ganske lette at lave, har en luftig og lækker blød krumme og ovenikøbet mætter de rigtigt godt, hvis du, som jeg, bruger sigtemel.
Der er ikke så meget andet, at sige end sæt i gang.

Opskrift på sandwich klemmer

12 stk sandwich klemmer

25 g gær
5 dl lunken vand
2 tsk salt
50 g smeltet smør (jeg bruger vegan block fra Naturli’)
1/2 dl lys sirup
Cirka 12 dl sigtemel 

 


FØLG OGSÅ MED PÅ INSTAGRAM


Opløs gæren i den lunkne vand. Pas på, at vandet ikke er for varmt, så tager det nemlig livet af gærcellerne. Tilsæt det (afkølede) smeltede smør, sirup og salt. Tilsæt tilsidst sigtemelet lidt efter lidt. Vær opmærksom på, at jeg altid skriver cirka foran mængden af mel, da det er vigtigere at mærke på dejen, end at se på vægtangivelsen. Dejen må gerne være klistret. Ælt godt igennem på røremaskinen, eller på et bord med lidt mel.
Så skal dejen hæve under et klæde. Lad den hæve til tre-dobbelt størrelse. Det tager 1-2 timer. Igen er det vigtigste, at kigge på dejen og ikke uret.
Kom lidt mel på køkkenbordet og vip dejen forsigtigt ud. Dejen vil være lidt klistret, men drys lidt mel over den inden du forsigtigt ruller den ud i en firkant.

Min bageplade er 40×30 cm og det passer lige med denne dej til sandwich klemmer. Flyt dejen over på et stykke bagepapir og kom det på bagepladen.
Lad igen dejen hæve under et klæde. Denne gang skal den fordoble sin højde. Det tager en halv times tid cirka.

Nu skal der laves huller i dejen. Jeg bruger en pigrulle, men en gaffel kan også gøre det. Rul 4 rækker. Brug bagefter en pizzaskære eller en kniv til at dele dejen i 12 stykker. Skær 4 lige linjer på den lange led og derefter 3 lige linjer på den korte. Se billede nedenfor eller video på YouTube.

Sandwich klemmer opskrift

Tænd ovnen på 225 grader og bag i cirka 15 minutter til godt gyldne.
Sandwich klemmer opskriftSandwich klemmer opskrift

OBS – kan sagtens fryses.

Find også opskrift på // Grove Spinatboller med chiafrø // Hveder (uden mælk) // Jordbærkage // Kardemommesnurre //

5 kommentarer

  • Daniella

    De ser super lækre ud 😍 ville dejen fungere lige så godt uden sirup, mest fordi jeg ikke kan lige sødt brød, men måske det forsvinder under hævningen?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Daniella,
      Sandwichbrødene bliver ikke søde, men du kan snildt skifte ud og tilpasse en opskrift til dine smagsløg 🙂
      KH
      Nanna

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jytte Fredgaard

    De smager vildt gode – kan varmt anbefales. Jeg benyttede en gaffel til at prikke huller med, og det gik fint med det

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dorthe Andersen

    Er der alm ovn eller varmluft ?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmebagte hveder (uden mælkeprodukter)