Sqashboller med spinat – Nanna Pretzmann
Rundstykker af den helt hvide slags

Sqashboller med spinat

squash-boller-med-spinat squash-boller-med-spinat

De her basser, squashboller med spinat, kommer ind på toplisten af det bedste bagværk jeg har præsteret. De er lækre luftige, svampede og meget mættende. Squashbollerne bliver ikke tørre og holder sig fint lækre et par dage i en pose. De er også yderst populære ved flertallet af de yngste beboere i huset, hvor den grønne farve vist øger populariteten bare lidt 😉 Melet i bollerne kan udskiftes efter smag og behag således at bollerne f.eks. bliver grovere. Det samme gør sig gældende for kernerne.

Opskrift på squashboller med spinat

18-20 stk.

En lille revet squash (cirka 250 gram)

6 dl lunken vand

25 gram gær

2 tsk rørsukker

1 tsk salt

2 håndfulde frisk spinat (cirka 75 gram)

2 spsk. olie

1 dl solsikkefrø

10 dl hvedemel

4 dl durummel

1 dl mel til æltning og 1 dl mere efter hævning

 

Opløs gæren i halvdelen af det lunkne vand. Kom resten af vandet i en minihakker med spinat og kør til du har en jævn blanding. Alternativt brug blender eller hak spinatten meget fint. Squashen skal også rives – jeg har en Moulinex. Dovenskaben længe leve 😛

Kom sukker, salt og det revne squash og spinat i. Kom olie, frø og melet i. Dejen er fortsat klistret, men pas på med melet. På grund af spinat og squash kan man blive ved med at tilføre mel, men det skal man ikke. Bollerne bliver tørre. I stedet kommes lidt mel ud over køkkenbordet og lidt over dejen inden du ælter.

Lad dejen hæve en time eller to. Brug igen mel, når bollerne skal rulles. Men pas på med ikke at bruge for meget.

Lad efterhæve på bagepladen i cirka en halv time. Pensl med vand.

Bages ved 200 gram varmluft i cirka 10-12 minutter.

squashboller

Find også opskrift på // Spinatboller // Rødbedeboller // Valnøddeboller // Toblerone cheesecake // Toffifee cheesecake // Pølsehorn // Pizzamuffins // Pølsemuffins med ost //

13 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rundstykker af den helt hvide slags