Chokoladebrownie med kikærter – med sundt fedt, massere af proteiner og uden mel – Nanna Pretzmann
De lækreste squashbrud

Chokoladebrownie med kikærter – med sundt fedt, massere af proteiner og uden mel

Chokoladebrownie med kikærterChokoladebrownie med kikærter

Jeg har længe, virkelig længe faktisk, tænkt på at bage en chokoladebrownie med kikærter. Men helt ærligt har jeg været en smule skeptisk. For kan kikærter i en kage virkelig være godt? For mig, lød det mystisk. Men faktum er altså, at det er drønlækkert. Kikærte kagen er et sundere alternativ, fyldt med protein (fra kikærterne) og sundt fedt. Og så indeholder den heller ikke mel. Alligevel smager den vanvittigt godt. Den er tung, fyldig og smager faktisk ganske syndigt.

Hånden på hjertet, havde jeg smagt den uden at kende til kikærterne, havde jeg aldrig gættet, at jeg indtog en sundere kage. Det samme gælder i øvrigt mine børn, som lystigt spiser løs! Så giv chokoladebrownie med kikærter en chance – det fortjener den virkelig!

Jeg vælger ofte at servere den med nicecream, som også er et sundere alternativt til is. Herhjemme spiser vi isen næsten hver dag, så godt og sundt er det, da det nærmest blot består af banan og bær.

Jeg har tilsat smeltet mørkt chokolade med høj kakaoindhold i opskriften. Det kan undlades. Men selvom kalorieindholdet er højt, så er mørkt chokolade med høj kakao indhold faktisk sundt i små mængder, da den har nogle gavnlige effekter for kroppen, så bliv ikke helt forskrækket.

Det samme gør sig i øvrigt gældende for peanutbutter, som også er sundt i mindre mængder. Blot du holder dig til en, uden tilsat sukker og palmeolie.

Opskrift på chokoladebrownie med kikærter

Cirka 12 stykker brownie

1 dåse kikærter

1 moden banan

En håndfuld dadler uden sten

4 store spsk ren peanutbutter (uden tilsat sukker og olie)

3 spsk kakao (den usødet til bagning)

1/2 tsk bagepulver

100 gram mørk chokolade 70%


FØLG MED PÅ INSTAGRAM


Hæld væden fra kikærterne og kom dem i en foodprocessor, sammen med den modne banan og dadlerne. Tilsæt også peanutbutter.

Kør massen jævn. Og smelt imens chokoladen over vandbad.

Tilsæt chokolade og kakao. Rør sammen. Tilsidst vendes bagepulveret i.

Bages ved 200 grader (alm. ovn) i cirka 20 minutter.

Chokoladebrownie med kikærter

Find også opskrift på // Sund is, som kan spises til morgenmade //Spinatboller med hytteost og skinke // Pirogger med spinat // Squashbrud //

 

11 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De lækreste squashbrud