Grove rundstykker til morgenbordet – Nanna Pretzmann
Store flyttedag

Grove rundstykker til morgenbordet

Grove rundstykker

Grove-rundstykker

Denne opskrift har jeg glædet mig til at dele med jer. De grove rundstykker er nemlig intet mindre end fantastiske hvis jeg selv skal sige det og det skal jeg jo 😛

Via melen og kernerne kan du variere dem i en uendelighed, så betragt opskriften som en grundopskrift, som sagtens tåler udskiftninger.

Bag endelig en stor omgang, da de sagtens tåler frysning. Jeg laver gerne dejen om aftenen, lader den stå natten over, så vi får friske rundstykker om morgenen og resten ryger i fryseren til en anden god gang.

Opskrift på grove rundstykker

Cirka 16 styk 

5-10 gram gær

7 dl vand

2 tsk salt

1 spsk honning

2 dl blandet frø (f.eks. Græskar, solsikke og hørfrø)

Cirka 13 dl mel (jeg brugte 9 dl hvid hvede (fuldkorns hvedemel), 3 dl speltmel og 1 dl hvedemel)

Samt frø til toppen (f.eks. græskar, solsikke og havregryn)

Find en stor skål. Dejen hæver til cirka 4 dobbeltstørrelse.

Opløs gæren i vandet og tilsæt de øvrige ingredienser. Dejen er godt klistret. Stil den på køkkenbordet natten over – cirka 12 timer.

Drys godt med mel på køkkenbordet. Vip dejen ud ad skålen. Dejen æltes ikke, men vendes over sig selv fra hver kant til den modsatte. Herefter trækkes den ud, pensles med vand, drysses med kerner og skæres ud i 16 stykker. En pizzaskære er rigtig god til jobbet.


FØLG OGSÅ MED PÅ INSTAGRAM


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lad hæve i cirka 30 minutter på en bageplade med bagepapir.

Varm ovnen op til 250 grader. Når rundstykkerne sættes ind skrues der ned på 220. Bages i cirka 22 minutter. Hvis du vil fryse dem ned kan du nøjes med 12 minutter. Du kan således fiske dem direkte op fra fryseren, i ovnen og give dem de resterende minutter en anden dag.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Husk at deltag i konkurrencen om et gavekort på 1.500,- til Disney online store plus et 1/2 års forbrug af batterier HER

 

Find også opskrift på // Hjemmebagte birkes // Rugbrød // Valnødde boller // Boller med tranebær og hasselnødder // Brændte mangler på 3 måder // Ris a la mande cheesecake // Norske klejner //

8 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Store flyttedag