Opskrift på verdens bedste flødekartofler – Nanna Pretzmann
GRÆSK PEINIRLI – OPSKRIFT PÅ PIZZABÅDE MED OKSEKØD

Opskrift på verdens bedste flødekartofler

Opskrift på verdens bedste flødekartofler

Jeg har altid elsket flødekartofler – sådan virkelig elsket. Især de cremede version, hvor flødesaucen hænger ved kartoflerne. Ikke at flødestuvede kartofler er en videnskab, men det er altså ikke alles versioner, som falder lige heldigt ud. Eller i hvert fald falder ud til fordel, for mine smagsløg.

Det har taget et stykke tid at nå frem til opskriften på verdens bedste flødekartofler, men det er præcis hvad vi kalder dem herhjemme nu. Det vækker altid jubel, når de er på menuen. Jeg kan ikke påstå, at de er af den sunde slags – ikke at flødekartofler nogensinde er det, men verdens bedste flødekartofler har også et skud ost i sig, som altså ikke gør hofretten specielt sundere. Men jeg lover, at de er det hele værd.

Billedet er ikke specielt prangende, men jeg må indrømme, at det var halvmørkt og flødekartofler åbenbart ikke det jeg er stærkest i, at tage billeder af. Men snydes for en af mine yndlings opskrifter fra 80’erne skal i altså ikke.

 

Opskrift på verdens bedste flødekartofler

6-8 personer (alt efter appetit)

1,5 kg kartofler

1 finthakket løg

3 fed finthakkede hvidløg

0,75 liter fløde

1 æg

1 tsk paprika

Revet muskatnød (smag til – muskat er altså en smagssag)

Salt & peber

175 gram revet cheddar

 

Skrald kartoflerne og skær dem i tynde skiver.

Hak løg og hvidløg fint. Miks med fløde, ægget og krydderierne.

Find et ildfastfad og læg et lag kartoffelskiver, drys med ost og læg et lag mere. Drys det sidste ost over og hæld fløden over.

Kom i oven og bag ved 180 grader (alm ovn) i cirka halvanden time.

Husk at holde øje med flødekartoflerne imens de er i ovnen og kom eventuelt et låg eller sølvpapir over, hvis retten ser ud til at blive for mørk.

Opskrift på verdens bedste flødekartofler

Find også opskrift på // Taco tærte // One pot cheesy taco pasta // One pot pasta kødsauce // Spaghetti og kødsauce – lady og vagabonden style // Pasta med avokadocreme // Verdens bedste hvidløgsflutes //

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

GRÆSK PEINIRLI – OPSKRIFT PÅ PIZZABÅDE MED OKSEKØD