Opskriften på gulerodsboller med solsikkekerner kom sig af et indkøb ved den lokale bager på lækre luftige gulerodsboller, uden mælkeprodukter. Jeg fik straks lyst til at prøve at gøre bageren kunsten efter, for hvem elsker ikke luftige gulerodsboller med tandsmær. Og resultatet er altså lynhurtigt blevet et hit herhjemme hos både store og små. Opskriften er let og ligetil, så alle kan være med og få et godt resultat.
Hvordan bager man luftige gulerodsboller?
Det vigtigste, når du bager, er at få en god fornemmelsen af din dej og at give den god tiden til at hæve. Dit vand må ikke være for varmt, da det kan tage livet af din gær og uden aktivt gær, ingen luftig dej. Så gæren skal vi værne om og give de bedste betingelser.
For at opnå et luftigt og let resultat er det også vigtigt at du ikke bruger for meget mel. For meget mel i dejen giver nemlig et tungt og tørt resultat. Det er derfor jeg bruger cirka foran mængden af mel. Det er nemlig altid vigtigere at du får en god føling med din dej end at følge mængdeangivelserne i en opskrift. Hellere lidt for lidt mel og en lidt for klistret dej end at komme for meget mel i med en tør dej til følge.
Sidst men ikke mindst er det selvfølgelig også vigtigt ikke at bage bollerne for længe, så hold øje med dem. Ovnen er forskellige og det betyder at bagetiden også kan være forskellig i din og min ovn.
Herhjemme bruger vi plantesmør, men hvis du i bruger almindeligt smør, så er det slet ingen hindring, at bruge det i stedet.
Find også opskrift på // Sandwich klemmer // Grove Spinatboller med chiafrø // Squashboller // Verdens bedste hvidløgsflutes //