NannaPretzmann.dk
Guide - find de bedste Black Friday tilbud & rabatkoder

Toblerone cheesecake med saltet karamel topping

Indeholder reklame links

Toblerone-cheesecake

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Den lyserøde tallerken er fra Cellbes og kan købes HER.

 

Se massevis af Black Friday tilbud HER

 

Det er efterhånden ved at være lidt tid siden jeg sidst har delt en cheesecake opskrift. Ja faktisk er det egentlig længe siden jeg overhovedet har lavet en, men da jeg faldt over en Toblerone cheesecake i mit Facebook feed var jeg ikke i tvivl om at jeg måtte i køkkenet.  Heldigvis er det egentlig ret let at eksperimentere med nye cheesecakes, når først grund opskriften er på plads og det er den jo for længst herhjemme. Jeg halverede dog opskriften i forhold til hvad jeg plejer, da jeg åbenbart kun fik en Toblerone med fra supermarkedet og ikke to som meningen var! Opskriften er som sædvanlig no bake og uden husblas. Super let og kagen bliver kun bedre af at stå en dag eller to i køleskabet.

Opskrift på Toblerone cheesecake med saltet karamel topping

Kiksebunden:

150 gram Digestive kiks

75 gram smør

 

Karamelsovs:

100 gram rørsukker

50 gram smør

1 dl fløde

Salt (jeg brugte maldon)

 

Toblerone cheesecake masse:

200 gram Philidelphia smørost

3 tsk flormelis

150 gram smeltet Toblerone

1/4 liter fløde

En smule salt

 

Topping:

50 gram hakket Toblerone

Saltet karamel

 

Step 1: kiksebund

Kiksene smuldres. Jeg bruger altid min minihakker. Herefter smeltes smørret og mikses sammen med de knuste kiks. Jeg har brugt en springform med en diameter på 20 cm.

Pres kikseblandingen sammen og kom i bunden af springformen. Sæt i køleskabet.

 

Step 2: Lav saltet karamel

Kom rørsukkeret i en gryde og lad det smelte til en brun masse.

Tag gryden af varmen og tilsæt smørret lidt efter lidt imens du rører rundt.

Sæt gryden på varme igen og tilsæt under omrøring fløden lidt efter lidt.

Hvis karamelsovsen er for tynd, så lad den koge lidt længere. For tyk – tilsæt mere fløde.

Slut af med at tage af varmen og tilsætte salt. Rør kort rundt. Lad karamellen køle inden du skal bruge den.

 

Step 3: Cheesecake massen

Smelt Toblerone. Enten over vandbad eller i en skål i mikroen. Jeg gjorde det sidste. Gav 30 sekunder og rørte, 30 sekunder mere og rørte til det sidste chokolade var smeltet sammen. Lad køle ned.

Smørost og flormelis piskes nu sammen med en håndmixer til det er en blød og jævn blanding. Hæld fløde og den smeltede Toblerone i. Pisk massen til fløden bliver til skum.

 

Step 4: saml Toblerone cheesecake

Tag kiksebunden ud af køleskabet. Kom en halvdelen af det hakkede Toblerone på kiksebunden. Eventuelt også en smule saltet karamel. Kom cheesecake massen på kiksebunden og lad den stå mindst 3-4 timer. Gerne til dagen derpå. Den bliver kun bedre af at stå.

Pynt med resten af den hakkede Toblerone og lidt saltet karamel.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Se iøvrigt massevis af Black Friday tilbud HER

 

Find også opskriften på // Ris a la mande cheesecake // Toffifee cheesecake // Nutella og Ferrero Roche cheesecake // Bounty cheesecake // Spinat søboller // Rødbede boller //

Image HTML map generator
   

11 kommentarer

  • Tina Jørgensen

    Hvor meget salt kommer du i karamellen?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mona

    Jeg lavede den i går, og både gæsterne og jeg var vilde med den. Selv min mand, der ellers ikke bryder sig om cheesecake, gav den thumps up. 🙂 Min blev dog ret flad. Kan det passe det måske er 1/4 l. fløde og ikke 1/4 dl., der skal i cheesecakemassen? Ellers er forklaringen nok, at jeg ikke piskede den nok.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • CFinseth

    Jeg lavede denne i går aftes. Hold nu op, hvor er den nem at lave! Og så smager den are helt fantastisk 🙂 Tak for opskriften 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lene Madsen

    Skal det karamel kun bruges til pynt?
    Skal der ikke noget i selve masse.?
    Vh Lene Madsen

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

    Kræver det at man kommer kagefolio rundt i kanten af formen? Eller kan den nemt komme ud? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jannie

    Kan man godt piske føden til skum sammen med ost og chokolade?
    Eller skal det piskes først – og dernæst vendes sammen?
    Tak for mange gode opskrifter 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Guide - find de bedste Black Friday tilbud & rabatkoder