Det her, bliver du nød til at prøve

Fredagskagen: Snickers islagkage

Snickers islagkageSnickers islagkage opskrift

Den her Snickers islagkage har jeg glædet mig vanvittigt meget til at dele med jer. I min optik er den nemlig latterlig god. God på den savlede måde og så er den heldigvis skide let at lave også 😉


FØLG OGSÅ MED PÅ INSTAGRAM


Ideen fik jeg egentlig da jeg tænkte på, at lave en anden version af den vildt populære Daim islagkage. Jeg kan jo godt li’ at lege lidt i køkkenet og finde på nye udgaver af klasssikere. Og hvorfor ikke en hjemmelavet Snickers islagkage. At vejret så fulgte trop og nu er perfekt til at spise is i haven gør det absolut ikke dårligere. Og nu hvor rabarbersæsonen er i fuld gang, så måske et glas rabarbersaft dertil?

Opskrift på Snickers islagkage

Cirka 8-10 personer

 

Peanutbund

4 æggehvider

3 dl rørsukker

150 gram peanuts

 

Snickers islagkage

5 past. æggeblommer

1/2 liter fløde

1 dl rørsukker

3 spsk peanutbutter (jeg bruger en crunchy variant)

1 tsk vaniljesukker

 

Hvad skal man ellers bruge:

dåse kondenseret mælk

200 gram mørk chokolade

En springform med en diameter på 26cm

Eventuelt Snickers, hindbær og jordbær til pynt

 

Step 1: Kog karamel 

Dette punkt starter jeg gerne med dagen forinden. Dåsen med det kondenseret mælk skal nemlig koges i en gryde (godt dækket af vand) i 3 timer. Således forvandles den til den lækreste karamel. Dåsen skal være afkølet inden brug.

 

Step 2: lav peanutbund

Peanuts skal hakkes fint. Jeg bruger min minihakker til det. Æggehviderne piskes stive, sukker piskes i og tilsidst peanuts.

Massen kommes i springform (husk bagepapir i bunden) og bages ved 175 grader i cirka 30 min.

Lad afkøle helt.

 

Step 2: Snickers is

Æggeblommer, rørsukker og vaniljesukker piskes hvidt og luftigt. Fløden piskes til flødeskum og peanutbutter vendes i. Miks sammen.

Kom herefter først karamellen fra dåsen på peanutbunden. Fordel med en kniv.

Hæld herefter Snickers isen ovenpå karamellen og kom i fryseren i mindst 4 timer.

Step 3: pynt Snickers islagkagen 

Smelt chokoladen over vandbad og lad den køle lidt ned igen. Fordel hurtigt på toppen af islagkagen uden at rode for meget rundt. Isen smelter hurtigt. Kom i fryseren i et kvarter, så chokoladen kan stivne.

Serveres med hakket Snickers, hindbær og jordbær på toppen.

Tag den gerne op 20 minutter inden servering, ellers er den meget hård at skære ud.

Snickers islagkage opskrift

 

Find også opskrift på // Daim islagkage // Snickers kage // P-tærte kage // Toffifee cheesecake // Regnbuelagkage // Sommerdrøm med hindbær // Rabarbersaft //

11 kommentarer

  • Tina

    Uhm en fantastisk islagkage du har lavet:-)
    Den lyder virkeligt lækker og dejlig syndig.
    Rigtig god weekend:-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Simone

    Nu spørger jeg måske dumt men bare så jeg ikke kommer til at lave noget helt galt, når jeg skal kaste mig ud i at lave den: Når du skriver peanuts er det så saltede? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tine

    Når/hvis man laver den kondenserede mælk dagen før, stiller man så bare karamellen i køleskabet til dagen efter? Stivner karamellen ikke i køleskabet? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Duygu

    Elsker dine opskrifter 😍!
    Jeg har tænkt mig at lave den på torsdag, men skal først serveres lørdag – Er det forlang tid i fryseren eller går det? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne-Mette Bødker

    Er det usaltet peanuts som skal bruges..?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det her, bliver du nød til at prøve