Henkogte tomater – lækre tomater på glas til vintersæsonen

Henkogte tomater opskrift
Typisk bugner drivhuset jo af tomater nu, men henover vinteren er det slut med de lækre smagsfyldte tomater. Altså, hvis du ikke hopper på, at henkoge dine tomater, så du har til vinteren. I stedet for at smutte i super markedet efter hakket tomater er det da lækkert, at kunne gribe til den hjemmelavede variant i stedet. Og det tager faktisk ikke lang tid at lave. Tomaterne passer nemlig sig selv en stor del af tiden.
I denne omgang kom jeg også en rest løg og peberfrugt i. Det havde vi nemlig lige noget af, som skulle bruges. Hold dig endelig ikke tilbage med at eksperimentere.

Opskrift på henkogte tomater

– Tomater skåret i små tern
– Hakket krydderurter (f.eks. basilikum)
– Hvidløgsfed
– Salt
– Olie

Skold dine sylteglas inden du fylder glasset halvt op med de hakkede tomater. Kom hakkede krydderurter, smadret hvidløgsfed og salt i. Fyld med tomater. Vær opmærksom på, at trykket tomaterne godt sammen, så glasset er helt fyldt. Tomaterne falder lidt sammen i ovnen. Kom en god sjat olie på toppen.

Henkogte tomater opskriftTænd ovnen på 120 grader. Sæt lågene løst på glassene og kom dem i en bradepande med vand i bunden. Lad stå et par timer i ovnen.
Tag bradepanden ud, skrue lågene på og kom glassene tilbage i ovnen. Lad dem stå indtil ovnen er afkølet.
Opbevares mørkt og køligt og kan snildt holde sig over vinteren.

Find også opskrift på // tørmarinerede agurker // Havtorn marmelade //

Follow:
Share:

Leave a Reply


Looking for Something?