Koldhævede squashboller – Nanna Pretzmann
Pestoflutes med ost & squash

Koldhævede squashboller

Squashboller
Squashboller

Egentlig er udgangspunktet for squashbollerne fuldstændigt det samme som mine morgenboller. Jeg har blot udskiftet melet og tilsæt squash. Og det viser altså lige præcis hvor skøn denne opskrift er. Den kan varieres i det uendelige og stadig være spændene og velsmagende. Resultatet er i øvrigt luftigt og lækkert.

Squashen kan erstattes med gulerod eller spinat. Det er egentlig kun fantasien, som sætter grænser. Jeg ynder at smide 2 spsk aktiv surdej i, fordi det virkelig gør noget godt for dejen og smagen, men igen, så kan det undlades.

Vil du lave en lyn version af squashbollerne, så brug istedet 25 gram gær og lad dejen hæve i et par timer. Det er ikke det sammen, men er ok i en snæver vending og det ender absolut også med et lækkert resultat.

Opskrift på koldhævede squashboller

10-12 stykker

5 gram gær

5 dl lunken vand

1 tsk honning

2 tsk salt

100 gram revet squash

1 dl kerner (f.eks. sesam- og hørfrø)

150 gram speltmel

400 gram hvedemel

2 spsk surdej (kan undlades)

 

Rør gær, vand, honning, salt og mel sammen til en tyk grød. Det skal blot lige vendes hurtigt sammen. Lad det herefter stå en god halv time og passe sig selv. Tilføj squash, kerner og surdejen (kan undlades) og giv herefter fuld skrue på røremaskinen i 10-12 minutter.

Når dejen begynder at kravle op ad krogen, slipper kanten og er glat og smidig, ja nærmest som tyggegummi, så er den der. Hvis den ikke er nået dertil efter 7-8 minutter, så prøv at tilsætte en lille smule mere mel. Men pas på ikke at tilsætte for meget – dejen skal nemlig være ret våd og klistret. Det er hemmeligheden bag det luftige og lækre resultat.

Lad dejen stå et par timer på køkkenbordet og lad den komme godt i gang med at boble og hæve inden at du smider den på køl natten over.


FØLG OGSÅ MED PÅ INSTAGRAM


Kom godt med mel på køkkenbordet og vip dejen ud. Del herefter dejen i 10-12 stykker. Det er lettest med en dejskære* dyppet i vand, da dejen godt kan klistre en del. Kom på bageplade med bagepapir.
Squashboller

Bages ved 250 grader i 12-15 minutter. Har du et bagestål* vil jeg varmt anbefale, at bruge det. Det giver et helt andet og bedre resultat.
Squashboller
Find også opskrift // Morgenboller // Gulerodsboller med squashboller // Kærnemælksboller // Grove spinatboller med chiafrø // Grove pølsehorn med gulerod //

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pestoflutes med ost & squash