Det knækbrød her er lynhurtigt blevet vanvittigt populært herhjemme. Ungerne er tossede med det og elsker at få det med i madpakken. Endnu et plus er at det er hurtigt og nemt at lave.
Frøene samt melet kan man jo udskifte, som man har lyst til. Den anden dag brugte jeg f.eks. også chiafrø og udskiftede noget af melet med rugmel. De bliver altid lækre. Jeg synes også tranebær i dem er rigtig lækkert, men her er ungerne ikke helt enige 😛
Nogle gange bruger jeg også andet krydderi. F.eks. en salt med parmesan og basilikum eller drysser parmesan over. Det er kun fantasien, som sætter grænser for ændringer af opskriften.
Opskrift på hjemmelavet knækbrød
Til 1 stor bradepande eller to små
1 dl havregryn
1 dl sesamfrø
1 dl hørfrø
1 dl solsikkefrø
1 dl græskarkerner
3,5 dl hvedemel
2 tsk salt
1 tsk bagepulver
1 dl olie
2 dl vand
Alle de tørre ingredienser mikses godt sammen, hvorefter vand og olie tilsættes. Dejen røres godt rundt.
Tænd ovnen på 200 grader.
Læg dejen imellem to stykker bagepapir og rul det tyndt ud. Læg dejen på en bageplade og skær ud i passende stykker. Jeg bruger en pizzaskære.
Sæt i ovnen og bag i cirka 15 minutter til knækbrødet er gyldent.
Jeg opbevarer i dåse med et stykke bagepapir i toppen.
Find også opskrift på // One pot pasta – aftensmad på under 10 minutter // Spinatboller // rødbedeboller // Jordbærtærte // Mini rugbrød // Pølsehorn // Pizzasnegle//
Elsker de hjemmelavede, også fordi man kan lave nogle salte med fx oregano og parmasan, eller søde med kaneldrys – og som her: all around’ere 😀 Yum.
Forfatter
Præcis – det er så let lige at justere dem efter smag 🙂