Bradepandekage – opskrift på Daim chokoladekage

0.0 from 0 votes
Bradepandekage - opskrift på Daim chokoladekage

For et par uger siden skulle jeg bage kage til ridelejr på pigerne rideskole – altså til cirka 30 personer. Jeg skal ærligt indrømme at jeg ret hurtigt havde fortrudt en smule, at jeg havde meldt mig, da opgaven pludselig synedes en smule stort. Men det var selvfølgelig bare indtil jeg kom i tanke om at jeg havde en super let opskrift på bradepandekage – opskrift på Daim chokoladekage.

Bradepandekage – opskrift på Daim chokoladekage

Kagen kræver ikke mange særlige ingredienser. De fleste har du med garanti allerede i dine køkkenskuffer eller skabe. Og så er den altså også ret hurtigt at røre sammen, hvilket er endnu et kæmpe plus,når hvedagen ruller afsted. Resultatet er en lækker fugtig og luftig chokoladekage med glasur og knasende Daim på toppen. Det kan få mundvandet til at løbe hos de fleste.

Bradepandekage - opskrift på Daim chokoladekage

Er du på udkig efter flere opskrifter på spændene kager og desserter, så kan jeg anbefale dig at kigge lidt omkring her på NannaPretzmann.dk, hvor der er en hel del spændene opskrifter til den søde tand.

Af de allermest populærer her på sitet kan jeg nævne et par stykker, for eksempel flødebollekage samt jordbærlagkage med flødeboller. To vældig simple, men ret så lækre opskrifter, som plejer at være sikre vindere på kaffebordet.

Udover kage finder du selvfølgelig også mange andre spændene opskrifter. F.eks. en hel del bagværk, som barselsboller, som er så lette, at de snildt kan laves med baby på armen. For ikke at tale om koldhævede æltefri sesamstykker, som ikke kræver meget andet end en stor skål og en røreske. Er du på udkig efter noget med lidt mere mæthedsfornemmelse, så kan jeg anbefale dig at kigge nærmere på boller med grønt. F.eks. boller med rødkål, grove pølsehorn med spinat eller grove spinatboller med hytteost. Du kan nemlig ganske enkelt tilføje grønt til dit bagværk og opnå et langt bedre brød.

Bradepandekage – Daim chokoladekage

Recipe by NannaPretzmann.dk
0.0 from 0 votes
Antal

30

personer
Forberedelses

20

minutter
Tilberedning

20

minutter

Dejlig chokoladekage med en helt rigtige krumme

Ingredienser

  • Ingredienser til kagedej:

  • 6 dl sukker

  • 4 stk. æg

  • 4 dl mælk

  • 9 dl hvedemel

  • 4 tsk. vaniljesukker

  • 2 dl kakao

  • 4 tsk. bagepulver

  • 2 tsk. natron

  • 300 gram smeltet smør

  • 2 dl kærnemælk (eller creme fraice, græsk yoghurt eller andet syrnet)

  • Ingredienser til glasur:

  • 100 gram smør

  • 400 gram flormelis

  • 8 spsk. kaffe

  • 4 tsk. vaniljesukker

  • 4 spsk. kakao

  • 112 gram hakket Daim

Sådan gør du

  • Tænd for ovnen på 190 grader.
  • I en skål mikses de tørre ingredienser (mel, rørsukker, vaniljesukker, kakao, bagepulver og natron). I en anden skål mikses de våde (mælk, æg, smeltet smør og kærnemælk).
  • Bland forsigtigt de tørre og våde ingredienser sammen og kom dejen i bradepande med bagepapir.
    Bages i cirka 20 minutter. Pas på ikke, at give den for længe, så den bliver tør.
  • I mens kagen køler kan du lave glasuren. Start med, at komme alle ingredienserne i en gryde. Undtagen Daim. Den hakker du blot.
  • Smelt ingredienserne ved lav varme. Rør godt sammen og fordel den så på på kagen. Drys den hakkede Daim på.

Har du prøvet opskriften?

Følg @NannaPretzmann på Instagram

Kan du li‛ opskriften?

Følg @NannaPretzmann på Pinterest

Følg Nanna Pretzmann på Facebook

Follow:
Share:

Leave a Reply


Looking for Something?