NannaPretzmann.dk
Skilsmisse #6 mon hjertet nogensinde bliver helt igen

Cheesecaken, som smager af jul

Julecheesecake-opskrift

img_2341 img_2343

Nu skal der ikke gå helt skilsmisse i den. Ingen fredag uden fredagskage!

Da jeg den anden dag scrollede forbi et billede af en julcheesecake på Facebook vidste jeg, med min kærlighed til cheesecake, at jeg måtte prøve at ændre min grundopskriften på cheesecake til en julet version. Det lykkedes og mine testpersoner udbrød med det samme den første bid ramte ganen, at julecheesecaken bare smagte af jul. Præcis som intentionen var. Den er lækker krydret uden at det bliver for meget. Jeg havde ikke troet at ungerne ville spise den, men der tog jeg fejl. En skrabede gløgggeleen af, men ellers skovlede de ind.

Opskrift på julecheesecake

5-6 personer

Bund:

150 gram pebernødder (eller brunkager)

75 gram smør

 

Cheesecake:

200 gram Philidelphia

1 vaniljestang

3 tsk flormelis

1/4 l fløde

Skallen af en 1/2 øko appelsin

2 spsk frisk appelsinsaft

 

Gløgg gele:

2 dl gløgg (jeg brugte Blomsterbergs uden alkohol, men brug din favorit)

2 blade husblas

 

Pynt:

En håndfuld brændte mandler (grofthakkede)

 

Step 1: kiksebund

Pebernødderne smuldres. Jeg bruger altid min minihakker. Men en pose og en kagerulle fungere også udemærket. Herefter smeltes smørret og mikses sammen med de knuste pebernødder. Jeg har brugt en springform med en diameter på 20 cm.

Pres pebernøddeblandingen sammen og kom i bunden af springformen. Sæt i køleskabet.

 

Step 2: Cheesecake massen

Skrab vaniljekornene ud og bland det grundigt med flormelis. Smørost og flormelis piskes nu sammen med en håndmixer til det er en blød og jævn blanding. Hæld fløde, appelsinskal samt sagt i. Pisk massen til fløden bliver til skum.

 

Step 3: saml julecheesecake

Tag kiksebunden ud af køleskabet. Kom cheesecake massen på kiksebunden og lad den stå et par timer inden geléen laves og kommes på.

 

Step 4: lav gløgggele:

Kom husblassen i koldt vand. Varm halvdelen af gløggen op. Det behøver ikke koge. Tag af varmen og kom husblassen i. Rør til husblassen er opløs og kom resten af gløggen i. Lad køle af inden den hældes forsigtigt på julecheesecaken.

Lad stå nogle timer i køleskabet. Gerne til dagen derpå. Den bliver kun bedre af at stå og trække.

Inden servering pyntes med brændte mandler

Julecheesecake img_2342

Find også opskrift på // brændte mandler // norske klejner // brunkager // pebernødder // Toffifee cheesecake // Juleboller // Krydret julebrød //

   

2 kommentarer

  • Chris

    Er det ikke Arla der hr lavet denne opskrift oprindelig?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Det er muligt Arla har lavet en lignende cheesecake. Inspirationen til denne fik jeg dog på Facebook i en eller anden bagegruppe. Grundopskriften er den jeg altid bruger og tilpasser. Den stammer ikke fra Arla 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skilsmisse #6 mon hjertet nogensinde bliver helt igen