Daim islagkage med mandelbund – Nanna Pretzmann
Vandt jeg lige prisen som årets mor...

Daim islagkage med mandelbund

tempimageforsave Daim islagkage Daim islagkage opskrift tempimageforsave

Den her bandit kom i fryseren for et par dage siden og det må da siges at være perfekt timing. Nu er den blevet spist i haven, hvor det skønne forårsvejr satte prikken over i’et. Opskriften er tyvstjålet fra min moder, som lavede Daim iskage første gang for efterhånden mange år siden. Pludselig kom jeg i tanke om den og måtte simpelthen lave den. Ingen vej udenom – jeg huskede nemlig tydeligt hvor fantastisk den smager. Og så er den altså ovenikøbet både let og hurtig at bakse sammen. Jeg tilføjede friske bær og ekstra Daim. Det gjorde absolut ikke islagkage dårligere. Faktisk glæder jeg mig allerede til at dykke i det sidste, som jeg har gemt godt i fryseren 😉 Forhåbentligt får jeg lov at få det helt for mig selv. Næste gang tror jeg at jeg vil forsøge mig med skildpadder i – jeg har en ide om, at det kunne smage fantastisk godt.

 

Opskrift på Daim islagkage på mandelbund

(Cirka 8 personer)

Mandelbund

4 æggehvider

3 dl rørsukker

150 gram mandler

 

Daim islagkage

5 pasteuriserede æggeblommer

1/2 liter fløde

1 dl rørsukker

3 x dobbeltdaim (á 56 gram) hakket fint

1 tsk vaniljesukker

 

Pynt/tilbehør:

Jordbær

Blåbær

Daim

 

Udstyr:

Springform (diameter 24cm)

 

Step 1: lav mandelbund

Mandlerne skal hakkes fint. Jeg bruger min minihakker til det. Æggehviderne piskes stive, sukker piskes i og tilsidst mandler.

Kommes i springform (husk bagepapir i bunden) og bages ved 175 grader i cirka 30 min.

Lad afkøle helt.

 

Step 2: Daim is

Æggeblommer, rørsukker og vaniljesukker piskes hvidt og luftigt. Fløden piskes til flødeskum og vendes i med Daim. Hæld ovenpå mandelbunden og kom i fryseren i mindst 4 timer.

Daim islagkage

Step 3: pynt Daim islagkagen 

Dette trin er ikke nødvendigt. Islagkagen kan sagtens spises som den er, men bliver absolut hellere ikke dårligere af at blive serveret med jordbær og ekstra Daim.

Daim-islagkage Daim-islagkage tempimageforsave

Find også opskrift på // Toffifee cheesecake // Hindbærdrøm // Spinat boller // Knækbrød // Rødbede boller // Bounty cheesecake //

16 kommentarer

  • Helena

    Så er jeg i gang med at afprøve din opskrift på daimislagkage ☺
    Synes det var en jungle at finde rundt i, da jeg googlede ‘daimislagkage’, men fandt heldigvis hurtigt frem til dit indbydende billede af kagen😊
    Så nu satser jeg på, at det lykkes lige så fint for mig 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helle

    Hvor længe før den skal spises, skal jeg tage den ud?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise Vedel

    Heej 😊

    Hvis man nu bestemt ikke er glad for mandler , kunne man så lave bunden af noget andet ? 😋

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Fick

    Wow Nanna……den ser filme lækker ud. Tænker at hasselnødder fungerer ligeså godt som mandler, har du erfaring med det?? Anyways, den skal jeg virkelig lave. Tak for alle dine lækre og inspirerende opskrifter. Kh

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina

    Mums – den skal prøves til nytåret… Men hvilke pynt skal jeg mon putte på???🤔 Jordbær er måske ikke så nemme at få fat på…??

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Jeg tror da sagtens, at du kan få jordbær til nytår 🙂 Men ellers ville jeg nok bare erstattet med sæson svarende frugt.. 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

    Har lavede denne skønne islagkage flere gange, men hvorfor falder alt daim til bunds? Det er lidt æv, at de ligger på bunden.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • hanne

    hvordan fryser du den ned..

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vandt jeg lige prisen som årets mor...