Spinat møllehjul med oste-pesto fyld – Nanna Pretzmann
En-til-en kvalitetstid & madpakke med mini calzone til rejse

Spinat møllehjul med oste-pesto fyld

spinat-møllehjul spinat-møllehjul-opskrift spinat-møllehjul-med-ost

reklame

 

I sidste uge var vi i Litauen, hvor min fader bor. Det endte ud, som lidt af et bagende eksperiment for mig, da de ingen ovn har i sommerhuset, hvor vi tilbragte størstedelen af tiden. Derimod har de en Weber gasgrill og jeg fik for første gang mulighed for at bage i sådan en. På en bagesten. Resultatet blev enormt godt, så det kan kun anbefales at prøve.

Jeg videre udviklede blandt andet på mit møllehjul med mozzarellafyld. Denne omgang som spinat møllehjul med mere fyld. Det blev ret lækkert og mere snasket end første udgave.

Opskrift på møllehjul med mozzarella pesto fyld

16 boller til møllehjul

50 gram gær

150 gram spinat

4 dl lunken mælk

50 gram smeltet smør

2 æg

1 tsk salt

2 tsk rørsukker

Cirka 12 dl hvedemel

Pensling: 1/2 æg

 

Mozzarella pesto fyld:

5 fed hvidløg

1-1 1/2 dl olie

To håndfuld basilikum

100 gram parmesan

4 stk. mozzarella bøffer skåret i stykker (500 gram)

 

Drys:

Sesam

 

Start med at røre gæren ud i 1 dl lun mælk. Kom resten af mælken i minihakkeren med spinaten og kør til en ensartet masse. Tilsæt spinat, æg, salt, rørsukker og smør tilmælk/gær.. Rør godt sammen og tilsæt melet lidt efter lidt indtil dejen har den rette konsistens. Drys lidt mel på bordet og ælt dejen godt igennem. Den skal ikke være for klistret, men heller for lidt end for meget mel. Spinaten gør, at dejen let kan tilføjes alt for meget mel, men pas på, for den bliver tør.

Lad dejen hæve en times tid på køkkenbordet.

Lav pestoen. Mozzarella bøfferne skæres i mindre stykker. Resten af ingredienserne køres sammen med stavblenderen i mini hakkeren. Bland med mozzarella stykkerne.

Del dejen i to stykker. Drys mel på bordet. Rul hvert stykke ud til en aflang firkant og del i 8 stykker. Jeg bruger en pizzaskære til jobbet. Kom cirka 1 spsk. mozzarella pesto fyld på hver bolle. Det overskydende fyld gemmes og hældes over møllehjulet, når det har efterhævet. Saml dejen over fyldet (som med wienerdejen HER) og tryk enderne sammen.

 

> Følg også med på Instagram <<

møllehjul

Sæt bollerne med samlingen nedad i en springform (28 cm) eller et fad, således at de vokser sammen, når de hæver. Lad møllehjulet efterhæve i 20 minutter. Pensl med æg & drys med sesam. Hæld resterende fyld over møllehjulet spinat-møllehjul møllehjulBages ved 200 grader (alm ovn) i cirka 25 minutter. Denne gang bagte jeg brødet i min faders weber gasgril. Det fik lidt længere end det plejer i ovnen. Vi lod fadet med brødet stå på et bagestål.

 

Find også opskrift på // Hvidløgssnegle // Møllehjul med ostefyld // Spinatboller // Grove spinatboller med hytteost // Rødbedeboller // Spinatboller med skinke & ost // Broccoliboller //

6 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En-til-en kvalitetstid & madpakke med mini calzone til rejse