De første dage efter vi kom hjem fra Kreta var en af de store ramt af feber. Efter et par sygdomsfrie dage er nu både lillesøster og den anden storesøster feber ramt. Det lader til at det var hårdt at komme hjem til de lidt køligere himmelstrøg igen. Så i de her dage foretager vi også ikke meget andet end at ligge under dyner og se My Little Pony på Netflix. Dog har mig og den eneste raske fra børneteamet bagt kage. Nærmere bestemt bagte vi en Oreo brownie med Oreo frosting. Den blev ret lækker var alle i hustanden enige om. Og så var den altså ret let og hurtig at mikse sammen. Så i denne uge er fredagskage altså tilbage på bloggen. Jeg håber i bliver lige så begejstret som mig, for den basse.
Opskrift på Oreo brownie med Oreo frosting
Cirka 12 stykker
250 gram smør
100 gram mørk chokolade
4 æg
2 dl sukker
3 spsk kakao
2 1/2 dl mel
1 pakke Oreo i kvarte
Smelt smør og chokolade sammen i en gryde. Imens pisker du æg og sukker til en luftig masse. Mel og kakao vendes og kommes i æggemassen. Lad smør/chokolade køle lidt og tilsæt herefter. Miks dejen godt og vend til sidst forsigtigt de kvarte Oreos i. Jeg brugte et fad med mål på cirka 17 x 26 cm.
Bages ved 175 grader (alm ovn) i cirka 22-25 minutter. Når du stikker en tandstik i må dejen ikke hænge ved den, så er kagen ikke færdig.
Lad kagen køle helt af.
Oreo Frosting
200 gram Philidelphia flødeost
50 gram smør
150 gram flormelis
1 tsk vaniljesukker
1/2 pakke knuste Oreo (resten bruges til pynt)
Rør smørret luftigt og tilsæt smørost og rør massen sammen. Tilsæt forsigtigt (under omrøring) flormelis og vaniljesukker.
Jeg knuste Oreo kiksene i min minihakker, men en pose og en kagerulle kan også gøre jobbet. Miks Oreo krummerne i som det sidste.
Smør Oreo frostingen på kagen og pynt med de sidste Oreos. Jeg skar kagen ud i 12 stykker. De er ikke vildt store stykkerne, men kagen er ret tung, så man spiser ikke et kæmpe stykke.
Find også opskrift på // Toffifee cheesecake // Hjemmelavet knækbrød // Spinatboller // Hindbærdrøm – friske håndbær og hindbærskum på mandelbund // One pot pasta – aftensmad på under 10 minutter //
Hej Nanna
Denne ser utrolig lækker ud og skal laves til en pige fødselsdag på torsdag. Kan den laves dagen før eller et par dage før? eller er den bedre samme dag?
Mvh Tine
Hej Nanna.
Kan man bruge en 24/26 cm springform? Eller bliver det for stort?
Forfatter
Det kan du godt – kagen bliver lidt tynd, så bagetiden skal reduceres 🙂
Kan man bruge lys chokolade istedet for mørk?
Og kan man lave den dagen før? 🙂
Forfatter
Du kan sagtens lave den dagen før 🙂 Og også sagtens bruge lys chokolade – men det bliver nok noget sødere end med mørk..
Hej. Tænker på om du har erfaring med at fryse kagen uden frosting selvfølgelig 😀? Hilsen fra Rikke
Forfatter
Hejsa Rikke, Jeg har ikke prøvet at fryse denne, men tænker godt, at det kan gøres. Uden frosting 🙂
Hej Nanna, kan man lave dem som cupcakes? 😀
Forfatter
Det er jo en brownie dej, som ikke hæver op på samme måde, som muffin ville gøre.. Men hvis du tænker det er fint, så er det da bare at prøve ☺️
Tænker du at kagen kan laves dagen i forvejen? Eller ville du lave den samme dag? 😋
Sorry, havde ikke lige læst alle kommentarerne, men hvordan ville du opbevarer den, hvis den laves dagen før? Og med eller uden frosting? ☺️
Forfatter
I køleskabet ☺️ Du kan sagtens lave frostingen også!
Forfatter
Du kan sagtens lave den i forvejen☺️
Hej Nanna
Når man bager den dagen i forvejen og stiller i køleskabet (med frosting), skal den så stå ude i noget tid, før frostingen er “god” igen?
Jeg har altid holdt mig fra at lave sådanne kager dagen før, af frygt for at køleskabet ødelægger dem 🙊😊
Forfatter
Hej Camilla,
Altså frostingen er jo kold, ligesom kagen vil være det, så jeg ville tage den ud lidt inden den skal spises. Men du kan sagtes lave den i forvejen. 🙂
KH
Nanna