Jeg synes ofte, at skal der fornyelse til i madpakkerne for, at de bliver ved med, at være spændene. Nogle gange er en lille pause fra velkendte opskrifter også blot lige det der skulle til. Og vi har haft en lang pause fra bagels. Ja faktisk er det vist flere år siden, at jeg lavede dem sidst. Men nu forstår vi jo slet ikke hvorfor, at vi overhovedet havde brug for en pause! Bagels gør sig virkelig godt i madpakken. Med smørost, salat og pålæg!
Opskrift på bagels med spinat
12 stk bagels
25 gram gær
5 dl vand
100 gram frisk spinat
1/2 dl olie
1 tsk salt
2 tsk rørsukker
4 dl havregryn
Cirka 12 dl hvedemel
1 æg til pensling
Kerner til drys
Kom en smule af vandet ned i en skål. Smuldr gæren der i. Resten af vandet kommer du i blenderen med spinaten og giver den fuld skrue.
Kom resten af ingredienserne i skålen og tilsæt tilsidst lidt efter lidt hvedemelet. Hellere for lidt end for meget. Spinaten gør, at man let kan hælde alt for meget mel i, men det gør det endelige resultat tørt. Ælt godt igennem og lad dejen hæve til dobbeltstørrelse. Det tager cirka en god time.
Del dejen i 12 boller, rul bollerne og brug din finger til, at lave et hul i midten af dejen.
Læg på en bageplade med bagepapir. Lad efterhæve en halv times tid.
I mens hælder du vand i en gryde og koger op.
Tænd ovnen på 180 grader.
Kog bagels 2-3 stk ad gangen i gryden. 1 minut på hver side. Fisk op med en hulske og læg tilbage på bagepladen med bagepapir.
Pensl med æg og drys med kerner.
Bages i cirka 20-25 minutter til gyldne.
Tip – frys ned og hiv op løbende til lækre sandwich i madpakkerne.