Verdens bedste chokoladekage – aka black magic kagen

chokoladekage

black-magic-chokoladekage chokoladekage-black-magic chokoladekage

Fredagskagen er intet mindre end den berømte og berygtede black magic chokoladekage, som jeg ærlig talt tror må være verdens bedste chokoladekage. Den er så svampet, rig på chokoladesmag og helt perfekt til en chokoladekage elsker som mig. Kagen holder sig snildt lækker i flere dage, hvis man kan holde snitterne så længe. Den kan også sagtens nydes som en kage, i stedet for den lagkage variant med smørcremet imellem lagene, som jeg her deler opskriften på her. Så skal du nok bare justere bagetiden en smule.

Der er kaffe i kagen, men det smager man ikke. Tror mig jeg kan ikke fordrage kaffe, så jeg var faktisk noget spændt, da jeg afprøvede det med at bruge kaffe i dejen. Man det smages altså overhovedet ikke 😉

Opskrift på verdens bedste chokoladekage

Cirka 8-10 personer

Chokoladekage – 2 bunde:

  • 5 dl hvedemel
  • 2 dl farin
  • 2 dl rørsukker
  • 2 dl kakao
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk salt
  • 2 1/2 dl mælk
  • 1 dl olie
  • 2 æg
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 kop kaffe

 

Chokolade smørcreme:

  • 200 gram blødt smør
  • 2 dl kakao
  • 4 dl flormelis
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 dl mælk

 

Tænd for ovnen på 180grader (alm ovn).

I en skål mikses de tørre ingredienser (mel, rørsukker, farin, salt, kakao, bagepulver, natron). I en anden skål mikses mælk, æg, olie og vaniljesukker.

Bland forsigtigt de tørre og våde ingredienser sammen. Hæld kaffen i. Dejen er nu tynd.

Del dejen i to 20cm springforme og bag i cirka 22-25 minutter.

Lad køle.

Imens laves fyldet. Kom alle ingredienser i en skål og pisk ved laveste hastighed i et øjeblik. Herefter højeste indtil smørcremen er luftig og let. Smager den af smør har du ikke pisket længe nok 😉

Kagen lægges sammen med chokoladecreme og smøres herefter op med et tyndt lag.


FØLG OGSÅ MED PÅ INSTAGRAM


img_8634.jpg

 

Find også opskriften på // Toffifee cheesecake // Hindbærdrøm – friske hindbær og hindbærskum på mandelbunde // Spinatboller // Rødbedeboller // Spinatpølsehorn // Bounty cheesecake //

 

Follow:
Share:

65 Comments

  1. Line
    8. august 2016 / 6:04 pm

    Er der en grund til at der både er natron og bagepulver i kagen? 🙂
    Burde man i så fald ikke bruge kærnemælk istedet for alm. mælk, for at få natron til at reagere? 🙂

    • 8. august 2016 / 7:01 pm

      Hejsa 🙂 Prøv at google forskel på natron og bagepulver, så får du nogle rigtig fine forklaringer på forskellen på de to og kemien her omkring 🙂

      • Line
        8. august 2016 / 8:41 pm

        Jeg kan ikke finde hvordan de reagerer med hinanden. Kun af bagepulveret reagerer med hvedemel og natron reagerer med syre.. Dog er der jo ikke noget syre i opskriften, så vidt jeg kan se? 🙂

        • 8. august 2016 / 11:00 pm

          Der er syre i bagepulver 🙂 Brun farin samt kakao skulle også sætte gang i processen med natron 🙂

          Men igen forsøg at google “natron bagepulver”, for den kemiske proces er lidt snørklet for mig at forklare kort her i feltet. Men der kommer gode (og lange) forklaring frem, når du googler 🙂

          • Line
            13. august 2016 / 10:11 am

            Så har jeg forstået kombinationen af natron og bagepulver🙈
            Næste spørgsmål er så, hvis jeg bagerne bundene idag men først ligger kagen sammen med smørcremen imorgen, hvordan opbevares bundene så bedst, uden at blive tørre?

          • 13. august 2016 / 7:11 pm

            Det er altså også lidt langhåret 😛
            Jeg ville nok komme dem i lukkede poser. Jeg ligger dog bare kagen sammen dagen i forvejen. Det bliver den ikke dårligere af 😀

  2. Louise
    20. august 2016 / 12:19 am

    Kan den laves uden kaffe?? Drikker ikke selv kaffe, så ejer ikke en kaffemaskine 😁

    • 20. august 2016 / 6:28 am

      Jeg brugte sådan noget pulver noget, for jeg drikker heller ikke kaffe 🙂

  3. Emilie
    13. september 2016 / 5:33 pm

    Er det “bedst” at bruge flydende margarine til smørcremen eller smelte fast margarine?

    • 13. september 2016 / 8:59 pm

      Jeg bruger smør, altså rigtigt smør og ikke smørbart 🙂
      Flydende margarine tror jeg ikke du kan bruge. Det skal jo helst stivne lidt, så det ikke løber helt tosset ud af kagen 🙂

  4. Michelle
    13. september 2016 / 7:04 pm

    Mums den skal afprøves i weekenden 👍🏼🌸 1 kop kaffe, hvor meget er det ca? ☀️

    • 13. september 2016 / 8:59 pm

      Årh jeg er ikke så nøj regnende. Jeg tager bare en af vores kaffekrus 🙂

  5. Mia Gammelgaard
    27. september 2016 / 1:38 pm

    Mon man kunne bruge chokolade ganache i stedet for chokoladecremen?

  6. Jette Holm
    6. november 2016 / 5:46 am

    Ville man kunne bage kagen i én springform og så dele i to bunde bagefter? Og hvis ja, hvor længe tror du så den ville skulle have? (jeg står i et sommerhus og har kun én springform 😁)

    • 8. november 2016 / 6:29 pm

      Ja den kan deles bagefter 🙂 Bagetiden må du prøve dig frem med – har ikke prøvet at bage den i en. Desværre :/

  7. Majken
    21. november 2016 / 5:10 pm

    Hvis jeg ikke vil bruge kaffe hvad skal så bruges i stedet?

    • 21. november 2016 / 7:23 pm

      Jeg har hørt nogle bruger kakaomælk, men jeg har ikke selv prøvet, så kan ikke udtale mig om resultatet 😉

  8. Sandra Liljegren
    14. maj 2017 / 9:48 am

    Hejsa. Du skriver den er god i flere dage. Skal holde fest og skal lave kagebord så har brug for kager jeg enten kan fryse ned og tage op eller en man kan lave dagen før. Ville det være ok med denne og skal den så i køleskabet?

    • 14. maj 2017 / 9:49 pm

      Hejsa 🙂 Den bliver kun bedre af at stå, så den kan du snildt lave i forvejen 🙂

  9. Anne-Sofie
    17. maj 2017 / 10:37 am

    Er ved at bage til børnefødselsdag, Tror du jeg kan bage kagen i en bradepande og så bare lave dobbeltportion? Og måske man så kunne bruge smørcremen som en slags glasur ovenpå?

      • Anne-Sofie
        18. maj 2017 / 10:35 am

        Tror du det er nødvendigt at dobble portionen op hvis jeg vil lave kagen i bradepande?

  10. Camille
    2. juli 2017 / 6:45 pm

    Hej! Tror du at man i stedet for at bruge brun farin, at man så kan bruge mørkt muscovadosukker? ☺️☺️

    • 3. juli 2017 / 10:09 pm

      Jeg kender slet ikke den type sukker, så må være dig svar skyldig 🙈
      Og så skal jeg vist ha’ opdateret min viden ☺️

  11. Maja
    11. juli 2017 / 3:09 pm

    Hej! Kan jeg slå hele kagen sammen med smørcreme både inden i og udenpå dagen før, og så lade den stå i køleskabet indtil dagen efter?

  12. Maja
    11. juli 2017 / 3:10 pm

    Og min springform er 22-23 cm, vil det gøre en stor forskel for kagens højde tror du?

  13. Mia Maja
    17. juli 2017 / 5:09 pm

    Hvordan opbevarer jeg kagen i køleskabet når jeg har lagt den sammen?

  14. 16. oktober 2017 / 10:07 pm

    Helt sindssygt god kage! Tak for din lækre opskrift 😉

  15. 13. februar 2018 / 6:54 pm

    Kan man lave kagen i bradepande altså bundene, skal bruge til 60 Pers 40 voksne og 20 børn. Tænkte en stor på str med en bradepande med en mindre oven på så burde der være nok..

    • 19. februar 2018 / 4:40 pm

      Jeg har ikke forsøgt, men tænker da det snildt burde kunne gå 🙂

  16. Line
    6. juni 2018 / 1:55 pm

    Viiiildt lækker kage – alle der har smagt den har bedt om opskrift og snakket om den flere gange 😉

  17. Charlotte
    1. august 2018 / 7:22 pm

    Hej.
    Kan kagen fryses efter den er lagt sammen?

    • 2. august 2018 / 8:55 pm

      Jeg har faktisk ikke prøvet, så må være dig svar skyldig :/

  18. Karina
    15. oktober 2018 / 7:46 pm

    Hej Nanna.
    Mine springforme er 26cm, er det en katastrofe? ☺️
    Vh Karina

    • 16. oktober 2018 / 5:53 pm

      Nej da – men bagetiden skal nok justeres.. 🙂

  19. Maja
    19. oktober 2018 / 9:29 am

    Bruger du alm kakao pulver (fx Nesquik) eller bruger du ægte kakopulver? 😊

    • 19. oktober 2018 / 3:09 pm

      Jeg bruger bage kakao – altså ikke Nesquik 😀

  20. Marie-Louise
    16. november 2018 / 12:49 pm

    Lavede 1,5 potion i en stor bradepande, bagetid på 20 min, helt perfekt 👍Fantastisk lækker kage! Bestemt ikke sidste gang jeg har bagt den ☺️

  21. Sisse
    17. december 2018 / 8:35 pm

    Hej, kan man bage hele portionen i én form, så man får én høj kage? 🤔 😊

  22. Stine
    28. marts 2019 / 4:45 pm

    Jeg har hørt fra konditor, at kager bliver tørre af at stå på køl. Men hvis man laver den dagen før, kan den vel ikke stå ude?

    • 28. marts 2019 / 7:26 pm

      Jeg lader den stå på køl og jeg synes ikke, at den bliver tør 🙂 Faktisk bliver den kun bedre af at stå en dag eller to..

  23. Ann
    24. juni 2019 / 1:25 pm

    Hej Nanna jeg har desværre ikke to bageforme – kun 1 ! ..tænker om jeg ikke kan lave den i bradepande istedet . Jeg vil nemlig bruge den som bund til tal kage tror du det går an ? Har du prøvet at lave den i kun 1 form alså kagen og hvor længe gav du den i ovnen ? Bruge du varmluft eller alm ovn ? Undskyld jeg spørger så meget håber det er ok ❤️ Kh fra Ann

    • 24. juni 2019 / 7:21 pm

      Hejsa Ann,

      Jeg må være dig svar skyldig – jeg laver altid i to forme 🙂

      KH
      Nanna

  24. Ann
    25. juni 2019 / 11:33 am

    En kop kaffe hvor meget er det ca ? Omkring 2,5 dl ??

  25. Jeanita
    21. maj 2020 / 8:35 pm

    En kop kaffe.. hvor meget svare det til? ☺️

      • Jeanita
        22. maj 2020 / 10:53 am

        Super mange tak for hurtigt svar… farin der mener du brun farin ikke? 🙈

  26. 6. august 2020 / 7:53 am

    Har du en opskrift hvor du har vejet ingredienserne?

  27. Mia
    6. december 2020 / 8:57 am

    Godmorgen
    Jeg ville lige spørge om man kunne bruge kakao mælk i stedet for kaffe

    • 8. december 2020 / 5:21 am

      Hej 🙂 Det kan du godt, men kaffen smages ikke, hvis det er det du er nervøs for. Den fremhæver kun chokokadesmagen 🙂

  28. Michelle
    15. januar 2021 / 7:44 am

    Jeg tænker at lave kagen i morgen, den skal bruges søndag. Jeg har kun en springform, men jeg laver den vel bare af to omgange ik?
    Jeg vil gerne have den er lidt højere, så jeg har fordoblet den med en halv omgang. Jeg håber du vil svare selvom det er mange år siden ?😍🙏

  29. Sandie
    8. maj 2021 / 12:34 pm

    Hvis jeg overvejer denne til en talkage og tænker at lave en bradepande, hvor meget tror du jeg skal gange den op? 😃

    • 9. maj 2021 / 7:25 pm

      Hejsa Sandie,

      Der må jeg være dig svar skyldig. Har aldrig bagt den i brandepande. Men del endelig svaret, hvis du kaster dig ud i det 🙂

      KH
      Nanna

  30. Flemming Ormstrup
    14. november 2021 / 2:33 pm

    Den har kun en ulempe,,, smager for godt og for hurtig væk. Tak for en lækker opskrift.

Leave a Reply


Looking for Something?