Det her er nok en af de letteste opskrifter jeg kender. Den kan varieres i det uendelige med alle typer kerner, mel og endda nødder eller tranebær. Og så er hjemmelavet knækbrød bare enormt lækkert. Herhjemme bliver det altid spist på rekord tid af både ungerne og mig. Og så er det ganske let og hurtigt at bikse sammen og bage.
Opskrift på knækbrød
2 bradepander
1 dl havregryn
1 dl sesamfrø
1 dl hørfrø
1 dl solsikkefrø
1 dl græskarkerner
3,5 dl ølandshvedemel
2 tsk salt
1 tsk bagepulver
1 dl olie
2 dl vand
Alle de tørre ingredienser mikses. Herefter tilsættes de våde og dejen røres sammen. Tag halvdelen af dejen på midten af et stykke bagepapir. Kom et stykke bagepapir ovenpå og rul herefter knækbrøddet ganske tyndt ud med en kagerulle. Det er meget let imellem de to stykker bagepapir.
Brug herefter en kniv eller pizzaskære til at dele i passende størrelser. Det er ret vigtigt inden det kommer i ovnen 😉
Bages ved 200 grader (alm ovn) i cirka 15 minutter til gyldenbrune.
Tip: kom eventuelt Spirulina i og få grønt knækbrød sprængfyldt med protein, vitamin og mineraler. Kan købes HER. (Reklamelink)
Find også opskrift på // Kiks // Knækbrød // Squash boller // Spinat boller // One pot pasta – aftensmad på 10 min //
Nej, jeg havde helt glemt hvor vild jeg er med nybagte knækbrød 😀 Yum.
– A
Forfatter
Det er så lækkert 😀
Skal man bruge ølandshvedemel? Kan alm hvedemel ikke bruges? Ved ikke om der er. Igen forskel😊
Forfatter
Du kan bruge lige den mel du foretrækker, ligesom kerner også kan udskiftes efter smag ☺
Giver spirulina smag ? Hvordan bliver det ?
Forfatter
I denne mængde smages det ikke nej 🙂