Fredagskagen er intet mindre end den berømte og berygtede black magic chokoladekage, som jeg ærlig talt tror må være verdens bedste chokoladekage. Den er så svampet, rig på chokoladesmag og helt perfekt til en chokoladekage elsker som mig. Kagen holder sig snildt lækker i flere dage, hvis man kan holde snitterne så længe. Den kan også sagtens nydes som en kage, i stedet for den lagkage variant med smørcremet imellem lagene, som jeg her deler opskriften på her. Så skal du nok bare justere bagetiden en smule.
Der er kaffe i kagen, men det smager man ikke. Tror mig jeg kan ikke fordrage kaffe, så jeg var faktisk noget spændt, da jeg afprøvede det med at bruge kaffe i dejen. Man det smages altså overhovedet ikke 😉
Opskrift på verdens bedste chokoladekage
Cirka 8-10 personer
Chokoladekage – 2 bunde:
- 5 dl hvedemel
- 2 dl farin
- 2 dl rørsukker
- 2 dl kakao
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk natron
- 1 tsk salt
- 2 1/2 dl mælk
- 1 dl olie
- 2 æg
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 kop kaffe
Chokolade smørcreme:
- 200 gram blødt smør
- 2 dl kakao
- 4 dl flormelis
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 dl mælk
Tænd for ovnen på 180grader (alm ovn).
I en skål mikses de tørre ingredienser (mel, rørsukker, farin, salt, kakao, bagepulver, natron). I en anden skål mikses mælk, æg, olie og vaniljesukker.
Bland forsigtigt de tørre og våde ingredienser sammen. Hæld kaffen i. Dejen er nu tynd.
Del dejen i to 20cm springforme og bag i cirka 22-25 minutter.
Lad køle.
Imens laves fyldet. Kom alle ingredienser i en skål og pisk ved laveste hastighed i et øjeblik. Herefter højeste indtil smørcremen er luftig og let. Smager den af smør har du ikke pisket længe nok 😉
Kagen lægges sammen med chokoladecreme og smøres herefter op med et tyndt lag.
Find også opskriften på // Toffifee cheesecake // Hindbærdrøm – friske hindbær og hindbærskum på mandelbunde // Spinatboller // Rødbedeboller // Spinatpølsehorn // Bounty cheesecake //
Er der en grund til at der både er natron og bagepulver i kagen? 🙂
Burde man i så fald ikke bruge kærnemælk istedet for alm. mælk, for at få natron til at reagere? 🙂
Forfatter
Hejsa 🙂 Prøv at google forskel på natron og bagepulver, så får du nogle rigtig fine forklaringer på forskellen på de to og kemien her omkring 🙂
Jeg kan ikke finde hvordan de reagerer med hinanden. Kun af bagepulveret reagerer med hvedemel og natron reagerer med syre.. Dog er der jo ikke noget syre i opskriften, så vidt jeg kan se? 🙂
Forfatter
Der er syre i bagepulver 🙂 Brun farin samt kakao skulle også sætte gang i processen med natron 🙂
Men igen forsøg at google “natron bagepulver”, for den kemiske proces er lidt snørklet for mig at forklare kort her i feltet. Men der kommer gode (og lange) forklaring frem, når du googler 🙂
Så har jeg forstået kombinationen af natron og bagepulver🙈
Næste spørgsmål er så, hvis jeg bagerne bundene idag men først ligger kagen sammen med smørcremen imorgen, hvordan opbevares bundene så bedst, uden at blive tørre?
Forfatter
Det er altså også lidt langhåret 😛
Jeg ville nok komme dem i lukkede poser. Jeg ligger dog bare kagen sammen dagen i forvejen. Det bliver den ikke dårligere af 😀
Kan den laves uden kaffe?? Drikker ikke selv kaffe, så ejer ikke en kaffemaskine 😁
Forfatter
Jeg brugte sådan noget pulver noget, for jeg drikker heller ikke kaffe 🙂
Er det “bedst” at bruge flydende margarine til smørcremen eller smelte fast margarine?
Forfatter
Jeg bruger smør, altså rigtigt smør og ikke smørbart 🙂
Flydende margarine tror jeg ikke du kan bruge. Det skal jo helst stivne lidt, så det ikke løber helt tosset ud af kagen 🙂
Mums den skal afprøves i weekenden 👍🏼🌸 1 kop kaffe, hvor meget er det ca? ☀️
Forfatter
Årh jeg er ikke så nøj regnende. Jeg tager bare en af vores kaffekrus 🙂
Mon man kunne bruge chokolade ganache i stedet for chokoladecremen?
Forfatter
Ja det tænker jeg da 🙂
Ville man kunne bage kagen i én springform og så dele i to bunde bagefter? Og hvis ja, hvor længe tror du så den ville skulle have? (jeg står i et sommerhus og har kun én springform 😁)
Forfatter
Ja den kan deles bagefter 🙂 Bagetiden må du prøve dig frem med – har ikke prøvet at bage den i en. Desværre :/
Hvis jeg ikke vil bruge kaffe hvad skal så bruges i stedet?
Forfatter
Jeg har hørt nogle bruger kakaomælk, men jeg har ikke selv prøvet, så kan ikke udtale mig om resultatet 😉
Hejsa. Du skriver den er god i flere dage. Skal holde fest og skal lave kagebord så har brug for kager jeg enten kan fryse ned og tage op eller en man kan lave dagen før. Ville det være ok med denne og skal den så i køleskabet?
Forfatter
Hejsa 🙂 Den bliver kun bedre af at stå, så den kan du snildt lave i forvejen 🙂
Er ved at bage til børnefødselsdag, Tror du jeg kan bage kagen i en bradepande og så bare lave dobbeltportion? Og måske man så kunne bruge smørcremen som en slags glasur ovenpå?
Forfatter
Ja da☺
Tror du det er nødvendigt at dobble portionen op hvis jeg vil lave kagen i bradepande?
Hej! Tror du at man i stedet for at bruge brun farin, at man så kan bruge mørkt muscovadosukker? ☺️☺️
Forfatter
Jeg kender slet ikke den type sukker, så må være dig svar skyldig 🙈
Og så skal jeg vist ha’ opdateret min viden ☺️
Hej! Kan jeg slå hele kagen sammen med smørcreme både inden i og udenpå dagen før, og så lade den stå i køleskabet indtil dagen efter?
Forfatter
Den bliver kun bedre af at stå 🙂
Og min springform er 22-23 cm, vil det gøre en stor forskel for kagens højde tror du?
Hvordan opbevarer jeg kagen i køleskabet når jeg har lagt den sammen?
Forfatter
Jeg sætter den blot på et kagefad 🙂
Helt sindssygt god kage! Tak for din lækre opskrift 😉
Forfatter
Dejligt, du ku’ li’ den 😀
Kan man lave kagen i bradepande altså bundene, skal bruge til 60 Pers 40 voksne og 20 børn. Tænkte en stor på str med en bradepande med en mindre oven på så burde der være nok..
Forfatter
Jeg har ikke forsøgt, men tænker da det snildt burde kunne gå 🙂
Viiiildt lækker kage – alle der har smagt den har bedt om opskrift og snakket om den flere gange 😉
Forfatter
Det er jeg da så glad for at høre 😀
Hej.
Kan kagen fryses efter den er lagt sammen?
Forfatter
Jeg har faktisk ikke prøvet, så må være dig svar skyldig :/
Hej Nanna.
Mine springforme er 26cm, er det en katastrofe? ☺️
Vh Karina
Forfatter
Nej da – men bagetiden skal nok justeres.. 🙂
Bruger du alm kakao pulver (fx Nesquik) eller bruger du ægte kakopulver? 😊
Forfatter
Jeg bruger bage kakao – altså ikke Nesquik 😀
Lavede 1,5 potion i en stor bradepande, bagetid på 20 min, helt perfekt 👍Fantastisk lækker kage! Bestemt ikke sidste gang jeg har bagt den ☺️
Forfatter
Det er jeg glad for at høre 🙂
Hej, kan man bage hele portionen i én form, så man får én høj kage? 🤔 😊
Forfatter
Ja da 🙂
Jeg har hørt fra konditor, at kager bliver tørre af at stå på køl. Men hvis man laver den dagen før, kan den vel ikke stå ude?
Forfatter
Jeg lader den stå på køl og jeg synes ikke, at den bliver tør 🙂 Faktisk bliver den kun bedre af at stå en dag eller to..
Hej Nanna jeg har desværre ikke to bageforme – kun 1 ! ..tænker om jeg ikke kan lave den i bradepande istedet . Jeg vil nemlig bruge den som bund til tal kage tror du det går an ? Har du prøvet at lave den i kun 1 form alså kagen og hvor længe gav du den i ovnen ? Bruge du varmluft eller alm ovn ? Undskyld jeg spørger så meget håber det er ok ❤️ Kh fra Ann
Forfatter
Hejsa Ann,
Jeg må være dig svar skyldig – jeg laver altid i to forme 🙂
KH
Nanna
En kop kaffe hvor meget er det ca ? Omkring 2,5 dl ??
Forfatter
Ja det er nok ikke helt galt☺️
En kop kaffe.. hvor meget svare det til? ☺️
Forfatter
Jeg bruger bare en kaffekop. Cirka 2 dl☺️
Super mange tak for hurtigt svar… farin der mener du brun farin ikke? 🙈
Forfatter
Præcis 🙂
Har du en opskrift hvor du har vejet ingredienserne?
Forfatter
Nej 🙂
Godmorgen
Jeg ville lige spørge om man kunne bruge kakao mælk i stedet for kaffe
Forfatter
Hej 🙂 Det kan du godt, men kaffen smages ikke, hvis det er det du er nervøs for. Den fremhæver kun chokokadesmagen 🙂
Jeg tænker at lave kagen i morgen, den skal bruges søndag. Jeg har kun en springform, men jeg laver den vel bare af to omgange ik?
Jeg vil gerne have den er lidt højere, så jeg har fordoblet den med en halv omgang. Jeg håber du vil svare selvom det er mange år siden ?😍🙏
Hvis jeg overvejer denne til en talkage og tænker at lave en bradepande, hvor meget tror du jeg skal gange den op? 😃
Forfatter
Hejsa Sandie,
Der må jeg være dig svar skyldig. Har aldrig bagt den i brandepande. Men del endelig svaret, hvis du kaster dig ud i det 🙂
KH
Nanna
Den har kun en ulempe,,, smager for godt og for hurtig væk. Tak for en lækker opskrift.
Forfatter
Dejligt at høre 🙂