NannaPretzmann.dk
Amning - jeg har smidt håndklædet i ringen

Opskrift på nissebrød med nisseøl

opskrift på nissebrød

Idag skulle vi have noget af familien på besøg til lidt gave byt og familie hygge. Så lidt mad ala julefrokost skulle der til, så derfor tænkte jeg det var et oplagt tidspunkt at få bagt et nissebrød med nisseøl 🙂 Det blev super lækkert og luftigt.

Opskrift på nissebrød

1,5 nisseøl
2 dl vand
100 g smør
3 tsk salt
50 g gær
350 g fuldkornshvedemel
750 g hvedemel
Mælk til pensling

Vand og nisseøl skal varmes til det er fingervarmt og gæren smuldres i og opløses.
Herefter tilsættes resten af ingredienserne og det æltes godt sammen.
Dejen skal hæve 1 time – lunt og varmt.

Ælt dejen og tag lidt fra til en nisse fletning. Form dejen og del håndfulden i 3 stykker. Rul dem ud og lav en fletning. Sæt fletningen på franskbrødet. Lad hæve en 1/2 time.

IMG_3456.JPG
Pensl med mælk. Skal bages i nederst i ovnen, som er forvarmet til 250 grader. Når nissebrødet er sat ind skal der straks skrues ned til 220 grader. Brødet skal bages i ca 25-30 min.

opskrift på nissebrød

IMG_3458.JPGFind også opskrift på den perfekte drik til julefrokosten HER 🙂

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Amning - jeg har smidt håndklædet i ringen