5 serier til regnvejrsdage

Fredagskagen: Snickerskage

snickerskage snickerskage snickerskage

reklame

Fredagskagen er i denne uge, Snickerskage, som er lidt af en favorit herhjemme og så er den oveni købet ret let at bikse sammen. Den kombination er jeg svært glad for. Især når det gerne må gå lidt hurtigt at forkæle gæsterne med noget ekstra lækkert.

Chokolade, peanuts og karamel.. Lyder det også godt i dine ører? I mine lyder det fantastisk og endnu bedre, når det er samlet i en kage. Jeg servere den oftest med friske bær og det gør sig godt dertil. I denne omgang var det hindbær, men et stykke vaniljeis og jordbær synes jeg også gør sig godt.

Opskrift på Snickerskage

Snickerskage

250 gram smør

150 gram mørk chokolade

4 æg

3 dl rørsukker

2 1/2 dl mel

3 spsk. kakao

2 spsk. peanutbutter

200 gram peanuts

 

Karamel

1 dåse kondenseret mælk

 

Pynt

200 gram mørk chokolade

25 gram peanuts

 

Step 1: Lav karamel

Kom dåsen med kondenseret mælk i en gryde og dæk dåsen med vand. Nu skal dåsen koges i 3 timer. Fyld evt mere vand på under kogning, så dåsen konstant er dækket af vand. Kogningen forvandler den kondenseret mælk til det lækreste karamel (dulce de leche). Lad dåsen køle helt ned inden du åbner dåsen og fordeler indholdet på Snickerskage.

 

Step 2: lav Snickerskage

Smelt chokolade og smør sammen i en gryde. Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps. Tilsæt peanutbutter og herefter skiftevis mel, kakao og smør/chokolade og rør dejen godt sammen. Drys peanuts over dejen.

Kom dejen i en springform med en diameter på 26cm (med bagepapir i bunden) eller et ildfastfad.

Bages ved 175 grader i cirka 35 minutter.

Lad køle i springformen.

 

>> FØLG OGSÅ MED PÅ INSTAGRAM <<

Snickers-kage

Step 3: saml Snickerskagen

Når både Snickerskage og karamel er helt afkølet fordeles karamellen over kagen. Chokoladen smeltes over vandbad og fordeles over karamellen. Jeg hælder en smule på ad gang og fordeler blot med en kniv. Drys peanuts på toppen. Kom på køl til chokolade er størknet.

snickerskagesnickerskage snickerskage

 

Find også opskrift på // Twix cheesecake // Bounty cheesecake // Toffifee cheesecake // Flødebolle brownie // Kanelsneglekage med vaniljecreme // Flødebolle lagkage // Snickers muffins // Toblerone cheesecake // Fastelavnsboller af wienerbrød med hindbærskum og vaniljecreme // Gammeldags fastelavnsboller //

   

16 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

5 serier til regnvejrsdage