Opskriften på kartoffelsalat har fulgt os i årevis og vi elsker den. Det tager selvfølgelig en smule længere tid, at lave den selv, end at købe en færdiglavet, men resultatet er også derefter og kan på ingen måder sammenlignes. Måske er jeg ene om det, men jeg synes faktisk ofte, at købe kartoffelsalat er skuffende i smagen!
Vores opskrift på kartoffelsalat laves også ganske let vegansk. Det gør jeg selv, da vi er et par i familien, som ikke tåler mælk. Og man kan overhovedet ikke smage forskel på, om den er vegansk eller ej. For at lave den vegansk skal du blot bruge en vegansk creme fraiche og mayo uden æg. Jeg smider et forslag til vegansk creme fraichen i opskriften.
Opskrift på verdens bedste kartoffelsalat
1 kg kogte nye kartofler
400 ml creme fraiche (jeg bruger Oatly Imat Fraiche)
4 spsk mayonnaise (vegansk, hvis du ønsker en vegansk kartoffelsalat)
2 tsk citronsaft
1 hakket skalotteløg
2 tsk sennep (jeg bruger en sød)
2 tsk rørsukker
En håndfuld hakket purløg
En dusk hakket dild
1/2 agurk i små tern
Drueagurk i små tern (samme mængde som agurk)
Salt & peber
Jeg lader de nye kartofler beholde skrællen, men hvis du foretrækker uden skræller piller du dem blot. Eller skræller dem inden kogning.
Skær de kogte kartofler, skalotteløget, agurken og drueagurken i passende tern. Hak purløg og dild.
Kom creme fraiche, mayo, citronsaft, sennep, rørsukker, salt og peber i en skål. Miks grundigt og smag herefter til.
Når smagen sidder lige i skabet tilsætter du kartofler, skalotteløg, agurk og drueagurk og mikser godt.
Så er kartoffelsalaten klar til servering. Den kan snildt laves i forvejen, for den bliver kun bedre at af “trække” lidt.
Pynt med lidt purløg og dild inden servering. Jeg kom også blomster fra vores purløg på. De er nemlig også spiselige!
Find også opskrift på // Italienske flutes // barselsboller // koldhævet morgenboller //