Frikadelleboller

frikadellebollerfrikadelleboller

Som jeg har nævnt mange gange før, bager jeg gerne rigtig mange ting til at tage med på turer i løbet af sommeren. Det være sig både en tur i Fårup sommerland eller en weekendtur. På den både spare vi en sjat penge og ungerne er vild med madpakker. Jeg prøver at variere lidt i hvad jeg laver, så det ikke altid er det samme. Denne gang blev det til frikadelleboller i stedet for de klasiske pølsehorn. De kan snildt fryses.

Opskrift på frikadelleboller

16 frikadelleboller

4 dl mælk

50 g gær
800 g mel

1 spsk. rørsukker

3 æg
50 g smeltet smør
2 tsk. salt

1 æg til pensling (eller mælk)

Sesam til drys

 

Frikadeller:

500 gram hakket svine-og kalvefars (eller kylling)

1 løg hakket fint

1 æg

2 spsk rasp

1 spsk hvedemel

1 dl mælk

Salt & peber

 

Eventuelt pizzasauce eller ketchup

 

Start med at lune mælken. Pas på, at den ikke bliver for varm, for så tager den livet af gæren. Opløs gæren i mælken. Tilføj mel, sukker, æg, smør og salt. Ælt dejen godt igennem. Jeg lod maskinen gøre arbejdet for mig. Dejen skal ikke klistre for meget, så er det bedre og tilsætte lidt mere mel.
Stil dejen lunt og lad den hæve i en times tid.

Imens bages frikadellerne. Bland ingredienserne sammen. Sæt 16 styk på en bageplade med bagepapir og bag i 13-14 minutter ved 200 grader (alm. ovn). Lad køle.

 

 >> SE ALLE OPSKRIFTER HER << 

Del dejen i to. Rul hvert stykke dej ud i en aflang firkant. Skær ud i 8 firkanter ved at skære en gang på langs og en gang på midten i højden. Herefter en gang mere på hver side.

Kom en klat ketchup eller pizzasauce på hvert stykke dej. Kom en frikadelle ovenpå. Saml dejen omkring og vend samlingen nedad.

Lad efterhæve i cirka 20 minutter. Start ovnen på 180 grader.

Pensel frikadellebollerne med æg og drys med sesam.

Bages i cirka 20 minutter.

 

>> Følg også med på Instagram <<

frikadelleboller

 

Find også opskrift på // Grove spinatboller med hytteost // rødbedeboller // Spinatboller // Pizzasnegle // Pølsemuffins // Pizzamuffins //

Follow:
Share:

7 Comments

  1. Bente Enevoldsen
    29. juli 2017 / 1:14 am

    Kan frikadeller olierne fryses og så varmes op frosne

  2. Bente Enevoldsen
    29. juli 2017 / 1:15 am

    Kan frikadelle bollerne fryses og så varmes op frosne

    • Anne-Grete
      30. juli 2017 / 2:41 pm

      Det står øverst at de snildt kan fryses. 😊

    • 31. juli 2017 / 2:54 pm

      De kan fryses – jeg lader dem blot tø på køkkenbordet. Jeg tror brødet bliver for tørt inden de nåer at tø op, hvis du kommer Frikadelleboller (helt frossen)i ovnen. Eventuelt lad dem tø en smule først 🙂

  3. Linda
    4. august 2017 / 10:48 pm

    Skal de ikke opbevares på køl, når der er kød i ?

Leave a Reply


Looking for Something?