Gennem den seneste tid har jeg set flere varianter af Toffifee kager i mit feed på Facebook. Og siden da er lysten til at lave min egen variant kun vokset. Og da lækkersulten for alvor meldte sig over middag, så kastede jeg mig over mit lille projekt. Det endte ret vellykket ud, hvis altså jeg selv skal sige det 😛 Toffifee chesecaken skal ikke bages og der skal heller ingen husblas i. Den er derfor ganske simpel at gå til og meget let at lave.
Tilføjelse: Min Toffifee cheesecake har efterhånden et par år på bagen, men den smager stadig fantastisk og vi laver den stadig i køkkenet derhjemme. Siden jeg første gang delte den, er den blevet testet løs af hundredvis af jer. Populariteten har også gjort, at enkelte andre har kopieret opskriften og lagt den op uden min tilladelse. Det er jo en smule ærgerligt, men leder i efter original opskriften på Toffifee cheesecake, så er det altså her hos mig i finder den 😉
Opskrift på Toffifee cheesecake
8 personer
300 gram digestive kiks
150 gram smør
Karamel- og nougatsovs:
(Giver cirka 2 dl)
200 gram sukker
50 gram smør
1 1/4 dl piskefløde (køb en 1/2 liter – resten skal bruges i cheesecake massen)
1 tsk vaniljearoma
100 gram nougat
Toffifee cheesecake:
400 gram Philidelphia smørost
6 tsk flormelis
1,75 dl karamelsauce
Resten af den 1/2 liter fløde
Topping:
Chokoladesovs
150 gram hakkede hasselnødder
En lille pakke Toffifee (125 gram). Gem 8-9 styk til pynt på toppen og hak resten groft.
Fremgangsmåde:
Step 1: kiksebund til Toffifee cheesecake
Kiksene skal smuldres. Jeg brugte min minihakker. Herefter smeltes smørret og mikses sammen med de knuste kiks. Herefter kan du bruge en springform eller f.eks. en bagering på et kagefad som mig. Jeg brugte en diamanter på 22 cm, men vil du have kage lidt højere, så brug 20 cm.
Pres kikseblandingen sammen og kom i bunden af bagering/springform. Sæt i køleskabet.
Step 2: Lav karamel- og nougatsauce til Toffifee cheesecake
Kom sukkeret i en gryde og lad det smelte til en brun masse.
Tag gryden af varmen og tilsæt smørret lidt efter lidt imens du rører rundt.
Sæt gryden på varme igen og tilsæt under omrøring fløden lidt efter lidt.
Hvis karamelsovsen er for tynd, så lad den koge lidt længere. For tyk – tilsæt mere fløde.
Slut af med at tage af varmen og tilsætte vanilje og nougat. Rør rundt til opløst. Smag til og tilsæt eventuelt mere.
Lad karamellen køle inden du skal bruge den i cheesecake massen og som topping
Step 3: Toffifee Cheesecake massen
Smørost og flormelis piskes nu sammen med en håndmixer til det er en blød og jævn blanding.
Pisk fløden til piskeskum. Vend det forsigtigt i flødeosten sammen med karamellen. Husk at gemme lidt karamel til topping.
Step 4: saml Toffifee chesecake
Tag kiksebunden ud af køleskabet. Kom hakket hasselnød, chokoladesauce, hakket toffifee og lidt karamel- og nougatsauce ud over kiksebunden. Kom herefter halvdelen af cheesecake massen på og lav endnu et lag topping. Kom resten af cheesecake massen på og slut af med endnu et lag nød, hele toffifee, karamel og chokoladesauce.
Stil kagen et par timer i køleskabet inden den serveres.
Find også opskrift på // Spinat boller // Bounty cheesecake // P-tærte kage // Mumie pølsehorn // Lasagne muffins // Pizza boller // Modellervoks // Italienske flutes //
Åh, hvor ser den lækker! Elsker, elsker tofifee. Normalt er jeg ikke til ‘billigt’ chokolade, men tofifee har altid været en favorit 😉
http://www.marieschleidt.bloggersdelight.dk
Forfatter
Toffifee er så lækkert 😀
Den ser superlækker ud 😊 Nu har jeg ikke nærlæst opskriften, men kan den evt laves dagen inden?
Forfatter
Ja sagtens 😀
Er ved at lave toffiee cheesecake, men bliver i tvivl og det der karamelsause man køber eller det er den jeg har lavet der skal i oste/fløde blandingen.
Er ved at lave toffiee cheesecake, men bliver i tvivl og det der karamelsause man køber eller det er den jeg har lavet der skal i oste/fløde blandingen.
Forfatter
Den du har lavet – i opskriften bruges ikke købe karamel 🙂
Er det den købe karamel eller den jeg lige har lavet der skal i oste blandingen. Haster
Forfatter
Den der er opskrift på i opskriften 😀
Hvad er vanilje aroma? Hvor køber du det? Eller er det det samme som vaniljesukker?
Forfatter
Det er flydende – jeg har købt det i Bilka 😀 Du kan uden problemer erstatte med vaniljesukker 🙂
Er det bare købe chokoladesovs du har brugt?
Forfatter
Ja 🙂 Men man kan jo også bare smelte lidt chokolade 🙂
Skal karamelsovsen være helt kølet af inden man kommer det i cheesecake massen?
Forfatter
Den må gerne være lidt lun – det sker der ikke noget ved 🙂
Hvad størrelse springform har du brugt?
Forfatter
Jeg brugte en bagering med diamanter på 22 cm 😀
Hvor mange personer regner du med til en kage,
Forfatter
8 personer har jeg skrevet i opskriften 🙂 Dog er det nok lidt lavt sat 🙂
Hold da op, skal du ikke passe på ikke at spise for meget med alle de lækre ting, du laver. Jeg tør næsten ikke laver alle tingene, da jeg så ved, jeg vil ende med at spise det hele. 😊😊😊
Forfatter
Jeg har vist været utrolig heldig med mit stofskifte 😛
Hejsa. Skal lave denne lækre kage til fødselsdagsgæster i morgen. Men kan den ikke godt klare at stå natten over?
Forfatter
Jo da sagtens 🙂 Go’ fornøjelse
Hej! Min osteblandning er blevet tynd men bliver den fast når den er i køleskabet i et par timer eller hvordan? 🙂
Forfatter
Hejsa 🙂 Den skulle helst ikke være tynd når den er pisket sammen. Hvilke smørost har du mon brugt? Philidelphia funker altid, men nogle andre mærker bliver tynde og kræver husblas 🙂
Jeg har gjort præcis som du har skrevet 🙂 og har brugt de samme ting helt præcis ved ikke om det er fordi osteblandningen skulle piskes sammen til den var blevet en del tykkere eller hvordan?
Forfatter
Hmm så er jeg faktisk ikke helt sikker på hvad det kan være.. Du har pisket fløden til skum ikke? 🙂
Uanset kan du i hvert fald redde den med husblas, hvis du ligger inde med noget af det 🙂
Nej desværre kun til pisket fløden til som normalt ://
Nej desværre har kun pisket fløden til som normalt*
Forfatter
Så burde det jo også virke. Øv jeg kan altså ikke lige komme i tanke om hvad det kan skyldes så..
Hej
Jeg har sådan noget karmel creme, bageren bruger. Kan det bruges i stedet for at lave sin egen ?
Håber på hurtigt svar 🙂
Forfatter
Hej 🙂 Jeg ved ikke helt hvad det er for noget, men er det karamel (også i konsistent) er det da bare at prøve 🙂
Hvilken slags chokoladesovs kan man bruge ?:)
Forfatter
Jeg har blot købt sådan en til isdesserter 🙂
Hej
Kan den laves dagen før? 😊
Forfatter
Sagtens 🙂 Cheesecake bliver bare bedre af at stå lidt ☺️
Hvor mange dage kan den holde sig i køleskabet?
Forfatter
På anden dagen er den bedst, men kan snildt på 3-4 dage 🙂
hvad for noget nougat er det du bruger? Det man bruger til juleguf med marcipan?
Forfatter
Lige præcis det 😀
Igår aftes lavede jeg kagen og satte den på køl. Her til morgen har den stadig ikke sat sig. Har du en ide om, hvad der mon er gået galt? :-/
Forfatter
Den skal allerede være tyk i konsistensen, når du kommer massen ovenpå kiksene. Var den det? 😀 Jeg har før brugt andre smøroste end Philidelphia og der blev massen for tynd. Ved ikke om det kan være tilfældet? 🙂
Jeg brugte Philidelphia. Konsistensen var ikke helt tyk inden massen kom ovenpå. Måske karamelsovsen skulle have kogt lidt længere 🙈 Kagen har nu været en tur i fryseren og smager skønt. Tak for hurtig svar og lækker opskrift 😁
Forfatter
Godt du fandt en løsning, så den ku’ spises alligevel 😀
Kan man lave kagen dagen inden..?
Forfatter
Ja da, det bliver den bare bedre af 🙂
Chokoladesovsen, hvor meget skal man bruge og smelter man selv? Syns ikk jeg ka se det i opskriften😊
Forfatter
Jeg har blot brugt en købe 😉
Hej Nanna,
Jeg har lavet karamelsovsen men efterhånden som den køler ned skiller den. Altså karamelmassen udskiller væske. Er det normalt eller har jeg gjort noget forkert?
Den er i øvrigt også ret tyk i det, sådan lidt ligesom Dumle slikpinde. Kan den reddes ved at tilføje mere fløde over varme?
Forfatter
Du kan sagtens tilføje mere fløde 🙂
Forfatter
Det må jeg indrømme, at jeg ikke har prøvet, så jeg ved faktisk ikke hvad der kan være gået galt.
Kan den godt laves dagen før, eller vil bunden blive kedelig ? Pynter den selvfølgelig først inden servering
Forfatter
Den bliver kun bedre 🙂
Kan man bruge kondenseret mælk i stedet for at lave karamelsovsen?
Forfatter
jeg synes det er for sødt, men det er jo en smagssag 🙂
Okay. Det var mere om konsistensen blev det samme?
Kan den bruges som dessert ? – og hvad vil man sp evt. kunne servere sammen med ? Måske frugt eller ??
Forfatter
Vi plejer ikke at servere noget til, men frugt, evt bær, er et godt bud 🙂
Hvordan får i kagen fra springformen og over på et fad?
Eller har i ikke bunden i og laver den direkte på fad?
Forfatter
Jeg plejer at bruge en bagering ovenpå et kagefad 🙂
Jeg blev bestilt til at lave den til min svigersøns fødselsdag i morgen. Jeg har selvfølgelig prøvevalg undervejs og jeg glæder mig meget til i morgen. Det eneste jeg savner er en ingrediens liste. Jeg manglede chokoladeovertræk. Troede den var en del af det jeg selv havde lavet
Hvilken ckokoladesovs? Formoder det bare er lidt chokolade der skal smeltes og pyntes med på toppen?
Forfatter
Præcis 🙂
Kan kagen laves i god tid og fryses? Det ville være dejlig nemt.
Vh Aase
Forfatter
Jeg har ikke forsøgt at fryse den, så jeg ved ikke hvordan det bliver af det. Men du kan sagtens lave den 1-2 dage inden. Den bliver kun bedre af at stå 🙂
Det lyder godt. Det er altid (for mig ) lidt stressende, når maden skal laves i sidste øjeblik.
Tak for svar
Aase
Forfatter
Jeg har det på præcis på samme måde 🙂 Håber den falder i jeres smag 🙂
Vil man kunne bruge Odense chokoladesovs, vil det blive noget smatteri .Eller vil det være bedst med smelte chokolade.
Forfatter
Jeg kender faktisk ikke konsistensen af den, men er den som f.eks. chokoladesovs man køber til is går det fint an 🙂
Hey 😀 Svigermor kommer på besøg i weekenden og tænker at kagen her skal hjælpe med at imponere lidt 😉 spørgsmål; kan jeg erstatte vanille aromaen med 1 vanille stang? Eller skal det være vanille sukker?
Forfatter
Det kan du sagtens 🙂 Beklager mit sene svar. Jeg håber kagen imponerede 😀
I går serverede jeg din fantastiske toffifie kage. Stor ros fra alle.
Jeg lavede kagen i god tid og frøs den. Jeg kan fortælle, at bunden også er sprød og dejlig selv om den har været frosset. Vh Aase
Forfatter
Det er jeg glad for at høre 🙂
Og tak for tippet 🙂
Åh hvor godt man kan fryse den! Hvor lang tid før tager du den ud af fryseren så? Frøs du kagen med pynten på toppen? Eller pyntede du den før servering?
Jeg har netop lavet denne LÆKRE opskrift men i små glas – det blev så godt og fint. Jeg har glas til overs. Hvor længe tror du de kan holde sig? Jeg lavede dem onsdag eftermiddag. Kan jeg servere resterne lørdag aften for gæster?
Forfatter
Det lyder så fint med de små glas ☺️ Det vil jeg tro, at du sagtens kan..
Hvor lang tid i forvejen kan hele kagen laves?
Forfatter
Du kan sagtens lave en en dag i forvejen ☺️
Ved du om den smager lige så godt hvis man smider den i fryseren?
Forfatter
Det har jeg ikke forsøgt 🙂
Skal nougat saucen være helt kold når du blander det i fløde/oste blandingen? Tror måske min var for varm da jeg hældte det i blandingen blev meget flydende. Har forsøgt at rede det med husblas så håber jeg det går.
Forfatter
Den skal været afkølet. Men husblas burde redde den. Håber den smagte 🙂
Er i fuld gang med den lækre ostelagkage. Efter nedkøling er min karamelsovs næsten stiv. Er det mon korrekt? Tror ikke det bliver let at blande den i osten…
Forfatter
Jeg tror den har kogt en smule for længe. Eventuelt tilsæt en smule fløde!
Håber det løste sig 🙂
Kan man bruge rørsukker til karamelsaucen
Forfatter
Ja da☺️
Tak. Jeg må prøve i weekenden 😊
Forfatter
God fornøjelse 😀
Nu er den lavet til imorgen. Dog synes jeg den virker meget blød. Må vist en tur i fryseren et par timer imorgen
Hvor høj er kagen cirka, når du bruger en form på 22cm?
Forfatter
Jeg har ikke målt☺️
Den lyder mega lækker og vil helt sikkert prøve den. Ved du om kagen kan fryses?
Forfatter
Den er så lækker ☺️ Jeg har ikke selv forsøgt, men har hørt fra andre, at den også er god som islagkage 😋
Den ska prøves – ved du om den kan laves dagen før?
Forfatter
Sagtens – bare vent med pynt ☺️
Hej. Sikke en lækker kage. Mon man evt kan tilsætte salt i karamel saucen, hvad tænker du om det? Mvh Jeannie
Lavede denne skønne kage i aftes, mit bidrag til jule tamtam idag. Fuldstændig fantastisk kage, den fok stor ros hele vejen rundt 😋 Nu er resten kommet i fryseren til en anden god gang 😍
Forfatter
Virkelig skønt at høre☺️
Mon man kan lave karamel Sovsen nogle dage i forvejen
Forfatter
Ja da☺️
Kan man lave den på forhånd og smide i fryseren? I så fald, hvor længe kan den være der? Hvor længe holder den hvis bare den smides i køleskabet? 🙂
skulle til og lave Karamel- og nougatsovs men desværre klumpet den. efter jeg kom smør i sukken. hvad har jeg gjordet forkert?
Forfatter
Mon ikke det bare gik lidt for stærkt og den skulle varmes lidt igen? 🙂
Kan philadelphia og piskefløde skiftes ud med lactofree friskost og lactofree piskefløde?🙂
Forfatter
Jeg har ikke forsøgt, men det forestiller jeg mig da sagtens at det kan 🙂
Du skriver “piskeskum” – er det flødeskum? Og har du brugt kageplast i kageringen?
Kan det stemme at det kun er 6 tsk flormelis??