Broccolisalat er en klassiker, som jeg bare aldrig bliver træt af! Jeg foretrækker den egentligt uden, men ham Dan er lidt lettere, at lokke med på broccoli bølgen, hvis der er sprød Serrano skinke at finde på toppen.
Er du på udkig efter flere opskrifter med broccoli, så kig fordi de bagte broccoli.
Opskrift på broccolisalat med sprød Serrano skinke
1 broccoli i små buketter
1 lille finthakket rødløg
1 god håndfuld ristede solsikkekerner
1 god håndfuld rosiner gram
3 dl creme fraiche
1/2 dl mayo
2 tsk hvidvinseddike
2 tsk honning
2 tsk citronsaft
Salt & friskkværnet peber
100 gram sprød Serrano skinke
Kom Serrano skinken på en bageplade med bagepapir, og bag den i cirka 5 minutter ved 225 grader. Den skal være sprød, når du tager den ud.
Kom solsikkekernerne i en gryde og rist dem.
Skær broccolien i buketter, kom buketterne i en gryde og overhæld dem med kogende vand og lad stå et par minutter, før du hælder vandet fra.
Hak løget og kom det i en skål. Tilsæt creme fraice, mayo, honning, hvidvinseddike, citronsaft, salt og friskkværnet peber. Miks grundigt og tilsæt broccoli, rosiner, solsikkekerner. Miks igen. Og kom Serrano skinke på toppen.