Æblekage med crumble

4.6 from 18 votes
Æblekage med crumble opskrift
Æblekage med crumble opskrift
Æblekage med crumble opskrift

Efteråret betyder bugnende æbletræer og æblekage med crumble i store mængder. Heldigvis finder du her opskriften på den allerbedste æblekage, som du kunne tænke dig. Resultatet er saftigt, blødt, luftige og velsmagende på en og samme tid.

Opskrift på æblekage med crumble

Opskriften er let og gå til og kræver hverken særlige ingredienser eller evner. Det betyder at alle kan bage med og det gør sig egentligt gældende for de fleste opskrifter her på nannapretzmann.dk. Det behøver nemlig hverken være svært eller kompliceret, når man går i køkkenet for at bage. Tværtimod, så er det ofte kvaliteten af de råvarer vi bruger som afspejler resultatet af vores anstrengelser i køkkenet. Så hellere sørger for at basisingredienserne er i top end at lede efter komplicerede opskrifter.

Hvis du er på udkig efter en lidt hurtigere kage med æbler. Sådan en ‘jeg har 5 minutter’ og vil gerne bage en kage – kage. Så skal du smutte forbi min æbletærte, som snildt kan opfylde en presset tidsplan. Kagen kan snildt konverteres til en pæretærte eller en hvilken som helst anden frugt eller bær du har til rådighed.

Er du på udkig efter en omgang bagværk til at serverer med æblekage med crumble, så tag endelig et nærmere kig på mine opskrifter på hjemmebagt brød. F.eks. kan jeg anbefale at prøve sødmælksfranskbrød eller mine barselsboller, som slet ikke kræver hverken barsel eller baby for at blive bagt. De er blot så lette, at de snildt kan bages med en baby på armen og det synes jeg fortæller en del. Resultatet er det tiltrods ganske luftigt og vanvittigt velsmagende. Er du til store lufthuller og en surdejsligende boller er denne opskrift klart for dig. Så kan den jo passende serveres med smør, ost og marmelade. Det vil ikke efterlade et øje tørt, er jeg sikker på.

Æblekage med crumble

Recipe by NannaPretzmann.dk
4.6 from 18 votes
Portioner

8

personer
Forberedelsestid

20

minutter
Tilberedelsestid

60

minutter

Den lækreste æblekage med crumble på toppen.

Ingredienser

  • Ingredienser til kanelæbler:

  • 3 æbler i tern

  • 3 spsk. kanelsukker

  • Ingredienser til crumble:

  • 75 gram mel

  • 50 gram havregryn

  • 200 gram brun farin

  • 100 gram smør i tern

  • Ingredienser til kagedej:

  • 3 styk æg

  • 200 gram rørsukker

  • 350 gram hvedemel

  • 1 tsk. kanel

  • 2 tsk. vaniljesukker

  • 2 tsk. bagepulver

  • 125 gram smeltet smør

  • 200 gram creme fraiche

  • 1 knivspids salt

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader.
  • Æblerne skæres i tern og mikses med kanelsukker.
  • Kom crumble ingredienserne i en skål og saml dem.
  • Miks æg og sukker til det er luftigt. Tilsæt smør og creme fraiche
    Miks hvedemel, kanel, vaniljesukker, salt og bagepulver. Tilsæt lidt efter lidt til kagedejen og miks.
  • Kom det halve af dejen i en springform (bagepapir i bunden) med en diameter på 24 centimeter. Tilsæt æbler og kom så den resterende dej i. Fordel crumble på toppen.
  • Bages i cirka en time.

Har du prøvet opskriften?

Følg @NannaPretzmann på Instagram

Kan du li’ opskriften?

Følg @NannaPretzmann på Pinterest

Følg Nanna Pretzmann på Facebook

Follow:
Share:

Leave a Reply


Looking for Something?