Jeg er super slem til at “glemme”, at spise. Måske især fordi jeg jo arbejder hjemmefra og altid lige har en maskinefuld vasketøj jeg lige kan sætte over eller et gulv som skriger på en støvsuger. Men nu har jeg altså sat mig for, at jeg skal være lidt sødere ved mig selv og få skabt nogle gode vaner. Og en ret jeg ofte bikser sammen er pasta med avokadocreme. Det er super let og smager skønt. Avokadocremen kan også sagtens bruges som dip til nachoen, sandwichspread eller noget helt tredje. Den er virkelig god.
Læs også: One pot pasta – aftensmad på under 10 minutter
Retten her er også super lækker kold, så den kan sagtens forberedes dagen før og tages med i en madkassen. Bare husk at tilføje lime (eller citron), så avokadoen ikke får en træls brun farve. Selvom den brunligt farve vist mest går ud over det visuelle ved retten, så giver lime nu også et skønt pift.
Jeg bruger fyldt pasta – gerne den, som hedder “frisk fyldt pasta – ravioli – ost & spinat” fra Pastella. Du kan sagtens bruge en anden slags eller helt almindelig spaghetti. Og det er ikke en reklame. Jeg er simpelthen bare vild med lige denne her 😉 Portioner passer med to måltider til mig.
Opskrift på fyldt pasta med avokadocreme
2 portioner
200 gram frisk fyldt pasta – ravioli – ost & spinat fra Pastella
Avokadocreme
1 avokado
2 spsk creme fraiche eller neutral yoghurt
2 fed hvidløg (efter smag)
1 håndfuld friske basilikumsblade
2 tsk lime saft
Evt. en lille håndfuld pinjekerner
Pynt:
Hakket persille
Revet parmesan
Tag en moden avokado og skrab indholdet ud med en spiseske. Kom det i en minihakker eller blender. Jeg bruger den minihakker, som fulgte med min stavblender. Kom creme fraiche, hvidløg, basilikum og lime i. Blendt godt sammen. Tilsæt eventuelt lidt mere creme fraiche, hvis det behøves, for at give en jævn masse.
Find mig også på Instagram & Pinterest
Kog pastaen efter anvisningen. Hvis du bruger den samme pasta som mig, skal den kun koge 5 minutter. Dræn vandet fra og kom avokadocreme i. Vend rundt. Pynt med hakket persille og parmesan.
Find mere inspiration og opskrifter på // One pot pasta – med asparges og ærter // One pot pasta med kødsauce // One pot pasta – den klassiske // Flutes til sandwich // Spinatboller // Grahamsboller med spinat // Gulerodsboller med spinat // Squashboller med spinat // Broccoliboller med spinat //