En uge på Færøerne med børn – tur 2

Færøerne med børn

På vores første rejse til Færøerne forelskede vi os hovedkulds. Den betagende og barske natur og folkefærdet satte dybe spor i os. Og allerede få måneder senere bookede vi vores anden tur. Vi måtte simpelthen have mere af det smukke Færøerne med børnene.


Læs om vores første tur til Færøerne her


Og her på den anden side af det andet besøg er vi langtfra færdige. Betagelsen har udviklet sig til en kærlighed, som vil have mere. Så jeg er sikker på, at vi snart endnu engang drager mod nord.

Hvor boede vi på Færøerne med børn

I denne omgang lejede vi en lejlighed i Torshavn via Airbnb hos Haidi. Lejligheden lå godt og den var en fin base for vores 5 nætter på Færøerne.

Hvad så vi på Færøerne med børn

Udgangspunktet for denne rejse var selvfølgelig at se og prøve de ting og seværdigheder vi ikke oplevede under sidst rejse til Færøerne. Øverst på listen var det at se søpapegøjer og at flyve helikopter. Søpapegøjerne er kun på land for at yngle, så derfor så vi dem ikke under sidste rejse. Og under denne rejse var vi faktisk lige på det sidste af sæsonen, så vi var ret spændte på om det ville lykkes. Det gjorde det heldigvis. Men mere om det senere.

Flyve helikopter på Færøerne

Fordi Færøerne består af så mange øer og infrastukturen kan være besværlig er det muligt, at flyve med helikopter til en meget favorabel pris, da flyvningerne er statsstøttet. Du kan se flyveplanen HER. Vær opmærksom på, at turnere kun kan bookes en uge frem og, at det kun er muligt at flyve en vej pr dag. Vores afgang blev desværre aflyst pga dårligt vejr, under vores første rejse. Derfor sørgede jeg for at booke en helikoptertur, som det første i denne omgang. Turene kan kun bookes en uge i forvejen og man skal ikke ligge på den lade side, hvis man gerne vil have en plads. Det lykkes os og det var altså en kæmpestor oplevelse for os alle 6.

Færøerne med børnhelikoptertur Færøerne med børn

Se søpapegøjer på Færøerne

Vi startede med at tage ud til Gjógv, som vi også besøgte sidst. Super smukt sted, hvor det også skulle være muligt at se søpapegøjer, når det er sæson. Heldet var ikke med os, så derfor endte vi med, at booke en færge til Mykines, hvor den største koloni af søpapegøjer holder til. Og selvom vi fik fortalt, at de fleste var fløjet, så lykkedes det os heldigvis at se mange alligevel.

mykines søpapegøjer

Genbrugsbutikker Færøerne

Hvis du er til genbrug og ikke mindst Færøsk strik, så vil jeg klart anbefale dig at stikke hovedet ind i alle de genbrugsbutikker du kommer forbi under dit besøg. Jeg har lavet en del anbefalinger i mit første indlæg om Færøerne.

Men denne gang vil jeg anbefale den bedste af dem alle. Det er en Røde Kors, som kun har åbent lørdag. Derfor nåede vi den ikke under vores første besøg. Det gjorde vi heldigvis denne gang og jeg ku’ fylde kufferten med lækre strik til ungerne for en slik.

Adressen er 6, 100 Stiðjagøta, Tórshavn og åbningstiderne 10-15 og så vil jeg indskyde at jeg aldrig har set så stor en kø foran en genbrugsbutik før. Men med rette må man sige.

Budget – Færøerne med børn

Under vores første tur til Færøerne var i en del, som spurgte til vores budget. Derfor får i det endnu engang her.

Men da vi efterfølgende rejste videre til Island er billetpriserne selvfølgelig ikke helt retvisende for en tur til og fra Danmark.

Vi fløj fra Aalborg direkte til Vagar på Færøerne. Denne afgang alene kostede os 6.910,-. Vi var 2 voksne og 4 betalende børn.

Vi overnattede, som nævnt i en AirBnb lejlighed i Torshavn (5 nætter). Det kostede 6482,36,-.

Og så lejede vi en bil. 7 personers, fordi vi er en stor familie, så have i det i mente, når du ser prisen. Vi lejede hos igen hos Rent your car, fordi det var der jeg fandt den bedste pris inklusiv forsikring og autostol kostede det os 7344,5,-

I alt endte prisen på 20.736,86. Oveni kommer selvfølgelig mad og udflugter.

 

Follow:
Share:

Leave a Reply


Looking for Something?