Verdens letteste æbletærte

4.1 from 12 votes
æbletærte opskrift
æbletærte opskrift

Haven bugner af ævler og selvom vi spiser løs er det svært at følge med. Men fordi æbletærten her er både let og lækker, så har jeg lavet den et utal af gange og jeg kan afsløre af den ikke er dårligere, når den nydes lun med vaniljeis, creme fraiche eller flødeskum på toppen.

Verdens letteste æbletærte

Jeg elsker æbletærte, men jeg må indrømme, at jeg knap så meget elsker at skrumle rundt med mørdej. Jeg har simpelthen svært ved at finde tålmodigheden frem til det. Derfor elsker jeg denne opskrift. Den tager ingen ting at mikse sammen og så smager den præcis ligeså forrygende, som man forbinder en æbletærte med.

Jeg elsker at drysse hakkede mandler og kanelsukker på toppen, men det kan jo undlades eller udskiftes som man foretrækker det.

Er du på udkig efter en crumble? Så har jeg en fantastisk opskrift på en æblecrumble. Ja faktisk er det min morfars opskrift og den er altså svær at konkurrerere med.

Nu vi er i æblehjørnet, så finder du også en opskrift på færøsk æblekage og hjemmepresset æblemost. Begge dele også must-trys, hvis du spørger mig.

I et helt andet hjørne finder du mine opskrifter på brød – som jo passende kan spises inden du kaster dig over æbletærten. Det kunne f.eks. være et sødmælksfranskbrød, som kun farmor kunne bage det eller de lækreste luftige kærnemælksboller med revet gulerod og tandsmør.

Du kunne også kastet dig over koldhævet dej, som også kan give et fantastisk luftigt resultat. Endda med minimal indsats. F.eks. er de her koldhævede håndværkere eller skagenslapper et godt sted at starte.

I den mere salte afdeling, så kan du også gå på udkig efter alt fra ramsløgspesto og sprøde fritter til pizzasandwich og enkle mad i fad retter, som eksempelvis ris med bacon og grøntsager. Dertil kunne verdens bedste hvidløgsflutes ikke være helt tosset.

Verdens letteste æbletærte

Recipe by NannaPretzmann.dk
4.1 from 12 votes
Antal

6

personer
Forberedelsestid

10

minutter
Tilberedningstid

20

minutter

Ingredienser

  • 2 styk æg

  • 2 dl sukker

  • 100 gram smeltet smør

  • 2 dl hvedemel

  • 2 store æbler i skiver

  • 1 håndfuld hakkede mandler

  • 1 spsk. kanelsukke til drys

Sådan gør du

  • Pisk æg og sukker og tilsæt så både smeltet smør og mel. Vend sammen. Find en tærteform med en diameter på 25-26 cm og hæld dejen i. Fordel æbleskiverne og drys med de hakkede mandler og kanelsukker.
  • Bages på nederste rille ved 200 grader i cirka 20 minutter.

Har du prøvet opskriften?

Følg @NannaPretzmann på Instagram

Kan du li’ opskriften?

Følg @NannaPretzmann på Pinterest

Følg Nanna Pretzmann på Facebook

Follow:
Share:

Leave a Reply


Looking for Something?