Pizzamuffins – Nanna Pretzmann
Forresten da også #19 - om lus og chokolade

Pizzamuffins

Pizzamuffins
pizzamuffins

Så er det blevet søndag og dermed tid til at dele en lille opskrift med jer. Disse pizzamuffins er lynhurtigt blevet meget populære herhjemme og jeg har allerede bagt dem en del gange. De er perfekte både i madpakken, til turer ud af huset eller bare en lille mellem snack. Denne gang har jeg en blanding af durum og hvedemel, men man kan sagtens lade dem grovere eller blot med almindelig hvedemel. Resultatet er meget svampet og luftigt.

Fyldet udskiftet let og jeg bruger gerne en rest pålæg eller rester fra aftensmaden. Det er en god måde at få udryddet det på, så det ikke går til spilde.

I disse har jeg brugt kylling og ost. Osten er en blanding af forskellige rester fra køleskabet. Og på toppen er en smule revet parmesan.

Opskrift på pizzamuffins

Cirka 12 styk

2 dl lunken vand

25 gram gær

1 spsk honning

1 tsk salt

2 æg

2 spsk olie

1 spsk oregano

200 gram revet ost (Brug også gerne rester)

75 gram kylling (kan udskiftes)

2 dl durummel

Cirka 4-5 dl hvedemel

Cirka 2 dl tomatsauce

 

Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt honning, salt, æg, olie, oregano, ost og fyld. Miks godt sammen og tilsæt herefter melet lidt efter lidt til du har en klisteret dej.

Fordel dejen i 12 forme. Brug en våd spiseske, så klistre dejen ikke til den.  Jeg bruger altid en muffin bageplade med muffinforme til at bage mine pizza muffins i. Pensl dem med tomatsaucen.

Lad hæve i cirka 15-20 minutter.

Varm ovnen til 180 grader (alm ovn) og bag i cirka 14-16 minutter.

Kan sagtens fryses og er stadig lige lækre, når de optøes.


>> FØLG OGSÅ MED PÅ INSTAGRAM <<


Pizzamuffins opskrift

Pizzamuffins
Find også opskrift på // æggemuffins // pølsehorn // pizzasnegle // pizzaboller // Nutella boller // Spinat boller // Rødbede boller // Kanelgifler // pindesvine boller // chokoladeboller //

11 kommentarer

  • Gitte

    Hvordan undgår du at de sidder fast til formen. Har lige bagt dem og de smager super godt, men de sidder fast i formen.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mathilde

    Hej nu er det sådan at jeg har diabetes type 1, så ved du hvor mange kulhydrater der er i pizzamuffinsne pr stk?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ditte

    Jeg undre mig over når der står hvid mel (special mel), hvad det er for noget mel? 😊Linket går nemlig ind til mange forskellige mel. Kan man bruge hvedemel ?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina

    Hej Nanna!
    Dem vil jeg forsøge mig med i dag. Men hvad kunne man evt. skifte honning ud med? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Henriette

    Hej!
    Jeg vil høre om du kun bruger tomatsaucen til at pensle med eller om du også kommer det i dejen?
    På forhånd tak🙏🏻
    Mvh Henriette

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Birgitte

    Hej
    Jeg kom til at komme de to dl tomatsauce i dejen. Bare til info, så kan det godt gå 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Forresten da også #19 - om lus og chokolade