Lige om er øjeblik er det weekend igen. I weekenden gør vi meget ud af at starte dagen med at spise sammen og forsøge at gøre det til en hyggestund. Min bedre halvdel tager tidligt afsted i hverdagene, så det er ikke ofte vi ser ham inden han tager afsted. Det råder vi så bod på med ekstra morgenhygge i weekenden. Pigerne er blevet svært glade for birkes, men det er ikke så ofte vi svinger forbi bageren og så er de altså også ganske lette at lave selv. Selvfølgelig blev denne omgang lige lidt solbrændte nu de skulle foreviges, men det må i tage med 😉
Jeg havde ingen birkes hjemme, så på toppen er chia frø og det fungere altså præcis lige så godt og sundt skulle det jo også være.
Kan sagtens holde sig et par dage i pose på køkkenbordet. Så luner vi dem kort inden spisetid. Kan også fryses.
Opskrift på hjemmelavede birkes
Cirka 10 styk
50 gram gær
1 dl mælk
2 spsk sukker
1 æg
1/2 tsk salt
300 gram hvedemel
100 gram blød smør
Pynt:
Æggestrygelse til pensling (1 æg, 2 spsk vand og en smule salt)
Birkes/chia frø
Gæren opløses i mælken og de øvrige ingredienser tilsættes. Dejen æltes godt igennem. Rul den ud (cirka 20 x 60) og pensl med æggestryggelse. Sidderne lægges herefter ind, så dejen kommer til at lægge i tre lag. Se eventuelt billede.
Vend herefter dejen rundt, så bunden bliver toppen. Pensl med æggestrygelse og dyp i birkes eller chia.
Lad hæve til dobbeltstørrelse og bag herefter ved 220 grader (alm. ovn) i cirka 10 minutter. Husk at hold øje, for pludselig går det stærkt.!
Find opskrift på // Koldt hævede yoghurt boller // Spinat boller // Rødbede boller // Bounty cheesecake // Jordbær koldskål med kammerjunker // One Pot Pasta – aftensmad på 10 min // Toffifee cheesecake //
hvis man gerne have remonce i hvad gør man så?
Forfatter
Det har jeg aldrig prøvet må jeg indrømme 🙂
Så tror jeg, at du skal gøre ligesom ved frøsnappere.. Smøre remoncen ud på hele dejen og så ellers følge fremgangsmåden her 😊
Forfatter
Tak for tip June 😀
hej. det skal da prøves 🙂 hvis jeg gerne vil lave koldhævede birkes. Skal jeg så bare lade dejen hvile i køleskabet natten over og folde og bage dem med det samme om morgenen eller er der også vente/hviletid om morgenen?
Forfatter
Jeg folder dem og lader dem herefter stå i køleskabet natten over. Så er de klar til ovnen 🙂
Ryger de så direkte fra køl til ovn eller hæver de efter køl?
Forfatter
Jeg lader dem lige stå lidt 🙂