Jordbærdessert med marengs og mascarponecreme

Jordbærdessert med marengs og mascarponecremeJordbærdessert med marengs og mascarponecremeJordbærdessert. Den ku’ altså snildt tage prisen, for sommerens letteste dessert. Måske lige efter jordbærlagkagen med flødeboller.

Jeg elsker lækre desserten, som ikke tager en krig at lave og bare smager af mere. Det er tilfældet med denne, hvor jeg egentligt også tænker, at bærrene snildt kan udskiftes i løbet af sæsonen.

I denne opskrift har jeg portionsanrettet, men du kan også bevarer marengsen i et tykke og komme fyldet ovenpå.

Opskrift på jordbærdessert med marengs og mascarponecreme

6 personer

Marengs

4 æggehvider

2 dl rørsukker

 

Mascarponecreme

250 gram mascarpone

2 dl fløde

1/2 dl flormelis

2 tsk vaniljesukker

Pynt

400 gram jordbær

Step 1: marengs
Pisk 4 æggehvider og sukker helt hvide og seje. Skålen skal kunne vendes på hovedet uden, at det ryger ud.

Fordel marengsen ligeligt på en bageplade med bagepapir og bag ved 150 i cirka 25-30 minutter. Lad den køle helt af.

Step 2: mascarponecreme

Kom mascarpone, fløde, vaniljesukker og flormelis i en skål og pisk det godt stift.

Step 3: saml kagen 

Skær jordbærrene ud i små stykker. Tag et vinglas eller en tallerken og læg skiftevis mascarponecreme, knust marengs og jordbær. Læs eventuelt intro, for ideer til anretning af kagen.


FØLG OGSÅ MED PÅ INSTAGRAM


Follow:
Share:

Leave a Reply


Looking for Something?