Fredagskagen: Snickers islagkage

Den her Snickers islagkage har jeg glædet mig vanvittigt meget til at dele med jer. I min optik er den nemlig latterlig god. God på den savlede måde og så er den heldigvis skide let at lave også 😉
Ideen fik jeg egentlig da jeg tænkte på, at lave en anden version af den vildt populære Daim islagkage. Jeg kan jo godt li’ at lege lidt i køkkenet og finde på nye udgaver af klasssikere. Og hvorfor ikke en hjemmelavet Snickers islagkage. At vejret så fulgte trop og nu er perfekt til at spise is i haven gør det absolut ikke dårligere. Og nu hvor rabarbersæsonen er i fuld gang, så måske et glas rabarbersaft dertil?
Opskrift på Snickers islagkage
Cirka 8-10 personer
Peanutbund
4 æggehvider
3 dl rørsukker
150 gram peanuts
Snickers islagkage
5 past. æggeblommer
1/2 liter fløde
1 dl rørsukker
3 spsk peanutbutter (jeg bruger en crunchy variant)
1 tsk vaniljesukker
Hvad skal man ellers bruge:
200 gram mørk chokolade
En springform med en diameter på 26cm
Eventuelt Snickers, hindbær og jordbær til pynt
Step 1: Kog karamel
Dette punkt starter jeg gerne med dagen forinden. Dåsen med det kondenseret mælk skal nemlig koges i en gryde (godt dækket af vand) i 3 timer. Således forvandles den til den lækreste karamel. Dåsen skal være afkølet inden brug.
Step 2: lav peanutbund
Peanuts skal hakkes fint. Jeg bruger min minihakker til det. Æggehviderne piskes stive, sukker piskes i og tilsidst peanuts.
Massen kommes i springform (husk bagepapir i bunden) og bages ved 175 grader i cirka 30 min.
Lad afkøle helt.
Step 2: Snickers is
Æggeblommer, rørsukker og vaniljesukker piskes hvidt og luftigt. Fløden piskes til flødeskum og peanutbutter vendes i. Miks sammen.
Kom herefter først karamellen fra dåsen på peanutbunden. Fordel med en kniv.
Hæld herefter Snickers isen ovenpå karamellen og kom i fryseren i mindst 4 timer.
Step 3: pynt Snickers islagkagen
Smelt chokoladen over vandbad og lad den køle lidt ned igen. Fordel hurtigt på toppen af islagkagen uden at rode for meget rundt. Isen smelter hurtigt. Kom i fryseren i et kvarter, så chokoladen kan stivne.
Serveres med hakket Snickers, hindbær og jordbær på toppen.
Tag den gerne op 20 minutter inden servering, ellers er den meget hård at skære ud.
Find også opskrift på // Daim islagkage // Snickers kage // P-tærte kage // Toffifee cheesecake // Regnbuelagkage // Sommerdrøm med hindbær // Rabarbersaft //
Uhm en fantastisk islagkage du har lavet:-)
Den lyder virkeligt lækker og dejlig syndig.
Rigtig god weekend:-)