Vi spiser vaflerne med salat og græskarkerner, solsikkekerner og hvad der ellers gemmer sig af lækre ting i skufferne til aftensmad. Resterne ryger dagen efter i madpakkerne eller spises som snack i løbet af dagen. Vi bruger oftest spinat eller rødbede, når vi laver dem og ungerne elsker at de får farvede vafler. De kalder dem gerne prinsesse og Hulk vafler. Jeg elsker alle de grønsager de spiser uden at sukke eller brokke sig over det 😛 Spinat eller rødbede kan sagtens udskiftes med andet, f.eks. revet gulerod. Det er super hurtigt at lave og det er også et kæmpe plus herhjemme.
Opskrift på spinat og rødbede vafler
Cirka 8 belgiske vafler
150 gram frisk spinat (kan erstattes med frossent) eller 150 gram revet rødbede
3 æg
3 dl mælk
1 1/2 tsk bagepulver
1 tsk salt
4 dl hvedemel
Forslag til fyld:
Grønt, som salat, peberfrugt, agurk, tomat, majs, gulerod o.s.v.
Når jeg bruger spinat i dejen giver jeg det en tur i blenderen/minihakkeren sammen med mælken inden jeg mikser alle ingredienserne sammen.
Varm vaffeljernet op og bag indtil vaflerne selv slipper. I vores vaffeljern er fedtstof ikke nødvendigt – vi har et Tefal snack Collection. Skide smart fordi det er mange jern i et. Man kan skifte pladerne og dermed lave alt fra donuts til toast.
Husk ikke at lægge dem i en bunke, så bliver de bløde. Læg eventuelt på en bageplade i ovnen, som er lidt varm, så de holder sig lune. Eller tag vaffeljernet med til bords og lav dem, som i spiser til .
Find også opskrift på // Spinatboller // Bagels // Verdens bedste pizza dej // Oreo brownie med Oreo frosting // Rødbede boller //
Mums.. De skal prøves. Men kan man godt bruge et helt alm gammeldags vaffeljern??
Forfatter
Ja da, på nogle af de gamle skal der vist fedtstof på, men ellers burde der ikke være noget 🙂
Dem må jeg helt sikkert prøve at lave en dag. Smager prinsesse vaflerne meget af rødbede? Jeg er nemlig selv ikke ret vild med smagen. Men farven er flot 🙂 Ellers må jeg lave dem med gulerødder.
Forfatter
Jeg synes godt man kan smage dem, men mine børn spiser dem lystigt 🙂
Så er jeg ved at lave disse fine vafler. Mine med rødbede bliver sig langtfra lige så røde som dine trods de 150 gram. Og så synes jeg de er en anelse for salt i smagen, men det kan man jo altid justere 🙂 tak for inspiration
Forfatter
Jeg synes de er mere lyserøde, når man brækker dem over end udenpå, men det er nok forskellige hvor meget rødbeden farver 🙂 Man ja saltet er det heldigvis let at justere på 🙂
De skal helt sikkert prøves. Kan de mon fryses?
Forfatter
Det har jeg desværre ikke prøvet☺️ Men mit gæt ville være ja, hvis de varmes i ovnen, når de er tøet op 🙂
Det lyder rigtig lækkert! Kan man erstatte hvedemel med f.eks. kikærte-, sesam- eller anden slags mel? 🙂
Kan man lave dem i alm hjerte vaffeljern har ikke sådan et til de store fine vafler
Forfatter
Ja da 🙂
Hej Det ser super lækkert ud 🙂 putter du også rødbederne i blenderen? det kan jeg nemlig ikke finde info om 🙂
Forfatter
Jeg river rødbederne 🙂