Så ramte vi oktober og med oktober følger altid Halloween lækkerier her på bloggen. De mest populære til datoen er vist heksefingre, hjernekage og mumie pølsehorn. Men jeg prøver altid at finde på lidt nyt. Gerne noget, som ikke er for svært eller tidskrævende, så vi alle kan være med!
Udover det, så skal det jo helst smage godt og da jeg har en seriøs svaghed for romkugler, så faldt valget på romkugler. Eller det vil sige romspøgelser! Simpelt, men også virkelig lækkert. Skulle du have en masse kagerester i fryseren, så er det også en god måde at få ryddet op på.
Opskrift på spøgelser af romkugler
8 styks
Massen til romkuglerne
400 gram kagerester (jeg brugte en 1/2 Black magic chokoladekage)
100 gram revet marcipan
100 gram smeltet mørk chokolade
1 1/2 spsk kakaopulver
1 spsk hindbærmarmelade
3 tsk rom aroma
Overtræk til spøgelsesuniform
200 gram marcipan
90 gram flormelis
25 gram glukosesirup
100 gram smeltet chokolade
Pynt:
Først skal massen til romkuglerne laves. Kagen smuldres og de resterende ingredienser kommes i og æltes godt sammen. Husk og smag til med hindbærmarmelade og rom aroma (eller ægte rom) – det er jo en smagssag. Sæt massen til romspøgelserne på køl.
Så skal marcipanovertrækket laves. Ælt marcipan, flormelis og glukosesirup sammen. Pak marcipanen i husholdningsfilm og kom i køleskabet.
Når massen til romkuglerne er afkølet og deraf nem at arbejde med, deles den i 8 og rulles til kugler
Når marcipanen er afkølet rulles den rimeligt let ud. Rul eventuelt ovenpå et stykke bagepapir, så klistrer den ikke fast til bordet og får en jævn og pæn overflade. Jeg brugte et krus med en diameter på 10 cm til lave spøgelsesovertrækket. Kom marcipanen på toppen af romkuglerne.
Inden servering kommer jeg sukkerøjne på spøgelserne. Jeg klistre øjnene fast med spiseligt lim, men du kan også bruge glasur!
Find også opskrift på // Halloween donuts // Ormekage // En spandfuld orm // Græskarboller // Græskarsuppe //