3 slags brændte mandler i mikroovnen

Den anden dag fik jeg simpelthen sådan lyst til brændte mandler. Den julestemning bliver ved med at snige sig ind på mig, så i år skal den altså ha’ gas. Men først i december. Så indtil vi rammer julemåneden fornøjer jeg mig lidt med et lager af forskellige brændte mandler. Jeg har tidligere delt et par forskellige opskrifter på brændte mandler i mikroovnen. Det tager under 5 minutter at lave dem og det er altså meget, meget let. Her får i mine tre favorit opskrifter. De to af dem har jeg egentlig tidligere delt, men en gang mere skader vel ikke 😛

OBS – vær forsigtigt, når du laver de brændte mandler. Sukkeret bliver hammer varmt. Og husk at bruge en skål beregnet til de høje temperature 🙂

Opskrift på brændte mandler med Bailey’s

2oo gram mandler

4 spsk rørsukker

3 spsk Bailey’s

1/2 tsk kanel

 

1. Kom alle ingredienserne i en skål, som kan tåle høje temperaturer og har høj kant, da det bobler godt op. Miks det hele godt sammen.

2. Sæt i mikroovnen og giv 2 minutter på fuld styrke.

3. Tag forsigtigt skålen ud, rør godt rundt og giv yderligere 2 minutter i mikroovnen.

4. Tag Forsigtigt skålen ud (det er meget varmt) og fordel mandlerne på en bageplade med bagepapir, så det ikke bliver en stor klump og lad mandlerne køle ned.

 

>> Følg også med på Instagram <<

Opskrift på brændte mandler med lakrids

200 gram mandler

2-3 tsk lakridspulver (efter smag)

3 spsk vand

4 spsk rørsukker
1. Kom alle ingredienserne i en skål, som kan tåle høje temperaturer og har høj kant, da det bobler godt op. Miks det hele godt sammen.

2. Sæt i mikroovnen og giv 2 minutter på fuld styrke.

3. Tag forsigtigt skålen ud, rør godt rundt og giv yderligere 2 minutter i mikroovnen.

4. Tag Forsigtigt skålen ud (det er meget varmt) og fordel mandlerne på en bageplade med bagepapir, så det ikke bliver en stor klump og lad mandlerne køle ned.

 

Opskrift på brændte mandler

200 gram mandler

1 tsk kanel

1 tsk vaniljesukker

4 spsk rørsukker

3 spsk vand

 

1. Kom alle ingredienserne i en skål, som kan tåle høje temperaturer og har høj kant, da det bobler godt op. Miks det hele godt sammen.

2. Sæt i mikroovnen og giv 2 minutter på fuld styrke.

3. Tag forsigtigt skålen ud, rør godt rundt og giv yderligere 2 minutter i mikroovnen.

4. Tag Forsigtigt skålen ud (det er meget varmt) og fordel mandlerne på en bageplade med bagepapir, så det ikke bliver en stor klump og lad mandlerne køle ned.

>> Følg også med på Instagram <<

brændte-mandler-i-mikroovnen

>> Husk at deltag i konkurrencen om et års abonnement på MinBio <<

 

Find også opskrift på // Nissepis // Jule cheesecake // Berlinere // Flødebolle brownie // Birkes// Norske klejner // Ris a la mande cheesecake // Krydret julebrød // Nissepis // Spinatboller // Valnødde boller // Toffifee cheesecake //

Follow:
Share:

16 Comments

  1. Camilla
    16. december 2016 / 6:28 am

    Koger du mandlerne først?

  2. Lisbeth
    16. december 2016 / 1:22 pm

    Hej. Lækre opskrifter du ligger op, bliver altid lækkersulten når der kommer nye opslag fra dig 😬😛 jeg var nødt til at lave de brændte. mandler med bailey da jeg læste dit opslag, kunne ikke lade være 😁 men de blev bløde og lidt seje 😞 lavet i mikroovnen..ligger du noget over skålen? Tak for gode opskrifter, det er meget inspirerende at følge dig. Hilsen lisbeth. Ps. Glædelig jul 🎄

    • 16. december 2016 / 2:51 pm

      Hejsa, det er jeg glad for at høre 🙂 jeg lægger intet over og har ikke oplevet det, så er egentlig ikke helt klar over hvad det skyldes :/

    • Helle Lund Danielsen
      6. december 2022 / 1:07 pm

      Måske har din micro ovn ikke “kræfter” nok 🤔
      Vores har 800W, har netop prøvet opskriften – de blev perfekte 😋

  3. Astrid
    16. december 2016 / 5:39 pm

    Hej Nanna, lyder nemt med brændte mandler i mikroovnen…
    Men hvilke skåle kan tåle høje temperaturer, magretheskåle, fandt en fra Ikea, der stod max 100grader?

    • 16. december 2016 / 6:26 pm

      Hejsa 🙂 det er så let.. jeg bruger en skål fra le creuset, den kan tåle det..

  4. Winnie kjær
    17. december 2016 / 11:27 am

    En almindelig glasskål er god i mikroovn

  5. Marie Louise
    17. december 2016 / 10:07 pm

    Hej Nanna…

    Mine brændte mandler krystalisere slet ikke, altså sukkeret .. De bliver “bare” bløde og blanke? 🙁 🙁 🙁

  6. Anette
    7. november 2017 / 10:31 pm

    Fantastisk! Intet mindre… Hvor er det bare nemt. Jeg tror I der har problemer med at de bliver bløde, ikke har givet dem lang nok tid. Prøv med 1/2 minut mere.

  7. Jeanne Hjort
    10. december 2017 / 10:00 pm

    Hvor mange watt har din mikro? Min har 1.100, så er sikker på minutterne er anderledes.

  8. Pia Gylling
    19. november 2020 / 9:55 pm

    Hvad slags skål bruger i? Jeg har problemer med at skålen kan holde til varmen.

  9. KageBebsen
    31. december 2020 / 2:30 pm

    jeg putterballe ingredienser i en ovnfast skål.
    smider skålen i microovnen på 800 W i 2 min 50 sek, derefter hælder jeg det der ligner tynd karamelmasse over på en opvarmet teflon pande der er opvarmet til 7 (ud af 9 ) på mit induktionskomfur og røre rundt. Det hele bruser op og kort efter krystallisere sukkeret og det ser lidt tørt ud, så skruer jeg ned på 5 (ud af 9) og fortsætter med at røre til ca 40.50 % af sikkert er smeltet og blankt igen, Herefter smider jeg mandlerne over på et stå bagepapir til afkøling. Det bliver perfekte hver gang!!

Leave a Reply


Looking for Something?