Spinatboller – de perfekte sandwichbrød

5.0 from 3 votes
spinatboller opskrift
spinatboller opskrift
Boller med spinat opskrift
spinatboller opskrift

Har du prøvet spinatboller? Hvis ikke er det på højeste tide. Jeg er helt tosset med spinatboller. Resultatet bliver luftige, lækre boller med noget fylde, som gør, at man ikke er sulten 2 minutter efter spisetid. At spinaten kan hentes i køkkenhaven gør det bare bedre. Men frossent spinat kan også sagtens bruges i spinatbollerne. Bare være obs. på at presse vand fra eller tilføje mere mel, hvis det er meget vådt.

Jeg bliver ofte spurgt om man kan smage spinaten. Det synes jeg ikke. Den er overraskende neutral. Det står jo nærmest i skærende kontrast til de nærmest neongrønne spinatboller, men alt andet lige, så smager den altså ikke af en dyt selvom farven skriger godt op.

Da børnene var små gik de under navnet Hulk boller og de spiste dem lystigt. Ligesom rødbedeboller var prinsesse boller. Det gik rent hjem og brødet røg ned i raketfart. En anden farverig bolle, som jeg kan anbefale er rødkålsboller. De dufter en del af kål, når de er varme, men sjovt nok smager de ikke af så meget. Det gør rødbedeboller så i øvrigt.

Spinatboller som madpakkebrød

Henover sommeren tager vi på mange ture og oftest tager vi madpakken med, for at spare lidt penge, som da vi f.eks. var i Odense Zoo. Spinatbollerne er fantastiske med Parmaskinke, en klat sandwichspread og frisk salat fra haven. Men i virkeligheden kan alt pålæg jo bruges, så vælg du blot trygt din favorit.

En anden favorit er rødbede boller, som du finder opskriften her på siden. Nærmere bestemt i kategorien brød, som indeholder et hav af lækre opskrifter på bagværk.

Rating: 1 out of 5.

Spinatboller – de perfekte sandwichbrød

Recipe by Nanna Marie Pretzmann
5.0 from 3 votes
Course: BollerDifficulty: Let
Antal

10-12

styk

Lækre og saftige spinalboller, som mætter godt og derfor egner sig godt til madpakken.

Ingredienser

  • 250 gram spinat (kan erstattes af frossent –> mel skal eventuelt tilpasses)
    25 g gær
    2 tsk honning
    1 tsk salt
    6 dl vand
    4 dl durummel
    Ca 11 dl hvedemel
    Vand til pensling
    Solsikkefrø og sesamfrø til drys

Sådan gør du

  • Blend spinat sammen med en smule af vandet. Jeg bruger min minihakker, men en blender eller stavblender kan også bruges. Resten af vandet kommes i en skål og gæren opløses heri. Tilsæt spinat, honning, salt og rør godt. Kom durummel i og tilsæt hvedemelet lidt efter lidt. Der skal muligvis mere mel i, men vær opmærksom på ikke at blive ved med at komme i. Spinaten gør dejen våd at arbejde med, men bollerne bliver tørre, hvis man putter alt for meget mel i. Brug istedet godt med mel på hænderne, når du former til boller.
  • Ælt dejen godt igennem og lad den hæve lunt i minimum en time. Jeg bruger øko gær og lader ofte dejen hæve lidt længere tid, da jeg synes den er knap så hurtig til at kickstarte som almindelig gær.
  • Ælt igen og form til almindelige boller, sandwichboller eller trekanter til sandwich. Mulighederne er uendelige.
  • Sæt på bageplade og lad hæve i cirka 1/2 time. Pensl med vand og drys med solsikkekerner.
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft og bag i cirka 10-12 minutter.

Noter

  • Tip: brug kun 5-10 gram gær og lad dejen langtidshæve på køkkenbordet natten over. Vip dejen ud på meldrysset bord, træk den ud og skær i passende trekanter. Lad efterhæve en time på bagepladen og bag så. Kan uden problemer fryses.

Har du prøvet opskriften?

Følg @NannaPretzmann på Instagram

Kan du li’ opskriften?

Følg @NannaPretzmann på Pinterest

Følg Nanna Pretzmann på Facebook


FØLG OGSÅ MED PÅ INSTAGRAM


spinatboller opskrift

Find også opskrift på // Pizzasnegle // Rødbede boller // verdens bedste pølsehorn // mini rugbrød // regnbuemuffins // Grove pølsehorn // Verdens bedst hvidløgsbrød med ost //

Follow:
Share:

71 Comments

  1. Anne
    10. juli 2016 / 5:46 pm

    Ser lækre ud, tror du man kan skifte durum ud med graham? Eller er det essentielt ift smag og konsistens?
    Sommerhilsen Anne

    • 10. juli 2016 / 6:42 pm

      Jeg er fantastisk ikke så erfaren i graham må jeg indrømme.. Jeg er helt tosset med durum og synes det gør noget godt for brødet 🙂 Men meld rigtig gerne tilbage, hvis du afprøver..

  2. Jannie
    10. juli 2016 / 7:17 pm

    Så da det er meget lidt gær der skal i . i forhold til opskriften på Rødbede boller

    • 10. juli 2016 / 7:46 pm

      Dejen er heller ikke så stor og hævetiden længere, men du kan sagtens bruge mere gær 🙂

  3. Kristina
    10. juli 2016 / 9:54 pm

    Mon man kan bruge speltmel i stedet for hvedemelet?

    • 11. juli 2016 / 7:05 am

      Jeg har ikke prøvet, men giv gerne lyd om resultatet, hvis du kaster dig ud i det☺️

  4. Carina
    11. juli 2016 / 4:03 pm

    Jeg kan ik få mængden a mel til a passe?
    Min dej var MEGET klistret, og måtte bruge en hel del ekstra mel..

    • 12. juli 2016 / 8:37 am

      Væsken i spinat variere meget alt efter frossent eller frisk, som der står beskrevet 🙂 Der står også “ca” af den grund – det er jo bare i med mere mel, hvis den er for klistret 🙂

  5. 12. juli 2016 / 8:36 pm

    Dén skal jeg prøve 😀

  6. Mette
    13. juli 2016 / 4:47 pm

    “Frisk salt fra haven” alligevel? 😄 Du må bo i andre egne end mig 😉
    Syntes den var sød 🙂 og opskriften skal bestemt prøves.

    • 13. juli 2016 / 7:34 pm

      Haha det havde jeg overhovedet ikke opdaget.. 😀 Den får lov at stå, bare fordi det er sjovt 😛

  7. Linda
    19. juli 2016 / 1:44 pm

    De er super gode 😊 jeg brugte fuldkorns durum og udskiftede 3 dl hvedemel med havregryn 👍

  8. Michelle
    19. juli 2016 / 7:21 pm

    Nu er jeg i gang med spinat bollerne – efter hæve tiden på 1 time synes jeg ikke at bollerne har ændret sig. Stadig samme mængde og slet ikke hævet op….
    Skal mælken lunes op inden den kommer i skålen med gær?
    Hvis mælken er kold, så bliver de vel koldhævet og skal hæve en del mere…?

    • 19. juli 2016 / 8:58 pm

      Jeg luner ikke mælken og lader dejen hæve ved stuetemperatur (f.eks. på køkkenbordet). Ved koldhævning bruger jeg køleskabet.
      Det er svært at svare på hvad der kan være gået galt.. Bruger du øko gær? Det gør jeg og den kickstarter nogle gange lidt langsomt synes jeg..

      • Michelle
        20. juli 2016 / 8:45 am

        Nej, jeg bruger ganske alm gær. Så jeg forstår det heller ikke 🙂

        • 20. juli 2016 / 9:29 am

          Mystisk.. Jeg må indrømme, at jeg ikke lige har nogle bud ellers.. Men prøv igen og se om det ikke lykkes ☺️

  9. Pernille
    20. juli 2016 / 1:53 pm

    Super lækre boller, i dag bagt med spinat fra haven. Dejen er næsten neongrønt 😊 Når jeg bager fodre jeg altid gærcellerne med noget sødt, her er det honningen, lader det trække et par minutter. Hvis man hælder salt direkte i mælk og gær slår man ofte gærcellerne ihjel og dermed evnen til at hæve.

  10. Tinepigen
    25. juli 2016 / 10:04 pm

    Hej, hvis du ville lave den til en dej, som skal hæve natten over i køleskabet, så de kan bages i morgen tidlig, hvor meget gær ville du så anvende? Kan man evt. bruge skyr eller vand, eller måske en blanding af skyr og vand i stedet for mælk? Mvh Tine 😊

    • 26. juli 2016 / 10:24 am

      Bare en lille klump.. Maks 10 gram 🙂 Du kan sagtens bruge skyr/vand.. Jeg bruger ofte forskellige rester af mælkeprodukter, når jeg bager 🙂

  11. Camilla
    29. juli 2016 / 8:13 am

    Kan man evt erstatte mel med noget liiiidt grovere? 😊

    • 29. juli 2016 / 11:39 am

      Du kan jo altid mikse melet som du har lyst til 🙂 Jeg har dog ikke eksperimenteret med det ☺️

  12. Carina Wolff
    31. juli 2016 / 4:07 pm

    Har lige bagt dine lækre spinatboller – de blev super flotte! Jeg byttede det halve af hvedemelet ud med groft speltmel. Tak for opskriften 🙂

  13. Malene
    2. august 2016 / 2:14 pm

    Hej.
    Kan honning erstattes af noget andet?

  14. Cecilie
    15. august 2016 / 4:12 pm

    Kan honning undlades ? 😄

    • 15. august 2016 / 4:58 pm

      Ja du kan bruge sukker eller sirup istedet.. 🙂

  15. Valeska
    17. august 2016 / 5:10 pm

    Hvorfor skal man forme den i trekanter? Er det bare for at gøre bollen mere “spænende”? 🙂

    • 18. august 2016 / 2:11 pm

      En bolle eller trekant er bare hvad man foretrækker til sin sandwich 🙂

  16. Tina
    13. september 2016 / 5:40 pm

    Virkelig lækre boller. Bagte dem med spinat igår og prøvede så med chia frø idag – de blev ligeså gode, bare på en lidt anden måde.

  17. Surfermusen
    16. september 2016 / 1:08 pm

    SÅ gode boller! Bager dem for anden gang nu efter pres fra mine unger der har erklæret, at se er absolut top 1 over sandwich boller.

    • 16. september 2016 / 1:13 pm

      Ej hvor skønt at høre 😀 De hitter også stadig big time herhjemme 🙂

  18. Anette
    10. oktober 2016 / 12:27 pm

    Kan man bruge opskriften på spinatboller
    Til påkægskagemand ??

    • 10. oktober 2016 / 1:24 pm

      Jeg har faktisk aldrig lavet en påkægskagemand. Men jeg kunne da kun forestille mig, at det ville blive lækkert 🙂

  19. Camilla
    11. oktober 2016 / 8:35 am

    Mon man kan skifte durummel og hvedemel ud med grahamsmel og fulkornmel, for en lidt sundere version?:-)

    • 11. oktober 2016 / 3:37 pm

      Ja man kan skifte melet ud som man synes. Tror dog også jeg ville komme lidt olie i så – bare så de ikke bliver tørre 🙂

  20. Bente
    19. oktober 2016 / 2:25 pm

    Er der ingen “print-knap” eller kan jeg bare ikke finde den???
    Bøvlet at skrive opskrifterne ud…….

    • 19. oktober 2016 / 7:21 pm

      Nej der er ingen print knap. Du kan enten gemme linket som favorit og åbne det når du bager. Eller markere teksten og trykke ctrl + P, så printer du siden 😉

  21. Kay
    10. januar 2017 / 5:40 pm

    Ved man hvor mange kalorier sådan en bolle ville indeholde? 🙂

  22. Tine Winther
    14. januar 2017 / 12:17 pm

    Fantastiske boller, prøvede dem i går 😀
    Spørgsmål: hvordan får du dine biller til fortsat at være så lyse i det med struktur af spinat? Jeg blandede min spinat og den grønne spinat væske fik bollerne til at bliver VIRKELIG grønne! Ikke at det gør noget, familien synes de var sjove når de lignende Shrek-boller 😁

    • 15. januar 2017 / 5:13 pm

      Hejsa 🙂 Dejligt de faldt i god jord.. på billederne har jeg brugt frossent spinat, så bliver de knap så grønne og stykkerne mere tydelige 🙂

  23. Christina
    4. juni 2017 / 7:48 pm

    Øv, jeg synes godt nok dejen er fedtet og svær at få til ikke at hænge fast i hænderne… Også selvom jeg har mel på hænderne. Hvor meget mel puttede du i, da du bagte dem med frossen spinat? 😔☺️ Men de smager godt! Har lige smagt dem hos min mors veninde og ville så prøve selv, synes bare dejen er super svær at arbejde med…

    • 5. juni 2017 / 5:58 pm

      Dejen er lidt klistret pga spinaten. Men evt brug en ske, som du har dyppet i lunken vand. Det fungere godt ☺️

  24. Trine nielsen
    16. juli 2017 / 10:50 pm

    Hejsa😊 min datter og jeg vil gerne bage så vi har til når skole start sætter ind, så kan disse boller fryses uden at få den kedelige og tørre krumme spm altid sker for mig ved nedfrysning eller dagen efter?
    Mvh trine 😊

  25. Kirsten
    8. august 2017 / 7:35 pm

    Hej
    Kunne godt tænke mig af få fx nogle knækkede hvede kerner i. Hvad tænker du?

  26. Carina Husum
    22. november 2017 / 3:09 pm

    Det er blevet totalt yndlingsboller her i huset. Jeg blander både grahamsmel, chiafrø, solsikkekerner og hørfrø i. Jeg bruger dog ikke helt så meget spinat i, som i opskriften. Men mørk vi elsker den 😍

    • 22. november 2017 / 5:13 pm

      Det er jeg så glad for at høre 😀 Det lyder vildt lækkert..

  27. Jannie
    4. januar 2018 / 9:09 pm

    Hvis jeg gerne vil bruge alm fremfor varmluft ved bagning af spinatbollerne, hvor mange min bliver bageriers forlænget cirka?

  28. Nikkie Ann
    8. april 2018 / 1:19 pm

    Kan bollerne fryses? 🙂
    De ser top lækre ud, og skal bages i dag!

  29. Anja
    5. september 2018 / 11:28 am

    Jeg er vild med din opskrift – selvom jeg er dårlig til at følge den præcist 😉 jeg kommer gerne havregryn, hørfrø, lidt, olie og det mel der lige er i skabet i – der bliver lidt forskel på dem, men altså de er så gode at have i fryseren også lige varme 10 min i ovnen en weekend morgen 🙂 jeg har også prøvet din gulerodsversion – de er også gode 🙂

    • 5. september 2018 / 6:16 pm

      Jeg er også selv vildt dårlig til at følge opskrifter 😉 Synes også bagværk bliver bedre på slump.. Men jeg er glad for du kan li’ opskriften. De er også en favorit her 🙂

  30. Gitte Christiansen
    20. januar 2019 / 6:57 am

    Skal spinaten koges hvis det er baby spinatblade?

  31. Debbie schmidt
    25. marts 2019 / 5:52 pm

    Kunne man bruge ruccola i stedet for spinat?

  32. Janie
    20. maj 2019 / 1:21 pm

    Super lækre boller, det er blevet et totalt hit her hjemme 👍😊

  33. Janie
    29. maj 2019 / 4:31 pm

    Hvordan får du dejen så fin, syntes jeg propper meget mel i før den bliver bare lidt fast og så bliver bollerne tørre 🤔

    • 29. maj 2019 / 5:14 pm

      Kom mindre mel i og brug lidt mel på hænderne, når du ruller bollerne. Med spinaten i kan du nærmest blive ved med at tilføje mel og så bliver den netop tør☺️

  34. Anja
    18. august 2019 / 1:14 pm

    Er jeg den eneste der synes at det er vandvittig så våd den dej er? Har fulgt opskriften til punkt og prikke og den er SÅ klistret, at den hænger i ALT 😢 nogle fif!

    • 19. august 2019 / 4:38 pm

      Hejsa Anja,

      Som jeg skriver gør spinat det svært at forudsige hvor meget mel, der skal i.
      Men det er jo tilgengæld også spinat, som gør bollerne lækre og sørger for, at de ikke bliver tørre allerede efter en dag! 🙂
      Hvis dejen er for våd, så kom mere mel i. Og brug ha’ eventuelt mel på hænderne, når du former bollerne.

      KH
      Nanna

  35. Line
    13. september 2019 / 7:43 pm

    Du skal virkelig ha ros, sikke en fantastisk opskrift!!!
    Dejen og jeg bliver på ingen måde gode venner, og jeg bander og svovler undervejs. Jeg kan på ingen måde få dejen til at samarbejde nok til at kunne forme dem, så de bliver bare klattet på med skeer. Men men men resultatet er fuldstændig fantastisk. Lækre bløde, luftige boller. Som holder sig utrolig godt, selvom madpakken bliver lavet om aftenen og de har været i køleskabet hele natten er de stadig som nybagte. En tur i fryseren påvirker hellere ikke deres luftighed, . Min datter er total solgt og jeg har måtte bage dem to gange på en uge!! Så tusind tak..!

    • 15. september 2019 / 7:22 pm

      Hejsa Line.

      Tusind tak – det er jeg vildt glad for at høre 😀

      KH
      Nanna

Leave a Reply


Looking for Something?