Jeg kan faktisk ikke helt komme i tanke om, hvor jeg første gang blev introduceret for tacotærte, men jeg ved at det var kærlighed ved første bid. Egentlig har jeg altid været glad for madtærter, men af en eller anden grund er det virkeligt sjældent jeg får lavet det. Inklusiv tacotærte. Men den kan anbefales, især hvis i, som mig, er til tærte og mexicansk mad.
I denne omgang har jeg snydt og brugt en færdig tærtedej. Indrømmet så gør jeg næsten altid det. Kun lige undtaget af når jeg laver mørdej tærtebund til jordbærtærte 😉
Jeg synes salat hører sig til på toppen af tacotærten og også gerne avokado og en klat creme fraiche, men det er jo en smagssag og kan gøres helt, som man har lyst til.
20% på massere af forårs varer hos Boozt idag – brug koden Spring20
Opskrift på tacotærte
1 tærtedej
Tacotærte fyld:
En klat smør
1 løg, hakket fint
2 tomater, hakkede
400 gram oksekød
1 brev tex mex krydderi
4 fed hvidløg
1 dåse majs
Eventuelt salt & peber
Topping til tacotærte:
2 dl creme fraiche
3 spsk mayonnaise (jeg bruger Helmans)
100 gram revet mozzarella
1 rød peberfrugt (hakket fint)
Kom tærtedejen i et tærtefad med en diameter på cirka 25 cm. Prik dejen med en gaffel og forbag bunden i cirka 10 minutter ved 200 grader (alm ovn).
Varm smør, tilsæt løg, hvidløg og tomater. Svits et par minutter. Tilsæt oksekød og brun det. Tilsæt tex mex og majs. Lad koge et par minutter. Smag eventuelt til med salt og peber.
Kom fyldet i tærtefaden.
Miks creme fraiche, mayonnaise, mozzarella og peberfrugt i en skål.
Fordel toppingen over tacotærten.
Bages ved 200 grader (alm ovn) i 20-25 minutter.
~~ Jeg servere tacotærte med tomatsalsa og guacamole. Endvidere topper jeg gerne tærten med salat, avokado og en klat creme fraiche – det smager himmelsk ~~
Find også opskrift på // Hjemmelavede nuggets // One pot pasta – aftensmad på under 10 minutter // Lady & vagabonden spaghetti kødsauce // Spinat pizza // Spinat burgerboller // Toffifee cheesecake //