Kagen, som min mor altid bagte i bradepanden, i min barndom. Hvad blev der egentligt af bradepande kager?! Jeg kan ikke engang huske hvornår jeg sidste faldt over en!
Men ikke destomindre er “den du ved nok” præcis lige så god, som jeg husker den. Opskriften er også præcis den samme. Blot halveret!
Jeg indtager ikke længere mælkeprodukter og derfor er der også de alternativer, som jeg bruger, nævnt i opskriften.
Opskrift på den du ved nok
250 gram sukker
2 æg
2 dl mælk (jeg bruger soyadrik med vanilje)
225 gram hvedemel
2 tsk vaniljesukker
3 spsk bagekakao
2 tsk bagepulver
150 gram smeltet smør (jeg bruger vegan block fra Naturli)
Kakaoglasur
100 gram smør (jeg bruger veganblock fra Naturli)
4 spsk kaffe fra kanden
2 spsk bagekakao
2 tsk vaniljesukker
75 gram kokosmel
200 gram flormelis
Fremgangsmåden er ganske simpel. Miks æg og sukker. Kom de tørre ingredienser i en skål og miks. Tilsæt dem til æg og sukkeret og tilsæt tilsidst det smeltede (og afkølede smør). Jeg bruger et fad i størrelsen 30×25 og bager ved 190 grader i cirka 20 minutter.
Når kagen er afkølet kommes alle ingredienserne til kakaoglasuren i en gryde og smeltes. Kom på toppen af kagen.
Voila et styks den du ved nok. En svampet og lækker chokoladekage.
Find også opskrift på // Chokoladebomben // Drømmekage fra Brovst (muffins) // Nicecream // Sundere romkugler //
Herhjemme kører vi uden kaffe (for jeg kan simpelthen ikke lide det… ikke engang den smule der kommer i den her topping) men med kakaomælk, og så skifter vi nogle gange kokosmel ud med havregryn (både på den her og på klassisk drømmekage)
Forfatter
Jeg synes slet ikke man smager kaffen! Men godt i har fundet en løsning 🙂