Drømmekage fra Brovst

4.3 from 4 votes
drømmekage opskrift
drømmekage opskrift

En sand klassiker fra min barndom, som velsagtens aldrig går af mode må være drømmekage. Jeg husker det som om at alle kagerne i min barndom kom i bradepandestørrelse. De gjorde de sikkert ikke, men dengang havde alle jo hjemmebagte kager med til skolearrangementer, lejrture og dets lige.

Drømmekage fra Brovst

Denne opskrift på drømmekage er faktisk også præcis den som blev bagt i min barndom. Ja altså bortset fra at jeg har skiftet margarine ud med smør. Men det kan man jo snildt ændre tilbage, hvis man ønsker det.

Drømmekagen er dejligt svampet og har rigeligt med topping. Jeg oplever at den altid hitter hos både store og små, men der er velsagtens også en grund til klassiker statussen.

Er du på udkig efter flere kager og desserter, så har jeg en helt kategori fyldt med netop det her på NannaPretzmann.dk. Hvis jeg lynhurtigt skal give dig tre favoritter, så bliver jeg nød til at nævne flødebollekage, toffifee cheesecake og black magic chokoladekage. Sidstenævnte er en gammel opskrift her på domænet og billederne er næsten så jeg krummer tæer. Men lad dig ikke narre. Opskriften er stadig yderst relevant og kagen verdens bedste chokoladekage med en skøn smag og en dejlig krumme.

Hvis du er til noget helt andet, så vil jeg anbefale dig at hoppe forbi Daim islagkage eller måske endda Snickers islagkage, som altså begge er nogle skønne kager, som gør sig super godt her i varmen.

I en helt andet boldgade vil jeg også sende dig forbi min kategori med brød. Her finder du nemlig mange skønne opskrifter på hjemmebagt brød. Lige fra klassikere som sødmælksfranskbrød og håndværkere til verdens bedste hvidløgsflutes med masser af ost. Du finder også mange forskellige boller med grøntsager, som f.eks. rødkålsboller, spinatboller og boller med rødbede. Alle i de skønneste naturlige farver.

Drømmekage

Recipe by NannaPretzmann.dk
4.3 from 4 votes

En sand klassiker fra barndommen er den bløde og lækre drømmekage.

Ingredienser

  • 250 gram hvedemel

  • 50 gram smør

  • 300 gram rørsukker

  • 4 stk. æg

  • 2 dl mælk

  • 3 tsk. bagepulver

  • 1 tsk. vaniljesukker

  • Topping til drømmekagen

  • 150 gram smør

  • 100 gram kokosmel

  • 250 gram farin

  • 1/2 dl mælk

Sådan gør du

  • Mælk og smør smeltes i en gryde. Æg og sukker piskes sammen. Smør, mælk, mel, sukker, bagepulver og vaniljesukker røres i. Kom dejen i et ildfast fad beklædt med bagepapir.
  • Bages i midten af ovnen ved 200 grader (alm ovn) i cirka 20 minutter til de er gyldne.
  • Imens smeltes alt topping sammen i en gryde.
  • Tag kagen ud af ovnen og fordel toppingen. Jeg prikker lidt med en gaffel, så toppingen trænger lidt ned i kagen.
  • Bages ved 200 grader (alm ovn) i cirka 5 minutter mere.

Har du prøvet opskriften?

Følg @NannaPretzmann på Instagram

Kan du li’ opskriften?

Følg @NannaPretzmann på Pinterest

Følg Nanna Pretzmann på Facebook

Follow:
Share:

Leave a Reply


Looking for Something?