Det er vist en ilde skjult hemmelighed, at jeg er ret vild med spinat i bagværk. Den anden dag stod jeg tilbage med en rest efter at have bagt spinatboller. Jeg havde desværre kun cirka 125 gram spinat. De 100 gram spinat kom i dejen og resten af den ovenpå pizzaen. En anden gang vil jeg bruge mere spinat i dejen. Det kan dog påvirke mængden af mel og væske, så tag højde for det. Det samme gælder i øvrigt, hvis man bruger frossent spinat, som man også sagtens kan 🙂
Jeg bruger altid denne dej, når vi laver pizza og jeg kan skrive under på at den er enormt god. Bager du pizzaerne på pizza sten bliver de endnu bedre.
Opskrift på pizza dej med spinat
2-4 personer (2 pizzaer)
- 25 gram gær
- 2 1/2 dl lunken vand
- 100 gram spinat (gerne mere – tilpas mel/væsken)
- 3 spsk olie
- 1 tsk salt
- 3 dl durummel
- Cirka 6 dl hvedemel
Tomatsauce
- 1 dåse hakket tomat
- 2-3 fed hvidløg
- 1 sjat rødvinseddike
- 1 håndfuld frisk oregano (eller basilikum)
- Salt & peber
Forslag til pizza fyld
- 2 mozarella bøffer skåret i skiver
- Serrano eller parma skinke
- Ristede pinjekerner
- Spinat eller ruccola
- Revet parmesan
Hæld en smule af vandet i en skål og opløs gøren heri. Hæld resten af vandet i en blender/minihakker sammen med spinat og kør det til en jævn masse. Kom tilbage i skålen og kom resten af ingredienserne i. Hvedemelet til sidst og lidt efter lidt.
Ælt dejen godt igennem og lad den hæve i mindst en time.
Imens kan du lave tomatsaucen. Ingredienserne kommes i blenderen eller minihakkeren og køres til en jævn masse.
Del dejen i to. Form to kugler, kom en smule mel på bordet og rul ud til bunden er tynd. Cirka 0,5 cm.
Fordel tomatsauce og mozzarella på pizza dejen.
Bages ved 250 grader (alm ovn) i 10-12 minutter.
Kom resten af fyldet på og server.
Du kan følge bloggen på Facebook HER, på Instagram HER og på Snapchat under navnet „tvillingernesmo‟
Find opskrift på // Spinat boller // Rødbede boller // Mini rugbrød til madpakken // Rugbrød // Toffifee cheesecake //