Imorges havde jeg sådan en trang til et stykke kage. Men på en varm sommerdag, så bliver det hurtigt lidt tungt og kvalm med kage, så en frisk af en slagsen var et must. Det blev til denne, som jeg ganske passende har døbt hindbærdrøm. Den består af tre lag: friske hindbær, hindbærskum og en mandelbund. Hvis jeg selv skal sige det blev den ganske vellykket. Min mand siger det er den bedste jeg har lavet til dato. Den blev serveret på terrassen med en omgang hjemmelavet lemonade. Er man mere til blåbær, brombær, jordbær eller flere bær i en pærevælling, så er det jo let at udskifte efter smag.
Opskrift på hindbærdrøm
5-6 personer
Mandelbund
150 gram mandler
2 store æg
2 1/2 dl rørsukker
Hindbærskum
1/4 liter piskefløde
Kornene fra 1 vaniljestang
1 spsk flormelis
150 gram friske hindbær
Pynt
150 gram friske hindbær
F.eks. jordbærmynteblade
Step 1: mandelbund
Tænd ovenen på 175 grader (ikke varmluft).
Pisk æg og sukker til det er hvidt og luftigt og sukkeret er opløs. Mandlerne skal laves til mandelmel. Jeg bruger min minihakker til at kører det rimeligt fint. Kom massen i en springform. Jeg brugte en med diameter på 20 centimeter.
Bages i cirka 30 minutter.
Lad køle.
Step 2: hindbærskum
Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen. Rør det ud/sammen med flormelisen. Tilsæt fløde og pisk. Når det er næsten færdigpisket tilsættes de friske bær og der piskes færdigt.
Step 3: saml kagen
Når bunden er afkølet fordeles hindbærskummen ovenpå. Kagen pyntes med friske hindbær og f.eks. jordbærmynteblade.
Find også opskrift på // jordbærtærte // hvidløgsflutes // lemonade // Toffifee cheesecake // Rabarbersaft // Koldskål med jordbær //
Hold op hvor lyder den bare god – den skal helt sikkert prøves imorgen/torsdag..
Forfatter
Lækker og så er den ret hurtigt at lave ☺️☺️
Den ser super god ud. Kan bunden mon laves dagen før?
Forfatter
Ja sagtens 🙂
Tror du man kunne bytte halvdelen af fløden ud med evt cremefraiche eller andet? Jeg har nemlig en mand der ikke tåler fløde så godt… Ser virkelig lækker og indbydende ud 👌👏
Forfatter
Den er så dejlig frisk og slet ikke tung 🙂 Jeg har ikke forsøgt, men skulle jeg prøve ville jeg nok bruge en 38%, for at cremen ikke skal blive for tynd 🙂
Prøv at piske den op så bliver den luftig
Smutter du mandlerne først eller er de med “skræl” på?
Forfatter
De er med skræl 🙂
Har nu prøvet opskriften 2 gange. Og hver gang bliver resultatet det samme – stenhård overflade og helt flydende indre. Hvad pokker gør jeg mon forkert?
Forfatter
Hmm det har jeg ikke prøvet – har du mon bagt med varmluft istedet for alm ovn? 🙂 ved ikke om det kan gøre det, men har ikke prøvet at den bliver hård..
Jeg har præcis samme problem som Anja 😟 Overfladen er helt hård, det inderste er totalt flydende. Har ellers også givet den mere end den skulle have. Hvad gør jeg forkert ?
Kagebunden bliver bedre, hvis den får 45-50 minutter ved 150 grader.
Forfatter
Det har jeg ikke prøvet – tak for tip 😉
Bunden driller godt nok også mig også selvom jeg giver den ved lavere varme og længere tid, som Julie har foreslået.. Er der nogen gode tips ellers forstår jeg det virkelig ikke?😔
Forfatter
Jeg har ingen anelse om hvorfor den bliver sådan hos jer – der må være forskel på ovnene :/ Har i prøvet at bruge varmluft istedet?
Smøre du springformen eller har du bagepapir i? 🙂
Forfatter
Jeg putter bagepapir på bunden og spænder springformen under ☺️
Hvor lang tid før servering kan man “samle” kagen?
Forfatter
Jeg plejer at lave tingene klar og samle lige inden, men tror nu egentlig ikke der sker noget ved at gøre det i forvejen ☺️
Har du erfaring med at fryse den?
Forfatter
Det har jeg ikke prøvet – desværre 🙂
Hvad skal jeg med mandelmelen?
Forfatter
Bruge den til bunden 🙂 Kør mandlerne til mel og bland med æg og sukker 🙂
Skulle hilse fra min 90 årlige mor og sige at kagen virkelig lever op til sit navn, den er umådelig lækker, tusind tak for opskriften. Glæder mig til at afprøve den med brombær når sæsonen starter lige om lidt 😘🎂
Forfatter
Det er jeg vildt glad for at høre 🙂