NannaPretzmann.dk
En flok tosser og en megafon

Hjemmelavet knækbrød – hurtig og let at lave

hjemmelavet knækbrød

Det knækbrød her er lynhurtigt blevet vanvittigt populært herhjemme. Ungerne er tossede med det og elsker at få det med i madpakken. Endnu et plus er at det er hurtigt og nemt at lave.

Frøene samt melet kan man jo udskifte, som man har lyst til. Den anden dag brugte jeg f.eks. også chiafrø og udskiftede noget af melet med rugmel. De bliver altid lækre. Jeg synes også tranebær i dem er rigtig lækkert, men her er ungerne ikke helt enige 😛

Nogle gange bruger jeg også andet krydderi. F.eks. en salt med parmesan og basilikum. Det er kun fantasien, som sætter grænser for ændringer af opskriften.

Opskrift på hjemmelavet knækbrød

 

Til 2 bradepander

1 dl havregryn

1 dl sesamfrø

1 dl hørfrø

1 dl solsikkefrø

1 dl græskarkerner

3,5 dl hvedemel

2 tsk salt

1 tsk bagepulver

1 dl olie

2 dl vand

 

Alle de tørre ingredienser mikses godt sammen, hvorefter vand og olie tilsættes. Dejen røres godt rundt.

Tænd ovnen på 200 grader.

Læg halvdelen af dejen imellem to stykker bagepapir og rul det tyndt ud. Læg dejen på en bageplade og skær ud i passende stykker. Jeg brugte en pizzaskære. Gentag ved den anden halvdel.

Sæt i ovnen og bag i cirka 15 minutter til knækbrødet er gyldent.

Jeg opbevarer i dåse med et stykke bagepapir i toppen.

hjemmelavet knækbrød 2

hjemmelavet knækbrød 3

Find også opskrift på // One pot pasta – aftensmad på under 10 minutter // Spinatboller // rødbedeboller // Jordbærtærte // Mini rugbrød // Pølsehorn // Pizzasnegle//

Image HTML map generator
   

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En flok tosser og en megafon