Kagen her blev til, da tvillingerne holdte fødselsdagsfest, for et par uger siden. Faktisk nærmere en måned siden. Jeg har bare været pænt langsom til at få skrevet opskriften ren og ind. Men nu er den her endelig og jeg tør godt love jer en god kage, som sagtens kan lægges sammen dagen i forvejen. Ja faktisk bliver den kun bedre af det.
Opskrift på drømmekagebunde til fødselsdagskage
2 bunde (20cm springform)
- 6 æg
- 5 dl rørsukker
- 100 gram smør
- 4 dl mælk
- 4 tsk bagepulver
- 2 tsk vaniljesukker
- 11 dl hvedemel
- Pastafarve (Jeg brugte lyserød)
Tænd ovnen på 200 grader (alm ovn)
Rør sukker og æg til en luftig masse. Smelt smørret, lad køle og tilsæt sammen med mælken.
Bland de tørre ingredienser og kom dem i den våde dej. Miks godt.
Jeg har brugt springforme med en diameter på 20 cm. Bundene bagte jeg cirka i 24 minutter.
Lad bundene køle af inden fødseldagskagen samles.
Opskrift på hvid chokoladecreme med lime
- 1/2 liter fløde
- 300 gram hvid chokolade
- 3 blade husblas
- Skallen af 2 lime
Læg husblassen i koldt vand.
Hak chokoladen groft og kom det i en skål.
Varm fløden op. Den skal ikke koge. Bare være så varm, at den kan smelte chokoladen og husblassen.
Tag fløden af varmen og hæld halvdelen over den hakkede chokolade. Lad stå et par minutter inden du rører rundt, så chokoladen smelter. Hæld resten af fløde over og rør til alt chokoladen er smeltet.
Vrid vandet af husblassen og tilsæt til fløde/chokolade blandingen. Rør godt rundt og tilsæt lime skallen.
Kom i køleskabet i minimum 3 timer eller natten over. Hvis du kommer husholdningsfilm på skålen skal det være så tæt på væsken, at der ikke kan dannes kondens. Det kan ødelægge cremen.
Når massen er afkølet fuldstændig kan den piskes op til en lækker creme. Pas på ikke at piske for meget, så den skiller.
Så kan fødselsdagskagen lægges sammen med fyldet imellem. Jeg brugte en bagering, for at holde kagen samlet.
Opskrift på hindbærskum med lime
- 1/2 liter fløde
- 125 gram friske hindbær
- 1 spsk flormelis
- Kornene fra en vaniljestang
- 200 gram mascarpone
Revet skal fra en lime (gem evt. lidt til pynt)
Kom kornene fra vaniljestangen i flormelisen og miks godt. Rør sammen med marscaponen og limeskallen.
Pisk fløden til den er næsten færdig. Tilsæt hindbær og mascarpone blanding og pisk hurtigt sammen.
Så er fødselsdagskagen klar til pyntning. Jeg smurte blot hindbærskum på fødselsdagskagen med en spartel. Jeg pyntede herefter med bær og revet mørk chokolade.
Find også opskrift på // Flaglagkage // Toffifee cheesecake // Chokoladebomben // Black Magic chokoladekage // Snickers islagkage // Daim islagkage //
Hejse
Det ser rigtig spændende ud 👍
Hvor mange er kagen ca. til?