For tiden prøver jeg at bage lidt grovere og mere mættede boller end jeg hidtil har gjort. Det lyse brød smager fantastisk, men mætter altså ikke helt så godt, som en lidt grovere boller. Men jeg orker simpelthen ikke tørre grovboller og let’s face it – grove boller har en tendens til at blive til små tørre klumper på anden dagen. Derfor er der både gulerødder og chiafrø i disse, for at holde på fugten og det virker heldigvis!
For første gang nogensinde har jeg udregnet kalorier pr bolle – det efterspørger vi nemlig tit. Og hver bolle indeholder 219 kcal. Det er ikke i den letteste ende, men til gengæld mætter bollerne godt og indeholder meget protein
Grove gulerodsboller med hytteost
20 styks grove boller
25 gram gær
2 dl lunken vand
4 dl kærnemælk
2 tsk honning
1 tsk salt
200 gram revet gulerod
3 spsk chiafrø (kommes i 1 1/2 dl vand)
250 gram hytteost 1,5% fedt (jeg blender det, ellers vil ungerne ikke have bollerne)
4 dl havregryn
7 dl fuldkornsmel
Cirka 10 dl hvedemel
Sesamfrø til drys
Start med at komme de 3 spsk chiafrø i halvanden dl vand. Her skal de stå i cirka femten minutter og suge vandet til sig.
Gæren opløses i det lunkne vand. Herefter tilsættes kærnemælk, revet gulerod, hytteost, salt og honning. Miks godt sammen. Tilsæt chiafrø, havregryn, fuldkornsmelet og hvedemelet.
Dejen er som en meget tyk havregrød. Sådan skal den være. Miks godt og lad så dejen hæve i minimum en time.
Form herefter 20 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Jeg bruger en ske, som jeg dypper i lunken vand. Det letter arbejdet. Pensl med vand og drys med sesamfrø.
Læs min anmeldelse af Ankarsrum
Lad efterhæve i cirka 30 minutter.
Bages ved 200 grader (varmluft) og bages i 12-14 minutter.
Find også opskrift på // Grove spinatboller med chiafrø // Sunderre pølsehorn med revet gulerod // Grove pølsehorn med spinat // Spinatboller med skinke // Squashbrud // Linseboller med squash //