Sesamstykker – koldhævede æltefri boller

5.0 from 1 vote
Sesamstykker opskrift
Sesamstykker opskrift
Sesamstykker opskrift

Jeg elsker når jeg lige har brugt 2 minutter aftenen forinden og klasket en dej til sesamstykker sammen. Findes der næsten noget bedre end duften – og smagen – af nybagt brød om morgenen. Det føler jeg ikke. Det skulle måske lige være i samspil med nybrygget kaffe.

Jeg holder meget af lette opskrifter, hvor alle kan være med. Og denne opskrift er bestemt lige nøjagtigt det. Virkelig let! Ovenikøbet slipper du også for klistrede fingre, for dejen er æltefri og skal blot røres sammen i en skål inden du sætter den på køl natten over.

Sesamstykker

Jeg vil næsten tro at du allerede ligger inde med alle ingredienser i dit køkkenskab. Hos mig er de i hvert fald alle det, som jeg vil kalde basisvarer. Dejen er endvidere hurtig at bikse sammen. Det tager ikke meget mere end et par minutter, så har du gjort forberedelserne til skønne sprøde boller den efterfølgende morgen.

Her på siden finder du tonsvis af inspiration til bagværk. Ja faktisk har jeg en hel kategori kun dedikeret til opskrifter på hjemmebagt brød. Du finder blandt andet vanvittigt luftige pølsehorn med cheddar og pizzamuffins. Men også sødmælksfranskbrød og kærnemælksboller, som farmor lavede det.

Udover brød finder du også masser af inspiration til lette aftensmadsretter – blandt andet ris med grøntsager og bacon og pizzasandwich. Men også en hel del one pot retter som one pot pasta med asparges og one pot pasta med cremet tomatsauce.

Hvis du er mere i det søde hjørne, så kan jeg anbefale dig at hoppe til min kage kategori, hvor du finder tonsvis af søde sager, som is, kager og desserter. Her kunne du f.eks. kaste dig over at prøve hjemmelavet M&M is eller en flødebollekage. Den er nærmest altid en sikker vinder. I hvert fald hjemme os os.

Vil du gerne prøve noget lidt anderledes, så hop eventuelt forbi færøsk æblekage. Den er SÅ god!

Sesamstykker – koldhævede æltefri boller

Recipe by NannaPretzmann.dk
5.0 from 1 vote
Antal

12

styk
Forberedelsestid

5

minutter
Tilberedelsestid

14

minutter

Hvem elsker ikke nybagt brød om morgenen? Her finder du ovenikøbet en ganske let opskrift, som hverken kræver vilde ingredienser eller klistrede fingre.

Ingredienser

  • 15 gram gær

  • 5 dl vand

  • 2 tsk. salt

  • 1 tsk. honning (eller sukker)

  • Cirka 550 gram hvedemel

  • Sesam til drys

Sådan gør du

  • Opløs gæren i det lunkne vand. Kom resten af ingredienserne i skålen og miks grundigt. Det er nu en tyk, klistret dej med konsistens af alt for tyk grød. Drys med sesam.
  • Dæk dejen med husholdningsfilm eller et fugtigt viskestykke og lad den starte hævningen på køkkenbordet. Når hævningen er godt i gang, kan du sætte den i køleskabet natten over.
  • Næste morgen tænder du ovnen på 240 grader. Sæt herefter dejen med en ske på en bageplade med bagepapir. Hvis du dypper skeen i lunken vand, klistrer dejen ikke til skeen og er dermed lettere at fordele. Sæt 12 boller.
  • Bages i cirka 14 minutter.

Noter

Har du prøvet opskriften?

Følg @NannaPretzmann på Instagram

Kan du li’ opskriften?

Følg @NannaPretzmann på Pinterest

Følg Nanna Pretzmann på Facebook


Follow:
Share:

Leave a Reply


Looking for Something?