Toffifee cheesecake – no bake og uden husblas

Toffifee cheesecake

Toffifee cheesecake

SAM_2141 Toffifee cheesecake opskrift Toffife cheesecake

Gennem den seneste tid har jeg set flere varianter af Toffifee kager i mit feed på Facebook. Og siden da er lysten til at lave min egen variant kun vokset. Og da lækkersulten for alvor meldte sig over middag, så kastede jeg mig over mit lille projekt. Det endte ret vellykket ud, hvis altså jeg selv skal sige det 😛 Toffifee chesecaken skal ikke bages og der skal heller ingen husblas i. Den er derfor ganske simpel at gå til og meget let at lave.

Tilføjelse: Min Toffifee cheesecake har efterhånden et par år på bagen, men den smager stadig fantastisk og vi laver den stadig i køkkenet derhjemme. Siden jeg første gang delte den, er den blevet testet løs af hundredvis af jer. Populariteten har også gjort, at enkelte andre har kopieret opskriften og lagt den op uden min tilladelse. Det er jo en smule ærgerligt, men leder i efter original opskriften på Toffifee cheesecake, så er det altså her hos mig i finder den 😉

Opskrift på Toffifee cheesecake

8 personer

300 gram digestive kiks

150 gram smør

 

Karamel- og nougatsovs:

(Giver cirka 2 dl)

200 gram sukker

50 gram smør

1 1/4 dl piskefløde (køb en 1/2 liter – resten skal bruges i cheesecake massen)

1 tsk vaniljearoma

100 gram nougat

 

Toffifee cheesecake:

400 gram Philidelphia smørost

6 tsk flormelis

1,75 dl karamelsauce

Resten af den 1/2 liter fløde

 

Topping:

Chokoladesovs

150 gram hakkede hasselnødder

En lille pakke Toffifee (125 gram). Gem 8-9 styk til pynt på toppen og hak resten groft.

 

Fremgangsmåde:

Step 1: kiksebund til Toffifee cheesecake

Kiksene skal smuldres. Jeg brugte min minihakker. Herefter smeltes smørret og mikses sammen med de knuste kiks. Herefter kan du bruge en springform eller f.eks. en bagering på et kagefad som mig. Jeg brugte en diamanter på 22 cm, men vil du have kage lidt højere, så brug 20 cm.

Pres kikseblandingen sammen og kom i bunden af bagering/springform. Sæt i køleskabet.

 

Step 2: Lav karamel- og nougatsauce til Toffifee cheesecake

Kom sukkeret i en gryde og lad det smelte til en brun masse.

Tag gryden af varmen og tilsæt smørret lidt efter lidt imens du rører rundt.

Sæt gryden på varme igen og tilsæt under omrøring fløden lidt efter lidt.

Hvis karamelsovsen er for tynd, så lad den koge lidt længere. For tyk – tilsæt mere fløde.

Slut af med at tage af varmen og tilsætte vanilje og nougat. Rør rundt til opløst. Smag til og tilsæt eventuelt mere.

Lad karamellen køle inden du skal bruge den i cheesecake massen og som topping

 

Step 3: Toffifee Cheesecake massen

Smørost og flormelis piskes nu sammen med en håndmixer til det er en blød og jævn blanding.

Pisk fløden til piskeskum. Vend det forsigtigt i flødeosten sammen med karamellen. Husk at gemme lidt karamel til topping.

 

Step 4: saml Toffifee chesecake

Tag kiksebunden ud af køleskabet. Kom hakket hasselnød, chokoladesauce, hakket toffifee og lidt karamel- og nougatsauce ud over kiksebunden. Kom herefter halvdelen af cheesecake massen på og lav endnu et lag topping. Kom resten af cheesecake massen på og slut af med endnu et lag nød, hele toffifee, karamel og chokoladesauce.

Stil kagen et par timer i køleskabet inden den serveres.


FØLG OGSÅ MED PÅ INSTAGRAM


SAM_2122 SAM_2124 Toffifee cheesecake opskriftToffifee cheesecake opskrift

Find også opskrift på // Spinat boller // Bounty cheesecake // P-tærte kage // Mumie pølsehorn // Lasagne muffins // Pizza boller // Modellervoks // Italienske flutes //

 

 

Follow:
Share:

109 Comments

  1. Ina
    4. april 2016 / 2:20 pm

    Den ser superlækker ud 😊 Nu har jeg ikke nærlæst opskriften, men kan den evt laves dagen inden?

  2. Lotte
    7. april 2016 / 9:12 am

    Er ved at lave toffiee cheesecake, men bliver i tvivl og det der karamelsause man køber eller det er den jeg har lavet der skal i oste/fløde blandingen.

  3. Lotte
    7. april 2016 / 9:12 am

    Er ved at lave toffiee cheesecake, men bliver i tvivl og det der karamelsause man køber eller det er den jeg har lavet der skal i oste/fløde blandingen.

    • 7. april 2016 / 11:16 am

      Den du har lavet – i opskriften bruges ikke købe karamel 🙂

  4. Lotte
    7. april 2016 / 9:13 am

    Er det den købe karamel eller den jeg lige har lavet der skal i oste blandingen. Haster

  5. Lone
    9. april 2016 / 5:45 pm

    Hvad er vanilje aroma? Hvor køber du det? Eller er det det samme som vaniljesukker?

    • 10. april 2016 / 6:35 am

      Det er flydende – jeg har købt det i Bilka 😀 Du kan uden problemer erstatte med vaniljesukker 🙂

  6. Nadia
    10. april 2016 / 9:27 am

    Er det bare købe chokoladesovs du har brugt?

    • 10. april 2016 / 12:17 pm

      Ja 🙂 Men man kan jo også bare smelte lidt chokolade 🙂

  7. Ingrid
    11. april 2016 / 1:24 pm

    Skal karamelsovsen være helt kølet af inden man kommer det i cheesecake massen?

    • 11. april 2016 / 1:28 pm

      Den må gerne være lidt lun – det sker der ikke noget ved 🙂

  8. Karina Hansen
    22. april 2016 / 7:16 am

    Hvad størrelse springform har du brugt?

  9. Lone A Andersen
    17. maj 2016 / 8:33 pm

    Hvor mange personer regner du med til en kage,

    • 20. maj 2016 / 7:25 am

      8 personer har jeg skrevet i opskriften 🙂 Dog er det nok lidt lavt sat 🙂

  10. Solvejg
    20. maj 2016 / 6:21 pm

    Hold da op, skal du ikke passe på ikke at spise for meget med alle de lækre ting, du laver. Jeg tør næsten ikke laver alle tingene, da jeg så ved, jeg vil ende med at spise det hele. 😊😊😊

    • 20. maj 2016 / 11:06 pm

      Jeg har vist været utrolig heldig med mit stofskifte 😛

  11. Kirsten
    18. juni 2016 / 2:26 pm

    Hejsa. Skal lave denne lækre kage til fødselsdagsgæster i morgen. Men kan den ikke godt klare at stå natten over?

  12. Saranda
    21. juni 2016 / 6:17 pm

    Hej! Min osteblandning er blevet tynd men bliver den fast når den er i køleskabet i et par timer eller hvordan? 🙂

    • 21. juni 2016 / 9:14 pm

      Hejsa 🙂 Den skulle helst ikke være tynd når den er pisket sammen. Hvilke smørost har du mon brugt? Philidelphia funker altid, men nogle andre mærker bliver tynde og kræver husblas 🙂

  13. Saranda Estrefi
    21. juni 2016 / 9:52 pm

    Jeg har gjort præcis som du har skrevet 🙂 og har brugt de samme ting helt præcis ved ikke om det er fordi osteblandningen skulle piskes sammen til den var blevet en del tykkere eller hvordan?

    • 21. juni 2016 / 9:56 pm

      Hmm så er jeg faktisk ikke helt sikker på hvad det kan være.. Du har pisket fløden til skum ikke? 🙂
      Uanset kan du i hvert fald redde den med husblas, hvis du ligger inde med noget af det 🙂

  14. Saranda Estrefi
    21. juni 2016 / 10:15 pm

    Nej desværre kun til pisket fløden til som normalt ://

  15. Saranda Estrefi
    21. juni 2016 / 10:15 pm

    Nej desværre har kun pisket fløden til som normalt*

    • 22. juni 2016 / 5:59 am

      Så burde det jo også virke. Øv jeg kan altså ikke lige komme i tanke om hvad det kan skyldes så..

  16. Nanna
    27. juni 2016 / 4:14 pm

    Hej
    Jeg har sådan noget karmel creme, bageren bruger. Kan det bruges i stedet for at lave sin egen ?
    Håber på hurtigt svar 🙂

    • 27. juni 2016 / 4:29 pm

      Hej 🙂 Jeg ved ikke helt hvad det er for noget, men er det karamel (også i konsistent) er det da bare at prøve 🙂

  17. Lamaa
    5. juli 2016 / 4:39 pm

    Hvilken slags chokoladesovs kan man bruge ?:)

  18. Mette
    28. juli 2016 / 8:08 pm

    Hej
    Kan den laves dagen før? 😊

    • 28. juli 2016 / 8:19 pm

      Sagtens 🙂 Cheesecake bliver bare bedre af at stå lidt ☺️

  19. Louise
    29. september 2016 / 11:19 am

    Hvor mange dage kan den holde sig i køleskabet?

    • 1. oktober 2016 / 7:25 am

      På anden dagen er den bedst, men kan snildt på 3-4 dage 🙂

  20. Bettina Jensen
    5. oktober 2016 / 6:16 pm

    hvad for noget nougat er det du bruger? Det man bruger til juleguf med marcipan?

  21. Lonie
    15. oktober 2016 / 9:59 am

    Igår aftes lavede jeg kagen og satte den på køl. Her til morgen har den stadig ikke sat sig. Har du en ide om, hvad der mon er gået galt? :-/

    • 15. oktober 2016 / 7:31 pm

      Den skal allerede være tyk i konsistensen, når du kommer massen ovenpå kiksene. Var den det? 😀 Jeg har før brugt andre smøroste end Philidelphia og der blev massen for tynd. Ved ikke om det kan være tilfældet? 🙂

  22. Lonie
    15. oktober 2016 / 8:47 pm

    Jeg brugte Philidelphia. Konsistensen var ikke helt tyk inden massen kom ovenpå. Måske karamelsovsen skulle have kogt lidt længere 🙈 Kagen har nu været en tur i fryseren og smager skønt. Tak for hurtig svar og lækker opskrift 😁

    • 16. oktober 2016 / 10:56 am

      Godt du fandt en løsning, så den ku’ spises alligevel 😀

  23. Kristina
    10. november 2016 / 8:56 pm

    Kan man lave kagen dagen inden..?

  24. Camilla
    25. november 2016 / 10:10 am

    Chokoladesovsen, hvor meget skal man bruge og smelter man selv? Syns ikk jeg ka se det i opskriften😊

  25. Katja
    25. november 2016 / 12:58 pm

    Hej Nanna,

    Jeg har lavet karamelsovsen men efterhånden som den køler ned skiller den. Altså karamelmassen udskiller væske. Er det normalt eller har jeg gjort noget forkert?

    • Katja
      25. november 2016 / 1:04 pm

      Den er i øvrigt også ret tyk i det, sådan lidt ligesom Dumle slikpinde. Kan den reddes ved at tilføje mere fløde over varme?

    • 25. november 2016 / 6:14 pm

      Det må jeg indrømme, at jeg ikke har prøvet, så jeg ved faktisk ikke hvad der kan være gået galt.

  26. Susanne
    7. januar 2017 / 9:04 pm

    Kan den godt laves dagen før, eller vil bunden blive kedelig ? Pynter den selvfølgelig først inden servering

  27. Pernille
    25. januar 2017 / 11:31 pm

    Kan man bruge kondenseret mælk i stedet for at lave karamelsovsen?

    • 26. januar 2017 / 1:35 am

      jeg synes det er for sødt, men det er jo en smagssag 🙂

      • Pernille
        27. januar 2017 / 10:04 am

        Okay. Det var mere om konsistensen blev det samme?

  28. Helle
    15. marts 2017 / 9:59 pm

    Kan den bruges som dessert ? – og hvad vil man sp evt. kunne servere sammen med ? Måske frugt eller ??

    • 16. marts 2017 / 8:07 am

      Vi plejer ikke at servere noget til, men frugt, evt bær, er et godt bud 🙂

  29. Anne pia
    17. marts 2017 / 12:51 pm

    Hvordan får i kagen fra springformen og over på et fad?
    Eller har i ikke bunden i og laver den direkte på fad?

    • 17. marts 2017 / 11:22 pm

      Jeg plejer at bruge en bagering ovenpå et kagefad 🙂

  30. Pjevsen
    18. marts 2017 / 1:07 am

    Jeg blev bestilt til at lave den til min svigersøns fødselsdag i morgen. Jeg har selvfølgelig prøvevalg undervejs og jeg glæder mig meget til i morgen. Det eneste jeg savner er en ingrediens liste. Jeg manglede chokoladeovertræk. Troede den var en del af det jeg selv havde lavet

  31. Judith
    1. september 2017 / 8:27 am

    Hvilken ckokoladesovs? Formoder det bare er lidt chokolade der skal smeltes og pyntes med på toppen?

  32. Aase Wolter
    25. september 2017 / 4:50 pm

    Kan kagen laves i god tid og fryses? Det ville være dejlig nemt.
    Vh Aase

    • 26. september 2017 / 9:16 am

      Jeg har ikke forsøgt at fryse den, så jeg ved ikke hvordan det bliver af det. Men du kan sagtens lave den 1-2 dage inden. Den bliver kun bedre af at stå 🙂

    • aase
      26. september 2017 / 4:02 pm

      Det lyder godt. Det er altid (for mig ) lidt stressende, når maden skal laves i sidste øjeblik.
      Tak for svar
      Aase

      • 28. september 2017 / 9:00 am

        Jeg har det på præcis på samme måde 🙂 Håber den falder i jeres smag 🙂

  33. Louise
    27. september 2017 / 11:06 am

    Vil man kunne bruge Odense chokoladesovs, vil det blive noget smatteri .Eller vil det være bedst med smelte chokolade.

    • 28. september 2017 / 9:01 am

      Jeg kender faktisk ikke konsistensen af den, men er den som f.eks. chokoladesovs man køber til is går det fint an 🙂

  34. Mette-louise
    28. september 2017 / 8:58 pm

    Hey 😀 Svigermor kommer på besøg i weekenden og tænker at kagen her skal hjælpe med at imponere lidt 😉 spørgsmål; kan jeg erstatte vanille aromaen med 1 vanille stang? Eller skal det være vanille sukker?

    • 2. oktober 2017 / 6:38 am

      Det kan du sagtens 🙂 Beklager mit sene svar. Jeg håber kagen imponerede 😀

  35. Aase Wolter
    22. oktober 2017 / 4:01 pm

    I går serverede jeg din fantastiske toffifie kage. Stor ros fra alle.
    Jeg lavede kagen i god tid og frøs den. Jeg kan fortælle, at bunden også er sprød og dejlig selv om den har været frosset. Vh Aase

    • 23. oktober 2017 / 10:04 am

      Det er jeg glad for at høre 🙂
      Og tak for tippet 🙂

    • Maiken
      30. oktober 2017 / 2:31 pm

      Åh hvor godt man kan fryse den! Hvor lang tid før tager du den ud af fryseren så? Frøs du kagen med pynten på toppen? Eller pyntede du den før servering?

  36. Astrid
    1. februar 2018 / 11:25 pm

    Jeg har netop lavet denne LÆKRE opskrift men i små glas – det blev så godt og fint. Jeg har glas til overs. Hvor længe tror du de kan holde sig? Jeg lavede dem onsdag eftermiddag. Kan jeg servere resterne lørdag aften for gæster?

    • 2. februar 2018 / 3:09 pm

      Det lyder så fint med de små glas ☺️ Det vil jeg tro, at du sagtens kan..

  37. Ann-Sophie
    18. april 2018 / 7:18 am

    Hvor lang tid i forvejen kan hele kagen laves?

    • 18. april 2018 / 4:52 pm

      Du kan sagtens lave en en dag i forvejen ☺️

  38. Ayse
    7. november 2018 / 4:56 pm

    Ved du om den smager lige så godt hvis man smider den i fryseren?

  39. Betina
    16. november 2018 / 8:23 pm

    Skal nougat saucen være helt kold når du blander det i fløde/oste blandingen? Tror måske min var for varm da jeg hældte det i blandingen blev meget flydende. Har forsøgt at rede det med husblas så håber jeg det går.

    • 17. november 2018 / 8:51 am

      Den skal været afkølet. Men husblas burde redde den. Håber den smagte 🙂

  40. Kristina Clemmensen
    31. december 2018 / 11:26 am

    Er i fuld gang med den lækre ostelagkage. Efter nedkøling er min karamelsovs næsten stiv. Er det mon korrekt? Tror ikke det bliver let at blande den i osten…

    • 1. januar 2019 / 6:53 am

      Jeg tror den har kogt en smule for længe. Eventuelt tilsæt en smule fløde!
      Håber det løste sig 🙂

  41. Mette Hede
    17. marts 2019 / 3:46 pm

    Kan man bruge rørsukker til karamelsaucen

      • Mette Hede
        19. marts 2019 / 8:07 pm

        Tak. Jeg må prøve i weekenden 😊

          • Mette Hede
            22. marts 2019 / 9:33 pm

            Nu er den lavet til imorgen. Dog synes jeg den virker meget blød. Må vist en tur i fryseren et par timer imorgen

  42. Malene Andersen
    25. marts 2019 / 12:02 pm

    Hvor høj er kagen cirka, når du bruger en form på 22cm?

  43. Kirstine Krogsgaard
    24. april 2019 / 2:20 pm

    Den lyder mega lækker og vil helt sikkert prøve den. Ved du om kagen kan fryses?

    • 27. april 2019 / 4:22 pm

      Den er så lækker ☺️ Jeg har ikke selv forsøgt, men har hørt fra andre, at den også er god som islagkage 😋

  44. Theresa
    20. september 2019 / 1:48 pm

    Den ska prøves – ved du om den kan laves dagen før?

  45. jeannie
    24. oktober 2019 / 7:12 am

    Hej. Sikke en lækker kage. Mon man evt kan tilsætte salt i karamel saucen, hvad tænker du om det? Mvh Jeannie

  46. Tina Schou
    22. december 2019 / 6:21 pm

    Lavede denne skønne kage i aftes, mit bidrag til jule tamtam idag. Fuldstændig fantastisk kage, den fok stor ros hele vejen rundt 😋 Nu er resten kommet i fryseren til en anden god gang 😍

  47. Nina
    28. december 2019 / 6:45 am

    Mon man kan lave karamel Sovsen nogle dage i forvejen

  48. 25. februar 2020 / 7:45 pm

    Kan man lave den på forhånd og smide i fryseren? I så fald, hvor længe kan den være der? Hvor længe holder den hvis bare den smides i køleskabet? 🙂

  49. Atiqa
    15. april 2020 / 2:22 pm

    skulle til og lave Karamel- og nougatsovs men desværre klumpet den. efter jeg kom smør i sukken. hvad har jeg gjordet forkert?

    • 15. april 2020 / 5:21 pm

      Mon ikke det bare gik lidt for stærkt og den skulle varmes lidt igen? 🙂

  50. Louise Vedel
    6. september 2022 / 8:04 am

    Kan philadelphia og piskefløde skiftes ud med lactofree friskost og lactofree piskefløde?🙂

    • 12. oktober 2022 / 5:09 pm

      Jeg har ikke forsøgt, men det forestiller jeg mig da sagtens at det kan 🙂

  51. Julie Due
    29. december 2022 / 10:55 am

    Du skriver “piskeskum” – er det flødeskum? Og har du brugt kageplast i kageringen?

  52. Jorunn
    10. oktober 2024 / 5:39 pm

    Kan det stemme at det kun er 6 tsk flormelis??

Leave a Reply


Looking for Something?