Sqashboller med spinat

squash-boller-med-spinat squash-boller-med-spinat

De her basser, squashboller med spinat, kommer ind på toplisten af det bedste bagværk jeg har præsteret. De er lækre luftige, svampede og meget mættende. Squashbollerne bliver ikke tørre og holder sig fint lækre et par dage i en pose. De er også yderst populære ved flertallet af de yngste beboere i huset, hvor den grønne farve vist øger populariteten bare lidt 😉 Melet i bollerne kan udskiftes efter smag og behag således at bollerne f.eks. bliver grovere. Det samme gør sig gældende for kernerne.

Opskrift på squashboller med spinat

18-20 stk.

En lille revet squash (cirka 250 gram)

6 dl lunken vand

25 gram gær

2 tsk rørsukker

1 tsk salt

2 håndfulde frisk spinat (cirka 75 gram)

2 spsk. olie

1 dl solsikkefrø

10 dl hvedemel

4 dl durummel

1 dl mel til æltning og 1 dl mere efter hævning

 

Opløs gæren i halvdelen af det lunkne vand. Kom resten af vandet i en minihakker med spinat og kør til du har en jævn blanding. Alternativt brug blender eller hak spinatten meget fint. Squashen skal også rives – jeg har en Moulinex. Dovenskaben længe leve 😛

Kom sukker, salt og det revne squash og spinat i. Kom olie, frø og melet i. Dejen er fortsat klistret, men pas på med melet. På grund af spinat og squash kan man blive ved med at tilføre mel, men det skal man ikke. Bollerne bliver tørre. I stedet kommes lidt mel ud over køkkenbordet og lidt over dejen inden du ælter.

Lad dejen hæve en time eller to. Brug igen mel, når bollerne skal rulles. Men pas på med ikke at bruge for meget.

Lad efterhæve på bagepladen i cirka en halv time. Pensl med vand.

Bages ved 200 gram varmluft i cirka 10-12 minutter.

squashboller

Find også opskrift på // Spinatboller // Rødbedeboller // Valnøddeboller // Toblerone cheesecake // Toffifee cheesecake // Pølsehorn // Pizzamuffins // Pølsemuffins med ost //

Follow:
Share:

13 Comments

  1. Michelle
    22. januar 2017 / 11:13 pm

    Er de fryseegnet? 🙂

  2. Linda
    24. januar 2017 / 7:11 am

    Er det frisk eller frossen spinat??

  3. Mie
    28. januar 2017 / 1:22 pm

    Har lige lavet dem med fuldkornsmel og mandler da jeg ikke havde solsikkekerner hjemme, mums de er blevet ynglings boller nu! 😍

    • 29. januar 2017 / 2:01 pm

      Uhm det lyder lækkert – det vil jeg prøve 😀

  4. Therese
    3. februar 2017 / 3:26 pm

    Hej 🙂
    Kan man lave dem som koldhævede boller natten over?

    • Therese
      19. februar 2017 / 12:35 pm

      Det fandt jeg så selv ud af; det kan man sagtens😊

  5. Majken
    21. februar 2017 / 2:38 pm

    Hvor ser de lækre ud! Har du erfaring med at bruge frossen spinat? Evt. hvor meget? Så kan jeg nemlig bruge det jeg har i fryseren ☺👌🏻

    • Majken
      21. februar 2017 / 2:39 pm

      Hov altså – så først lige at du har brugt frossent til nogle andre boller og angivet vægt 👌🏻 tak!

      • 24. februar 2017 / 10:46 am

        Perfekt du selv fandt det.. håber de blev gode 🙂

  6. Heidi
    16. marts 2017 / 2:58 pm

    Hvor meget skal der i,når det er frossen spinat man bruger? 😊

    • 17. marts 2017 / 11:21 pm

      Så det svare til samme mængde. Der plejer at være vægtangivelse på de frosne tern 🙂

Leave a Reply


Looking for Something?