De lækreste squashbrud – Nanna Pretzmann
Nicecream - sund is lavet af banan

De lækreste squashbrud

squashbrudsquashbrud

Squashbrud er en ny ting for mig. Hvorfor jeg aldrig har tænkt på det før, er jeg ikke klar over. Gulerodsbrud har jeg spist min del af, men squashbrud er altså nøjagtig ligeså lækkert. Bollerne bliver bløde og saftige og holder sig godt, uden at blive tørre. De kan klart anbefales og tåler også sagtens en tur i fryseren!

Opskrift på squashbrud

16 stk

25 gram gær

6 dl lunken vand

2 tsk honning

2 tsk salt

2 spsk olie

6 dl durummel

Cirka 10 dl hvedemel

 

100 gram solsikkekerner

300 gram revet squash (hvis meget vådt, kram noget af væden fra)

2 æg

 

Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt honning, salt og olie. Herefter durummel. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt til dejen har den rette konsistens. Hellere for lidt mel end for meget. På dette stadig er der blot tale om en almindelig bolledej.

Lad dejen hæve i minimum 2 timer.

Vælt dejen ud på et bord med mel. Lav en fordybning i dejen, hvorpå du kommer æg, solsikkekerner og revet squash. Fold dejen henover ingredienserne, miks og hiv stykker af. Dejen bliver våd – det er meningen og bollerne skal se rustikke ud. Se eventuelt video nedenfor.


FØLG OGSÅ MED PÅ PINTEREST & INSTAGRAMsquashbrudsquashbrud

Sæt cirka 16 boller på en bageplade med bagepapir. Lad efterhæve i cirka en halv time inden du bager ved 200 grader (alm ovn) i cirka 20 minutter.

 

Find også opskrift på // Spinatboller // Burgerboller med rødebede // Chokoladeboller // Gulerodsboller med kærnemælk // Grove spinatboller med hytteost // Pirogger med fyld //

 

24 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nicecream - sund is lavet af banan