Sprøde og luftige flutes er en af mine absolut yndlings brød. Det lille drys havsalt inden de bages er prikken over i’et. Men er du ikke til det undlader du det selvfølgelig bare. Det er også enormt lækkert at drysse diverse krydderurter og krydderier over. Bedst af det hele er at de er virkelig lette at lave og bage. Her kan alle sagtens være med.
I opskriften finder du et fif til at bage sprøde flutes, men ellers vil jeg også anbefale dig at følge med på min Instagram, hvor jeg jævnligt deler ud af tips og tricks til velsmagende og velbagt bagværk. Det behøver nemlig slet ikke være svært at slå bagerens brød.
Opskrift på Italienske flutes med havsalt
4 stk
25 gram gær
3 spsk olie
5 dl lunken vand
200 gram durummel
500 gram hvedemel
1 tsk salt
1 tsk sukker
Lidt havsalt til drys
Opløs gæret i det lunkne vand. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt godt sammen.
Lad dejen hæve i cirka halvanden time.
Drys lidt mel ud over et bord og tag dejen. Træk den ud til en firkant. Den skal ikke rulles eller æltes, men trækkes.
Del herefter dejen i 4 stykker. Jeg bruger altid en pizzaskære. Tag i hver ende og sno i modsat retning.
Sæt flutsene på en bageplade. Der kan være på to på hver plade.
Lad hæve en halv time. Drys med havsalt.
Ovnen skal varmes op til 225 grader og der skal stå et lille fad i bunden med vand. Brøddene skal bage i 15-20 minutter og når de har bagt halvdelen af tiden tager du fadet med vand ud og lader dem bage færdigt. De er lækre gyldne og brune, når de er færdige. Lad dem køle på en bagerist.
Kan fryses.
Find også opskrift på // Verdens bedste hvidløgsbrød med mozzarella og feta // lækkert & krydret brød // Pampas stykker // Kokos pandekager //
Hvor ser de lækre ud! Dem må jeg prøve 🙂
http://www.marieschleidt.bloggersdelight.dk
De er supergode – de lykkedes i første hug! Tak for opskriften!
Forfatter
Dejligt de blev gode. Jeg elsker selv de flutes 🙂
Mums filibaba – de er MEGA nemme at lave og smager jo himmelsk ( valgte dog oregano oven på halvdelen)
Forfatter
Jeg er også vild med dem og ku’ sagtens forestill mig at oregano også er lækkert 😀
Super gode og nemme at lave. De sad lige i skabet første gang. Jeg har lavet dem flere gange siden. Tak for opskriften.
Forfatter
Skønt, at høre😀
De ER super lækre, og gæsterne er vilde med dem, så jeg bager aldrig andre efter at ha bagt disse!!
Forfatter
Det er jeg vildt glad for at høre 😀
valdemar poulsens vej 7a
Varmluft el. konventionel ovn?
Forfatter
Alm, hvis varmluft notere jeg det altid efter grader 🙂
Bruger denne opskrift hvergang,er super gode.
Forfatter
Det er jeg glad for at høre 🙂
Er super gode ,bruger denne opskrift hvergang.
Hvor mange personer er der brød til i denne opskrift?
Forfatter
Der bliver til 4 flutes 🙂 De er cirka samme str som de der købe hvidløgsflutes, men mætter betydeligt mere. Jeg vil svare, at det kommer an på hvad du servere det til. Tænker at der går mere, hvis det er til tapas end til suppe..
Jeg laver dejen længere og snor enderne om hinanden, så bliver de rigtig flotte og mere ensartede.
Forfatter
Hej Pia 🙂 Jeg kan nu faktisk godt li’ at de ikke er ensartede – synes det giver lidt charme. Men det er jo smag og behag. Tak for tip 🙂
Har haft en dej i mellem hænderne der var meget ala denne og jeg forstår ikk hvorfor der ikk skal mere mel i inden hævning den er virkelig våd når den skal trækkes ud, kan slet ikk lade sig at gøre. Har brugt rigtig meget ekstra mel bare for at kunne folde dejen igen og igen med en dejspartel. Er det meningen?
Forfatter
Hej Stephanie,
Det er nærmest umuligt at angive et nøjagtigt mål på mel. Det bedste du kan gøre for dit bagværk er at mærke på dejen og stole på din mavefornemmelse. Det vil sige, hvis du synes dejen er for våd at arbejde med, så tilsæt mere mel. Blot pas på med at tilsætte for meget. Det giver tørt brød 🙂
God fornøjelse 🙂
KH
Nanna
Mums lækker opskrift og meget nem 💪
Jeg kom 75g majsgryn i og reducerede med 50g hvedemel
Forfatter
Det lyder lækkert 🙂
Hold da op, hvor er de dejlige og lækre. Tak for en fantastisk opskrift, jeg tilføjede lidt enzymer og brugte tør gær.
Forfatter
Dejligt at høre☺️
De var så gode! Tak for fin opskrift
Forfatter
Skønt at høre 🙂
Fryser du dem før eller efter de er bagt? 🙂
Forfatter
Før 🙂 Men begge dele er muligt 🙂
Hej 🙂
Jeg skal bage flutes imorgen, og vil prøve at benytte bageenzym for første gang. Din opskrift lyder god; jeg kan se her at det er konventionel varme og bliver derfor lidt i tvivl, da du skriver der skal 2 flutes på hver sin bageplade, men på fotoet ligger alle 4 jo på samme plade? Synes det er længe de 2 sidste skal stå og vente, før der er ledigt i ovnen igen…
Forfatter
Hvis de kan være der, så bare på med alle 🙂
Har nu lavet dem flere gange med forskelligt fyld i. De er helt fantastiske. Skal også bage dem i dag
Forfatter
Det er så skønt at høre 🙂
De ser gode ud.
Er det bare et fad med vand og brændende over på en rist?
Og sidste spørgsmål
Kan de bages dagen før, og serveres kolde ? Altså vil de stadig være sprøde ?
Mnnn, er ved at bage dem som miniflutes til min dreng, som er halv italiensk – ingen rugbrød i madpakken, tak 🫶
Dine flutes er supernemme at bage og smager så skønt.😋
Har forsøgt at lave dine flutes , men dejen blev alt for våd , måtte hælde dejen op på bagepladen…. Skal der mindre vand eller mere mel ?? Tak
Forfatter
Hvis du føler der mangler mel, så tilsæt indtil ønsket konsistens 🙂