Jordbærdessert. Den ku’ altså snildt tage prisen, for sommerens letteste dessert. Måske lige efter jordbærlagkagen med flødeboller.
Jeg elsker lækre desserten, som ikke tager en krig at lave og bare smager af mere. Det er tilfældet med denne, hvor jeg egentligt også tænker, at bærrene snildt kan udskiftes i løbet af sæsonen.
I denne opskrift har jeg portionsanrettet, men du kan også bevarer marengsen i et tykke og komme fyldet ovenpå.
Opskrift på jordbærdessert med marengs og mascarponecreme
6 personer
Marengs
4 æggehvider
2 dl rørsukker
Mascarponecreme
250 gram mascarpone
2 dl fløde
1/2 dl flormelis
2 tsk vaniljesukker
Pynt
400 gram jordbær
Step 1: marengs
Pisk 4 æggehvider og sukker helt hvide og seje. Skålen skal kunne vendes på hovedet uden, at det ryger ud.
Fordel marengsen ligeligt på en bageplade med bagepapir og bag ved 150 i cirka 25-30 minutter. Lad den køle helt af.
Step 2: mascarponecreme
Kom mascarpone, fløde, vaniljesukker og flormelis i en skål og pisk det godt stift.
Step 3: saml kagen
Skær jordbærrene ud i små stykker. Tag et vinglas eller en tallerken og læg skiftevis mascarponecreme, knust marengs og jordbær. Læs eventuelt intro, for ideer til anretning af kagen.